Őrületes lavinát indított el az amerikai színész, Will Smith videója, amelyben a lánchíd tetején táncol.

Megrohanták a Lánchidat Will Smith követői

Fotó: Részlet a videóból

A sztár pénteken töltött fel az egyik közösségi oldalra egy felvételt, ahogy a Lánchíd tetején önfeledten táncol. A megjelenése óta a törtenelmi híd valóságos zarándokhellyé vált, tömegével másznak fel magyarok és külföldiek egyaránt a pillérére, hogy kedvencüket másolva fotózkodjanak.

Napjainkban, ha egy híresség valamit csinál, eszik vagy iszik, azt a rajongók szinte azonnal követik. Ezért is lehet az, hogy most egy csapásra ilyen népszerű lett a hídon való mászkálás. Azzal ugyanis, hogy onnan készítenek egy képet pár másodperc erejéig, úgy érezhetik magukat, mint a kedvencük – vélekedett Skultéti-Szabó Katalin pszichológus.

Ez tuti nem legális – mondta a videóban Smith, miközben a pillér teteje felé fut. És ebben nem is tévedett. Bár hivatalosan nem létezik olyan bűncselekmény, hogy hídra való felmászás, így is komolyan megüthette volna a bokáját a színész.

A hídra mászás nem minősül szabálysértésnek, így a rendőrség nem indít eljárást ez ügyben. Azonban, ha riadalomkeltés vagy mások megbotránkoztatása a célja valakinek, úgy már számíthat a rendőrség közbelépésére – magyarázta Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője, majd hozzátette: a rendőrség mindenkit óva int ettől a tevékenységtől, hisz balesetveszélyes.

Az önjelölt hídmászóknak köszönhetően megnőtt az egyenruhások száma is a budapesti hídon. Ha valaki a hídon ragadna, akkor már nem csak a zsarukkal, de a katasztrófavédőkkel is szembe kell néznie.

A katasztrófavédelem csak akkor vonul ki, ha a rendőrség kéri. Ha valaki nem hajlandó lejönni, úgy több százezres bírsággal is szembetalálhatja magát. Ezért kérünk mindenkit, saját testi épsége érdekében fel se másszon – figyelmeztet Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelem szóvivője.

Garázdaság miatt felelhet

Ha a hídmászó tettével félelmet kelt, esetleg megbotránkoztat, úgy garázdaság miatt indíthatnak ellene eljárást. Amennyiben bűnösnek találják, úgy egytől három évig terjedő börtönbüntetésre számíthat.

(Blikk.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ezek az emberek tényleg ilyen hülyék? Én nagyon komálom Will Smith-t, de eszembe nem jutna felmászni a hídra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.