Állítólag műszaki hiba történt.

Engedély nélkül indult el az IC – leállt a vasúti közlekedés a váci vonalon

Fotó: VDSZSZ

Várhatóan késő estére visszaáll a menetrend szerinti közlekedés a Budapest-Vác-Szob vasútvonalon, ahol korábban műszaki hiba miatt megnövekedett a menetidő – közölte a Mávinform vasárnap este az MTI-vel. a meghibásodott váltót estére javították meg.

Az Index.hu korábban olyan olvasói levelet kapott, miszerint szokatlan látvány: ugyanazon a sínpáron egymással szemben álló vonatok miatt történt majdnem baleset. A cikk szerint az egyik utas azt írta:

A Prágába tartó Metropolitan IC "kis híján frontálisan összeütközött egy szembe jövő másik vonattal valahol Vác-Szob között 16 óra körül."

A MÁV szerint valójában nem ez történt:

"Vasárnap nem sokkal 16 óra után a Prágába tartó Metropolitan Eurocity vonat Gödön megállt, majd a mozdonyvezető engedély nélkül ismét elindult, de még az állomás területén újra megállt, a közlekedése során viszont egy váltó meghibásodott. Az ellenkező irányból érkező, Prágától, Budapest-Nyugati pályaudvarig közlekedő Metropolitan vonat Göd állomás előtt, az előírásoknak megfelelő helyen várakozott a behaladást tiltó jelző előtt. A váltó műszaki helyreállításának ideje alatt Göd és Vác között vonatpótló autóbusz szállította az utasokat, mert karbantartás miatt a másik vágányon folyamatos vágányzár van érvényben. Este háromnegyed hétkor újra elindult a vonatforgalom Göd és Vác között, így előre láthatóan késő estére visszaáll a menetrendszerű közlekedés a Budapest–Vác–Szob vonalon" – közölte a vasúttársaság, amely elnézést kért az utasoktól a kellemetlenségért.

(Blikk.hu)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
valószínű, hogy a vonat már rajta lehetett a váltón, és az működésbe jött...még mindig jobb, mint egy ütközés..

szerintem
bcssop
Az engedély nélküli elindulás az mióta műszaki hiba? Az engedély nélküli elindulás az emberi mulasztás. A váltó meghibásodása (azaz, hogy felvágta a váltót kihaladás közben) az KÖVETKEZMÉNY, nem pedig ok.
wagabund
@bcssop: ez a pontos észrevétel..valahogy így történhetett..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.