A magyar kormány ahogyan eddig, úgy a jövőben is teljesíti minden kötelességét a magyarországi zsidó közösség tagjaival szemben – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Jeruzsálemben, amikor Reuven Rivlinnel, Izrael Állam elnökével találkozott.

A miniszterelnök az elnöki rezidencián az izraeli államfővel folytatott megbeszélése elején kiemelte:

Magyarországon él a legnagyobb zsidó közösség Közép-Európában, és ez a kormánynak különleges felelősséget ad.

Orbán: a magyar kormány teljesíti kötelességét a zsidó közösséggel szemben

Reuven Rivlin izraeli elnök fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt az elnöki rezidencián Jeruzsálemben 2018. július 19-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Minden magyar állampolgárt megvédenek, így a zsidó közösség is a kormány védelme alatt áll, ami azt jelenti, hogy zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben – jelentette ki.

Orbán Viktor kifejtette:

az antiszemitizmus modern formái terjedőben vannak Nyugat-Európában, míg Közép-Európában csökken az antiszemitizmus.

Magyarország támogatja a helyi zsidó közösség kulturális újraépítését – tette hozzá.

A gazdasági kapcsolatokat illetően közölte:

200 izraeli cég működik Magyarországon ötezer magyar embernek állást adva, és ezek a vállalatok elégedettek Magyarországgal.

Az izraeli miniszterelnökkel arról is beszéltek, hogy miként erősíthetnék ezt az együttműködést – idézte fel.

Reuven Rivlin hangsúlyozta: nagyra értékelik az erőfeszítéseket, amelyeket Magyarország tesz az antiszemitizmus visszaszorítására, továbbá azt a támogatást, amelyet Magyarország nyújt a nemzetközi szervezetekben Izraelnek.

Mint mondta:

fontos küzdeni a neofasizmus ellen, hiszen az teret enged a rasszizmusnak és a gyűlöletnek, ezért komoly veszélyt jelent a szabad világra.

Az államfő kiemelte a demokrácia jelentőségét, és közölte: Izraelben zsidó demokráciát építenek, ahol természetes a szabad vallásgyakorlat.

Forrás: MTI

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@human: Még annyit kedves fidesz szavazók, hogy nem jöttök kicsit sem zavarba attól, hogy az egyik nap zsidóztok a másik nap pedig a zsidóság védelmezői vagytok?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
solidedge
"Izraelnek példa nélküli gazdasági sikerei vannak, mostanra kivívtuk gazdasági függetlenségünket, felvásároljuk Manhattant, Lengyelországot és Magyarországot”, hangoztatta Simon Peresz." Érdekes kötelességünk van.
Eriksson
"Yossi Amrani, Izrael Állam nagykövete szerint Magyarország és Izrael között kifejezetten jó politikai kapcsolat áll fenn, a gazdaság területén azonban lát még további együttműködési lehetőségeket. A nagykövet elmondta, hogy nyáron Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök hivatalos látogatást tesz Magyarországon; ezzel ő lesz az első, hivatalban lévő izraeli miniszterelnök, aki hazánkba látogat. Azt is kifejtette, hogy minden ország számára fontos az identitás és a biztonság megőrzése. Amrani nagykövet úr szerint Magyarországon a zsidóság jelenleg biztonságban érezheti magát, amit más európai országokról már nem tudna elmondani. A diplomata a történelemre hivatkozva felhívta a figyelmet arra, hogy nyitottabbnak és érzékenyebbnek kellene lennünk az elesettekkel és a rászorulókkal. Interjúnk a nagykövettel."
www.origo.hu/itthon/20170519-yossi-amrani-a-zsidosag-otthon-erzi-magat-magyarorszagon.html
CsipkeRózsa
@solidedge: Te vagy annyira gondolkodó, hogy tudod: Peresz ezt a választ egy kérdésre mondta, ezzel akarta érzékeltetni, hogy Izrael jól áll gazdaságilag. Csak nem hiszed, hogy ez a mondat komoly vásárlást jelentene?
tulipan
Teljesíti? ?) Ezt megint ÁTVERÉSNEK szánta, a narancsis Daagdék???
kereső
" A kormányfő kifejtette: ma is azt mondja a külföldi diplomatáknak, ne ítéljenek abból, amit "szavai értelmezése révén tulajdonítanak a kijelentéseinek", ezzel ne törődjenek, "egyetlen dologgal törődjenek – és ezt mondtam akkor is – (...), hogy a tettek beszélnek".-Lovasberény.2011.09.06.
Ajánlanám! nagyon figyelmébe az izraeli nagykövetnek.
Szeretném ajánlani a(z) júniónak IS!,de minek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.