Várhatóan napokon belül megjelenik a három nagy centrumkórházzal kapcsolatos építészeti tervpályázatokra vonatkozó közbeszerzési pályázat – írja hétfői számában a kormánypárti Magyar Idők Cserháti Péterre, az Egészséges Budapest program (EBP) miniszteri biztosára hivatkozva. Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter a múlt héten a Tv2-n azt mondta, 2022-23-ra kellene elkészülnie a Budapestre tervezett három új szuperkórháznak. Az egyik zöldmezős beruházásként épülne meg Dél-Budán, átalakítanák a Honvédkórházat, illetve az István és László kórházat lényegében egy egységben építenék újjá. Emellett a János kórházban egy új sürgősségi központot hoznának létre. Cserháti Péter most arról is beszélt, hogy eddig mintegy 3 milliárd forintból lecserélték a kórházak elavult informatikai eszközparkját, új számítógépet, monitort, nyomtatót kaptak, de új orvosi gépeket, eszközöket is beszereztek, és tizenhat nagy képalkotó diagnosztikai, illetve terápiás eszközt is telepítenek a közeljövőben...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
@Shikari: Soha nem loptak ki annyit az egészségügyból, mint a Fiddesz vezetés alatt...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Rockxy: Egyetértek az egészségtudatos nevelésben. Aki már gyerekkorában sportol az felnőttkorában is egészségesebb lesz és kevesebbet kell költeni az egészségügyben rá.

Viszont egy iskolában dolgoztam. A plusz testnevelés órák meg voltak. Ehhez viszont kevés volt az egyetlen tornaterem. Képtelenség volt beosztani, hogy ne legyen ütközés. A diákoknak a százéves épület emeletein és lépcsőin kellett szaladgálniuk. Rohadtul nem erre találták ki az építők. Az eszközhiány sem segít a fiataloknak megkedvelnie bármilyen sportot.

Nem tudom mit gondolt Orbán. Csak óraszám növeléssel, de a szükséges feltételek biztosítása nélkül nincs eredmény.
human
@Shikari: írod: "Magyarország a rendszerváltás óta nem fejlődött még annyit, mint a Fidesz vezetése alatt! "

Igen, hisz ebben az időszakban érkezett a legtöbb EU támogatás az országba. De mire is lett elég ez a töménytelen pénz Orbán családjának és haverjainak gazdagodásán kívül? Akár a GDP-t, akár az átlagkeresetet nézzük az élboly helyett az utolsó 2-3 helyezett közt vagyunk.
Ezt állíts már szembe az általad hirdetett hatalmas sikerrel szembe!
Gauntlet
Ilyesmit akartak a szocik is, súlyponti kórház címen. Mitől lenne most jobb? Több pénzt nem fog kapni, az államtól is ugyanúgy fog függeni!
Gauntlet
@human: a mélyszegénységről nem is szólva. Az összes létező rétegbe belerúgtak. Ezért is fura a győzelmük.
papa.49
A lényeg már készül a Kövér nyomdában már nyomtatják a legfontosabb eszközt az új kórházak számára a szépen kicirkalmazott TÍZPARANCSOLATOT !!!
human
@Shikari: A kórházakban annyira rendben van minden, hogy a mai napig bírósági ítélet ellenére sem adta ki a minisztérium a kórházi fertőzésekről készült jelentéseket. Úgy írod le, hogy nincs több szegény Magyarországon, hogy még a saját régiónkban is sereghajtó a gazdaságunk és az átlagbérünk. A hajléktalanok eddig is kaptak szállást, csak senki nem foglalkozik vele miért nem hajlandóak oda bemenni és inkább aludnak az utcán. Attól pedig hogy Orbán betiltotta a hajléktalanságot az még létezik.A gazdaság valóban stabil, stabilan gyenge, ahogy korábban is írtam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.