Van, aki nem szereti a főtt kukoricát nyáron, amikor a lé a könyökén csöpög, és a szája is összetapad a sótól? Nem nagyon ismerünk ilyet. Na de akkor hogy kell főzni? A szerkesztőségben feljött a téma, és úgy döntöttünk, megér egy cikket – én például most jöttem rá, hogy (bocs, Mami), eddig rosszul főztem az egyik abszolút kedvencem. Szóval összeszedtünk pár alapvetést, amit úgy tűnik, jobb, ha mindenki tud. A dolog hiperegyszerű, nem kell aggódni. Sőt, van, aki így készíti, és állítólag így is isteni: Párolt kukorica – recept

Forrás: nosalty.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Hulyek. Sehogy. Meg kell pucolni a legkulso oreg hejjatol, levagni a vegen a kiallo kukorica-hajat, es 3 perc 30 masodpercre betenni a mikroba, 750 Wattra - kivenni, megpucolni es sozni. Ennyike. Soha nem latott puhasagu lesz, nem szarad ki, mert a zsenge hejja benn tartja a juice-t.
karma1
Hulyek. Sehogy. Meg kell pucolni a legkulso oreg hejjatol, levagni a vegen a kiallo kukorica-hajat, es 3 perc 30 masodpercre betenni a mikroba, 750 Wattra - kivenni, megpucolni es sozni. Ennyike. Soha nem latott puhasagu lesz, nem szarad ki, mert a zsenge hejja benn tartja a juice-t.
emerencia
@karma1: Kb.20 éve egyszer kipróbáltuk a mikrós kukoricát, isteni lett. Aztán visszatértünk a vizes módszerhez mert ugyebár a hagyomány... Ja és apukám imádta a levét teaként fogyasztani.
karma1
@emerencia: Anyukam mindig vizben fozte, - de 40 eve meg nem volt mikro. Most viszont sokkal egyszerubb, kevesbbe szemetes, maceras, ha a mikroban csinalom.
En is megprobaltam a vizben valo fozest, de az az igazsag, hogy vagy alul foztem, vagy szetfott, ez mindig attol fuggott, hogy a kukoricat mikor tortek le, meddig volt a pulton, es hogy a foznivalo kukoricat, vagy a lo'fogut sikerult-e vennunk - ez mind a zoldsegestol (is) fuggott...
Itt ugyan csak a szigoruan emberi fogyasztasra valo vehetjuk a boltban, es altalaban frissen, de kettonknek eleg egy-egy cso egy este, csemegenek, amikor meg Anyukam fozte, akkor meg 5 tagu volt a csalad, meg persze jottek a batyaim haverjai, meg az en osztalytarsaim, ugy hogy 20-30 csonel nem fozott kevesebbet az Anyu...:o))))
emerencia
@karma1: Mi hatalmas szerencsével 1990-ben vettünk két mikrót és az egyik gép van most is itt a konyhában. Még bírja a gyűrődést 500 wattos, forgóantennás. (A másik már kilehelte a lelkét.) Tényleg macerás lett volna anno az egész családnak mikrózni a kukoricát. Most már nálunk is leapadt a létszám. Ott figyel a hűtőben néhány cső kukorica, azt hiszem nem fogják megúszni a mikrohullámos kezelést. :)
ila51
én is leapadtam egy főre , mert az öreg nem eszi , úgyis túlsúlyos...itt is a mikróba egy cső , csuhástól , előtte a csap alatt bevizezem , és 4 perc , tökéletes ...én só nélkül , van annak elég íze
ila51
elnéztem mi mindent elkövetnek a kukoricával , már olyan bizarr , mint az úgynevezett magyaros lángos , amin még pizzakrém , szalámi is van ...hahaha

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.