Becslések szerint akár 600 ezer magyar is élhet külföldön, és még majdnem ugyanennyien tervezik, hogy néhány éven belül elhagyják az országot - derül ki a KSH friss kiadványából. A statisztikai hivatal a 2016-os mikrocenzus kivándorlással kapcsolatos eredményeit összegezte, így amellett, hogy friss adatok, becslések vannak a külföldön élők számát illetően, egy sor új adatot is megtudhatunk az elvándorolt magyarokról. Megint az örök kérdés: Hány magyar él külföldön és miért nem annyi? A magyarországi háztartások önbevallása alapján 2016 októberében 265 ezer jelenlegi vagy korábbi háztartástagjuk élt külföldön - derül ki a KSH kiadványából. A két évvel ezelőtti mikrocenzus adatai szerint a magyar népesség 4%-ának van közeli migrációs tapasztalata, ami azt jelenti, hogy 2000 óta 378 ezer fő élt külföldön hosszabb-rövidebb ideig. Ha nem olvasnánk tovább a KSH anyagát, akkor megállapíthatnánk, hogy a Portfolio idén tavasszal közölt 610 ezres becslése erősen túlzó az Európában...

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Yoda69: Ez a szerencsetlen majom feltett Neked egy kerdest: hogy a multiknal hogyan tud beleszolni a munkasok fizetesebe orban?
Hat ilyen kerdesekhez vezet, ha valaki keptelen atlatni alapveto dolgokat: aki keptelen azt az egyszeru gazdasagi lepest atlatni, hogy a befektetoket azzal csabitotta ide orban, hogy felajanlgatta a sajat nepet, mint olcso munkaerot, es ahol olcso a munkaber, oda szivesen jon a multi is.
Mert orban a befekteto multikkal kot egy "strategiai szerzodest", amiben kotelezi magat (a magyar melosok neveben), hogy nem fogjak felhajtani a munkabereket, hanem a magyar berszintnek megfelelo besorolassal fizetheti az osszeszerelouzemek dolgozoit, hiszen sokszor csak betanitott gyartosori munkarol van szo, ami nem igenyel kulonosebb atfogo szakmai ismeretet.
Igy aztan az ilyen bazari majmok agyaig el sem jut az info, miszerint ha orban engedne , hogy a magyarok az europai unios fizetesekhez kozeli berezest kapjanak, akkor a multi mar el is csomagolta volna a robotjait, es huzna szepen vissza az anyaorszagaba, vagy megkeresne az utanunk kovetkezo legolcsobb ajanlatot, es ODA telepitene a gyarat, a meg mindig kedvezo , olcso munkaber miatt. Ezert mar sokszor kihagyjak Magyarorszagot, - mert nem tudunk eleg osszeszerelo munkast biztositani, meg az infrastruktura is bizonytalanna valt, az adozasi es banki feltetelek szinten, - tehat mar inkabb mennek Szlovakiaba, Romaniaba, - mert kozben a hatarkozelben elo magyarok is inkabb atjarnak ezekbe az orszagokba ingazni az ottani magasabb berert.
Ezt a hascsikari a budos eletben nem fogja atlatni, mert komplex gondolkodasra keptelen, mint minden orban fan...:o))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
egyvandor
Ugyan kérem. Azok csak élősködők. A fontos embereket nálunk megfizetik és itt is maradnak. Tud valaki pl országygűlési képmutatóról aki külföldön akar érvénysülni? Vagy ott van pl a mészaros. É a legtehetségesebb magyar. Addig nem lesz itt baj kérem, míg itt maradnak a nyakunkon.
Rockxy
Hátmostmáraztán rokkanás lesz, akárki meglássa.
A prtfóliós nyirkai jóslat jól megfenyegetött minköt.
Aztán majd kiderül, hogy ez is olyan, mint a világvégék.
Yoda69
@egyvandor: Valahol olvastam hogy a gazdagok es a szegenyek maradnak. A koztes reteg, ami az ereje egy tarsadalomnak, el fog menni, ha nem valtozik a rendszer. Ez pedig teljes tarsadalmi osszeomlast eredmenyez, hacsak nem gyorsitja fel orban a migraciot, es engedi be a fekakat es arabokat az orszagba.
dr. prédikátor
Valaki árulja már el hogy hogyan lehet ekkora marhát kreálni mint ez a csikorcs???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.