A Párbeszéd szóvivője szerint Orbán Viktor miniszterelnök Tusnádfürdőn tett ajánlata a megosztottságról, a kulturális határokról, a körülöttünk élő világ megismerése és megértése helyett a tőlük való elválasztásról szól.

A Párbeszéd egy dologban egyetért Orbán Viktorral
Fotó: Veres Nándor/MTI

Barabás Richárd szombati budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta:

egyetlen dologban értenek együtt Orbán Viktorral, mégpedig abban, hogy Magyarországot sikeres országgá kell tenni, ám szerintük erre nem alkalmas a kormányzat által követett út.

A miniszterelnök által gyakran emlegetett 2030-as évben éppen "az lesz a kérdés, ki az, aki kapcsolódni tud a többi emberhez, aki építeni tud a többi emberrel együtt, és ki az, aki elválasztja magát és az övéit a civilizációtól és a társadalomtól" – mondta.

Hangsúlyozta, hogy Magyarország történelme alapján tudjuk, milyen leigázva, megalázva, kihasználva és céljaink megvalósításától elzárva élni, éppen ezért

"a magyaroknak történelmi feladata nem az elszakadás, a riadt bezárkózás, hanem a nyitás".

Barabás Richárd szerint Magyarország történelmi küldetése az, hogy a globalizálódó világban megtanítsa a világot arra, nem szabad elnyomni másokat, miként kell kapcsolódni másikhoz úgy, hogy mindenki megőrizhesse identitását, kulturális hétterét.

Ehhez is szükség van a nemzetállamok fölé terpeszkedő multinacionális vállalatok tőkekoncentrációja elleni fellépéshez, mert azt csak közös nemzetközi fellépéssel lehet megfékezni – tette hozzá.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
kedveskéim! Ne feledkezzetek meg arról az egyszerű tényről,
hogy per pillanat azok a "gonosz multik' tartják életbe a gazdaságunkat, az unió pénzével együtt. Pont Orbán kötött velük stratégiai megállapodást, és adott komoly adó és egyéb kedvezményeket nekik.
tudode
A MEGÉLHETÉSI ELLENZÉK jobban tenné, ha "csak" magánemberként MÉLTATNÁK ennek a POLITIKAI TÉVELYGŐNEK a kalandjait olyan formán, hogy KÉT LEHETŐSÉGÜK volt:
.
-- bojkottálni EGYTŐL EGYIG, v
-- biódíszletként villogni az Ország Házában!
.
Meg, ill. nem érik meg a PÉNZÜKET, megérdemlik, hogy a csuti csapata felmossa velük a lábtörlőjüket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.