Esztergomban egy idős férfi mellkasi fájdalomra panaszkodva elment a helyi ügyeletre, ám ott a család állítása szerint az orvos meg sem vizsgálta, csak hazaküldte. A férfi a rendelőtől nem messze halt meg egy padon.

Mellkasi fájdalomra panaszkodva kereste föl az esztergomi ügyeletes orvost egy 73 éves férfi hétfőn, ám a doktor egy fájdalomcsillapító injekció beadása után hazaküldte a férfit, akinek előtte nem volt problémája a szívével.

Hazaküldte a mellkasi fájdalomra panaszkodó beteget az orvos - a rendelőtől nem messze halt meg

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az atv.hu cikke szerint a beteg nem jutott messze, a rendelő közelében egy padra rogyott, és még annyi ereje volt, hogy egy járókelőtől segítésget kérjen. 

Az ügyeletről riasztott orvos megkezdte a férfi újraélesztését, majd a rendelő előtti munkálatok miatt késő mentősök is bekapcsolódtak a reanimálásba, ám nem tudták megmenteni  férfi életét. 

A család szerint ha az ügyeletes orvos komolyan vette volna a mellkasi fájdalommal hozzá forduló férfit, még ma is élne.

Az előzménye az, hogy vasárnap reggel szól édesapám az édesanyámnak, hogy ő nagyon rosszul van. Mellkasi fájdalmat érez, szúró fájdalmat érez a hátában, elöl-hátul, hol visszajön, erősebben, hol elmúlik, de folyamatos. Megkéri az édesanyámat, hogy az Esztergomi ügyeletre kísérje be.

Az Esztergomi kórház területén működő, de a kórháztól független orvosi ügyeleten a doktornő nem vette komolyan az édesapja panaszait, és a szükséges vizsgálatokat sem végezte el. Semmilyen vizsgálat nem is szerepel az ambuláns lapon, csak vérnyomásmérés. Megméri édesapámnak a vérnyomását, ami rendben van, megkérdezi arról, hogy milyen gyógyszereket szed, és idegbecsípődéssel kezeli, egy algopiryn-voltaren injekciót ad

- mondta el az atv.hu-nak az áldozat fia.

A család most a boncolási jegyzőkönyvre vár, ám azt már tudni, hogy a halál okaként a halottvizsgálati bizonyítványban heveny balkamrai elégtelenség – vagyis szívprobléma – szerepel.

Az atv.hu kereste az orvosi ügyeletet, de nem kaptak választ a megkeresésre. 

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
A talpraesett,hozzáértő,jó orvosok külföldön dolgoznak,akik ittmaradtak,azok kint se feleltek volna meg,(tisztelet a kevés kivételnek)Egyre több olyan orvos lesz,akiknek kis túlzással,de megvették a diplomát.Esélyegyenlőség már régóta nincs,nyilván a pénzes szülők gyerekeinek van nagyobb esélyük az egyetemhez,mégha hülye is az a gyerek,és úgy taszigálják át a vizsgákon.A csóró gyerek,mégha okos is,a kisujjából is ki tudná rázni az orvosi diplomát,meg se próbálja,mert anyagiak hiányában bele se mer vágni.Szomorú ez...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mirtilla
@Veleda: Jobb , ha addig ébredsz fel, amig nem késő és nem történik valami visszafordithatatlan ! Csipd meg magad és tudatositsd azt, hogy hol élsz , milyen körülmények között, milyenn kilátásokkal.
Veleda
@emerencia: Ezt az én korosztályom már nem éri meg:))
1magyar
Ez a történet ott sántít,hogy ha elkísérte a felesége az orvoshoz, akkor miért egy járókelőtől kért segítséget a maradék erejével?
emerencia
@Veleda: De igen! Minden korosztály emberekből áll, a létük, egészségük egyformán fontos. Ne a fasisztoid orbáni értékrendhez mérd magad. Ha vigyázol magadra még megérhetsz egy olyan Magyarországot, ahol fel sem merül az életkori diszkrimináció legalábbis az egészségügyben. (Sajnos élet más területein mindig lesz.)
abigail
Sajnos nagyon is létezik az egészségügyben az életkori diszkrimináció! De mennyire!
ila51
@abigail: ...annak már nem kell nyugdíjat fizetni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.