Egyre több helyen, és csütörtök estig akár több alkalommal is előfordulhat zivatar.

Instabil a légkör Magyarország fölött, az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga riasztást adott ki csaknem az összes járásra a felhőszakadás veszélye miatt. 

Sorra pattannak ki a zivatarok az országban, kiadták a veszélyjelzést

Az Időkép radarján este fél 7-kor rengeteg, kisebb-nagyobb zivatarcella volt látható, itt lehet követni ezek mozgását, életútját.Sorra pattannak ki a zivatarok az országban, kiadták a veszélyjelzést

Az előrejelzés szerint egyre több helyen, és csütörtök estig akár több alkalommal is előfordulhat zivatar. Kialakulásuk esélye az ország nagy részén egy-egy adott pontban is viszonylag magas, a nappali, esti órákban 70% körüli. Ennél kisebb valószínűséggel ma inkább a Tiszántúlon, holnap pedig az északi, északkeleti határ közelében számíthatunk rájuk, illetve éjszakára, hajnalra átmenetileg országszerte mérséklődik valamelyest a zivatartevékenység.

Legjellemzőbb kísérőjelenség egyértelműen a nagy intenzitású eső (felhőszakadás) lesz. Elsősorban az ország déli felén akár több 10 mm eső is lezúdulhat rövid idő alatt. Emellett néhol rövid ideig viharossá válhat a szél illetve kisebb jég is hullhat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.