Az idén tízmilliárd, 2019-ben ötmilliárd forint áll rendelkezésre a terrorelhárítási elemző központnak is helyet adó ingatlan kialakítására és fejlesztésére, amely jövőre elkészülhet.

A Magyar Hírlappal a belügyi tárca közölte: az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH), a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK), valamint a Kormányzati Adatközpont elhelyezését biztosító, a huszonegyedik század technológiai elvárásainak megfelelő fővárosi, Fehérvári út 70. szám alatti ingatlan építészeti munkálatai előreláthatóan 2019-ben fejeződnek be.

A szükséges költségvetési források biztosításáról szóló kormányhatározatok nyilvánosak, azok alapján 2018-ban 10,7 milliárd forint, 2019-ben ötmilliárd forint áll rendelkezésre a projekt befejezésére

– tették hozzá.

Jövőre kész a magyar elhárítás fellegvára

Az MTI szemléjéből kiderül, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatallal hamarosan egy fedél alá kerülő TIBEK 2016 nyarán kezdte meg működését, a vonatkozó jogszabály szerint a központ feladata a „nemzetbiztonságot, a bűnüldözést, a közbiztonságot vagy más alapvető biztonsági érdeket sértő adatok feldolgozása, elemzése, értékelő jelentések elkészítése” – idézi fel a lap.

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Mihádák Zoltán

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Talán hatékonyabban fognak fellépni a többezer orosz ügynök megfigyelésére, akik hazánkban tevékenykednek??!! Nem hiszem!!?
Qqberci
Az építkezés azzal kezdődött, hogy a volt BHG épületét szerkezetig lecsupaszították, majd elkezdték beépíteni az infrastruktúra elemeit. Ez a környező utcákból jól követhető volt, tehát akit érdekelt, rögzíthette, hova kerülnek kábelcsatornák, leágazások. Ennek tükrében a környező lakások is erősen felértékelődtek, hiszen szuper alkalmas helyszíneivé váltak egy elektronikus lehallgatásnak, hírszerzésnek. Jöhetnek tehát - az IBM terminológia szerinti - "russian speaking cleanladies", szabad a pálya és még a tervrajzok megszerzésével sem kell bajlódni...
Hofipisti
Szép lassan, de biztosan épül, szépül szép hazánk - erőszakszervezete!
A futballpályák mellett - után ez a legfontosabb, mert hát a külső és belső ellenség itt liheg a nyomukban!!! No meg persze kell a megbízás Garancsiéknak, és a hasonlóknak. Kórház, iskola, azok egyszerű, s talán még átláthatóbb ügyek, itt viszont minden titkos, tehát kérem lehet továbbmenni! Nincs itt semmi érdekes!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.