A Nyugat és Magyarország viszonyának mozgatóira és a szolidaritás kölcsönös hiányának okaira világított rá Schmidt Mária történész, Orbán Viktor magyar miniszterelnök volt tanácsadója a Le Monde című francia napilap internetes oldalán megjelent írásában.

Schmidt Mária: az Európai Unió a demokrácia nevében el akarja törölni az identitásunkat

"Demokratikus országban élünk, és egyetlen percre sem felejtettük el a demokrácia értékét"

- hangsúlyozta szerdán megjelent cikkében Schmidt Mária.

"Harminc évvel ezelőtt újra kezünkbe vettük a sorsunkat, hogy szabadon határozhassuk meg azokat az értékeket, amelyekhez tartani kívánjuk magunkat" – folytatta.

"Éppen ezért különösen felháborító, hogy egyesek – leggyakrabban jelenlegi vagy egykori baloldaliak és kommunisták – hazug módon diktatúraként merészelik lefesteni le a magyar demokráciát. Nagy tapasztalatunk van a diktatúrával és képesek vagyunk megkülönböztetni azt a demokráciától"

- szögezte le.

"Nincs szükségünk leckékre olyanoktól, akik sohasem élték át a kommunista diktatúra rideg valóságát, és akik sohasem akarták tudni, mi is a szocializmus valójában, attól félve, hogy az igazság összekuszálhatná utópikus álomvilágukat" – tette hozzá a történész.

A kommunizmus végét követően tele voltunk ábrándokkal Nyugat-Európáról, de végül csalódás jutott osztályrészül. "Sem nagylelkűség, sem egy kedves gesztus, sem valamiféle új Marshall-terv nem volt. Piacainkat és állami szolgáltatásainkat felvásárolták. Úgy bántak velünk, ahogy a legyőzöttekkel szokás" – magyarázta.

"Az unióban folyamatosan azt éreztették velünk, hogy kisebbségként tekintenek ránk. Például a 2008-as pénzügyi válság során sem számíthattunk szolidaritásra"

- emelte ki a Terror Háza Múzeum főigazgatója.

Az Európai Unió és benne a hangadó nyugati elit képviselői eközben folyamatos ideológiai háborút vívnak ellenünk demokrácia fedőnéven – hangsúlyozta. "Alaposan alátámasztott ürügyekkel támadnak minket, ám azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy a maguk képére formáljanak bennünket, megtörjék ellenállásunkat, megroppantsák a gerincünket és összezúzzák identitásunkat. Mindezt a >liberalizmusra< hivatkozva teszik" – mutatott rá.

Azonban a "liberális elit fenyegetései nincsenek ránk hatással" – szögezte le.

"Szabadon akarjuk eldönteni, hogy kivel és hogyan élünk együtt országunkban. Nem vagyunk hajlandóak követni mások diktátumait"

- tette hozzá.

"Soha senkit sem gyarmatosítottunk, tehát sohasem gyötört minket emiatt bűntudat, és kárpótlással sem tartozunk senkinek. Ha a nyugati országok úgy döntenek, hagyják, hogy elárasszák őket a migránsok, az az ő dolguk, és nekik kell viselniük a következményeket. Azt azonban nem várhatják el tőlünk, hogy szolidaritásról tegyünk tanúbizonyságot, mert ők sem vállaltak szolidaritást velünk" – hívta fel a figyelmet Schmidt Mária.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Legyünk pontosak NEM 30 CSAK 28 éve volt ez, de a demokráciát pontosan ti akarjátok eltörölni bandzsimaris nem az Unió !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
Akkor utasítsuk vissza a "szolidaritási" pénzt is. Mert azért valamiért adják. Hogy kimásszunk a szocializmus gödréből. Akkor ez nem szolidaritás. Az más kérdés, hogy a nagyját Lölőkék zsebelik be. Ezért is léphetne az unió. És miből is lett Mariska vagyona? Nem kevés?
Sámannus
Bizony ez identitás. A szaros pelus is az, Dózsa László is, te csak tudod.
Leszarod mind, csak tarhálhass!
kokopelli
@justhpeter: ...érdekes,hogy ezek a kutúranÁlfabéták,mindig a nyugati (akár
a tengerentúli) felsőfokú intézményeken vettek részt az oktatásban,ill. tanulmá-
nyozásban,és nem a keleti- ill. a középeurópaikban! Még nem jutott eszükbe,
hogy az EU-s tagság és a disznótor nem kötelező! Régi magyar szokás,hogy az
ilyenek vendégségben félhótra zabálják magukat,otthon meg leß@rozzák a ven-
déglátót! Karakter kérdése!Nem tudnám összeszámlálni,hogy a főnöke már hány
kül. schegget nyalt véresre,a "nézeteltérésben" szenvedő Marcsi-val szinkron!
Jozefina
@Pálinkafőző Rézüst: nemcsak félrenéz, hanem félre is beszél!!!?
Eladott Ország
Kötelező mindenkinek hülyének lenni ebben a szabad országban? Vagy minden sóhivatal-szövetség-szervezet azért létezhet, azért hozták létre, azért tartják életben, hogy bedugja a fejét a regnálók hátsójába és bármi történjék, onnan soha többé ne húzza ki? És akkor itt van extrában, koktélcseresznye a NER rothadó tortájának tetején Schmidt Mariska néni. Ebbe a nemzetinek csúfolt, belterjes klubba tartozók önfelszopó, gusztustalan szeánsza ez, ahol a hűség a párthűséget, a maffiához való hűséget jelenti. Ahol valaki a nagy nemzeti együttműködésből kizárja a más véleményen levőket, visszaél a közérdekű adatokkal, belelép a kritikus sajtó torkába és a felszopó osztag másik szárnya kitünteti a haza iránt tanúsított hűség plecsnijével. A haza iránti hűség nem azonos a kassza- és a párt iránti hűséggel, vagy az Orbán nevű lába előtti szervilis taknyoncsúszással. Elcseszett, bűzös hely lett ez. Ahol csak az adófizetőkről lenyúzott milliárdokat önkényesen eltapsoló, pozícióhalmozó, mohó, gátlástalan, multimilliárdos, gerinctelen, agymosó pártkatonáknak járnak az elismerések, a díjak. Ahol a hétköznapi hősök nyakán Schmidt Máriák tűsarka tapos. Ráfagy az ember pofájára a mosoly. Ami már régen torz vigyorba rándult.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.