"Nem az ukrán belügyekbe történő beavatkozást, hanem a kárpátaljai magyarok és ukránok életminőségének javítását jelenti."

"Ukrajna ellenséget lát abban, akitől a segítséget kapja" – a Miniszterelnökség beleállt a konfliktusba
Grezsa István – fotó: Youtube

Grezsa István majdnem három éven át dolgozott Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének és összehangolt fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosként, új kinevezésével csak a titulus változott, a hozzá tartozó terület nem, tevékenysége semmilyen módon nem irányul Ukrajna ellen, sőt munkája nagyban hozzájárul ahhoz, hogy Ukrajna legnyugatibb megyéje és a szomszédos magyarországi régiók fejlődése összehangolt, világos célok mentén valósuljon meg – közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel.

Arra reagáltak, hogy Vaszil Bodnar ukrán külügyminiszter-helyettes a Jevropejszka Pravda ukrán internetes kiadványnak pénteken azt mondta:

Ukrajna kész megtagadni a belépést az országba a Kárpátalja fejlesztéséért felelős magyar miniszteri biztostól, ha Magyarország nem ad megfelelő magyarázatot arra, hogy miért hozta létre a tisztséget.

A miniszterelnökségi közleményben hangsúlyozták: a több tucatnyi eddig sikeresen megvalósított program ugyanúgy gyarapítja az ukrán, mint a magyar közösséget. Példaként sorolták: a Munkácsi Megyei Gyermekkórház tetőfedése, a kanyarójárvány idején azonnali beavatkozás a kór továbbterjedésének megakadályozása érdekében, 18 nem magyar vesedialízisre váró kárpátaljai ember életének sürgősségi megmentése, továbbá olyan óvodák felújítása, ahová nemcsak magyar gyermekek járnak, hanem vegyes csoportok is működnek. Legutóbb pedig Magyarország több tonna klórt adományozott Kárpátaljának azért, hogy az ott élő magyarok és ukránok tiszta ivóvizet ihassanak – írták.

Hangsúlyozták: több olyan gesztust is gyakorolt Magyarország, amely a többségi nemzet tagjainak szólt: ilyen volt például a Tarasz Sevcsenko szobor állítása Beregszászon vagy a Tuholkán megújuló görögkatolikus kápolna költségeinek finanszírozása, nem is beszélve a kelet-ukrajnai fronton sérülést szenvedett katonák magyarországi rehabilitációjáról.

Mindezek

nem az ukrán belügyekbe történő beavatkozást, hanem a kárpátaljai magyarok és ukránok életminőségének javítását jelenti. Felháborító, hogy az ukrán külügyminisztérium ezeket az intézkedéseket semmibe véve annak a miniszteri biztosnak az Ukrajnából való kitiltásával fenyegetőzik, aki az elmúlt évek során a legtöbbet tette a területen élő magyarság és ukránság támogatása, valamint a két ország közötti jószomszédi viszony erősítése érdekében

- közölte a Miniszterelnökség.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
bagoly mondja verébnek; Ti úgy mocskoljátok az EU-t, hogy közben a támogatásukból lébecol az állam, sőt a ti magánvagyonotok zöme is abból van! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
bagoly mondja verébnek; Ti úgy mocskoljátok az EU-t, hogy közben a támogatásukból lébecol az állam, sőt a ti magánvagyonotok zöme is abból van! =))
Nessy
Ejnye nem tisztelt NER társak! Először a saját portájuk előtt tessenek söprögetni! Érdekes, amikor pártunk és kormányunk az Eu-t, Sorost, Brüsszelt abajgatja, az jogos, és szükséges. Most ők kaptak egy kis kritikát, rögtön minden bajuk lett! Legalább megismerik mit is tesz Orbán elvtárs-úr.
Equus1
nem értem... miért nem helytartót nevezett ki a kormányzó úr őfőméltósága Kárpátaljára? Ezután jöhetne a horvát bán, Lodoméria és a Krakkói Vajdaság, Bukovinai Kormányzóság, Lemberg központtal...
Pálinkás Pál
Így is kell,ahonnan lehet kitiltani ezt a szemét bandát../fideszesek/
Eladott Ország
Miközben Magyarország illiberális szellemi világítótornya remélhetőleg pálinkába fullasztott pacalpörköltet habzsolva áztatja a lúdtalpát valami ismeretlen helyen, és nem tart igényt arra, hogy zavarják ebbéli tevékenységében (sem), az Európai Unió vergődő tehetetlenséggel konstatálja a lassan évtizedes evidenciát: Orbán Viktor most már aztán tényleg nagyon messzire ment. A 2598-dik felismerés ezúttal a svéd Anna Maria Corazza Bildt, az Európai Néppárt esélyegyenlőségi bizottsága alelnökének zsenialitását dicséri, aki szerint a túl messzire menés pillanata egészen konkrétan az a júliusi, Helmut Kohlra emlékező esemény volt, ahol Orbán az „illiberális demokráciának” becézett autokratikus rendszerét nevezte Európa megújítása hajtóerejének. Ugyanennyire aggasztónak nevezte a néppárti politikus azt is, hogy Orbán „hangosan támogatja Putyin ukrajnai háborúját”, és közben az oroszok elleni szankciók feloldását sürgeti. Mint írta, ez is ellentétes az EPP álláspontjával és értékeivel, mert a párt elkötelezett Ukrajna függetlensége és szuverenitása mellett. X fideszes szavazat immár kilencedik éve többet jelent az Európai Néppártnak, mint annak a jogállami pusztításnak a tudomásulvétele, ami fölött szemet hunytak ennyi ideig, ott ezek a kétségtelen igazságokat tartalmazó állítások annyit érnek, mint halottnak a csók. Még annyit se. Illiberális Viktor jól kiröhögi magát, Bildt asszonyból meg a Fidesz kilóra felvásárolt médiája két napig elrettentő példát statuál (már meg is érkezett Havasi öklendezése), aztán megy minden tovább a maga útján. Moszkva füttyentésére.
kereső
Nem értem! Miért van Magyarország kormányának egy másik független állam fejlesztéséért felelős kormánybiztosa?Annektáltuk/ annektálta nekünk putyin?/ Ukrajnát? Ez sima beavatkozás másik állam belügyeibe,gazdasági eszközökkel, mert ez már túlmegy a magyarnyelv megtartását ,a magyar indentitás megőrzéségét segitő programon.
Egyébként azon csodálkozom,hogy a románok még nem szóltak a sok-sok falugazdász,meg az egyéb beavatkozások miatt.
Gauntlet
Miért képtelenek megérteni? Az Ukrajna területe és kész!
simmering73
Ez pedig akkor is egy másik ország belügyébe való beavatkozás. Hátrább az agarakkal, mert az ukránokkal nem jó ujjat húzni.
tudode
Egyáltalán kérték az UKRÁNOK, KÁRPÁTALJAIAK a "csuti'" segítségét!
.
Ezek után akiket TÁMOGAT a bennszülöttek adójából: Orbán ügynökök "is" lehetnek a voks, és a KETTŐS ÁLLAMPOLGÁRSÁG ajándékozása ellenében.
.
A Krisztus koporsóját sem őrizték INGYÉR!
,
Miért gond az, ha KIKÉRI KI!!!
Equus1
@simmering73: nem vagyunk egy súlycsoport. Talán, ha nálunk javítanák az Antonovokat...
papa.49
Hát érdekes megközelítése van a tökorrúnak az már biztos !!!
Tehát az ő olvasatában a magyar tisztségviselők nyugodtan belepofázhatnak az ikrán törvényekbe, azt tesznek Ukrajnában amit akarnak!!!
De ha ez nem tetszik az ukrán kormánynak mindjárt keresztbe tesznek ahol tudnak !!!
Koma örülj NEM KELL UTAZNOD !!!
Remélem jövőre mikor megint megindul a ,,SZAVAZÓ TURIZMUS,, az ukrán kormány elvágja a gordiuszi csomót, KITILTJA A TERÜLETÉRŐL AZOKAT AKIK IDEUTAZNAK SZAVAZNI !!!
Meg becsukja a ,,magyar irodákat,, ahol bolgod, bolgodtalan szavazhatott OSZT. JÓNAPOT !!!
vladimir putin
Annak a nemzeti külügyminiszter kismajomnak valószínűleg nem tanították meg
azt a nyelvtörőt, hogy
"Jamaika a jamaikaiaké".
Eladott Ország
Grezsa NERtag. A nemzetállamokat elmagyaráztad már a csúti politikai prostituáltnak, te f@szkalap! Mert ő állandóan azt óbégatja, mint akinek elmentek otthonról.
human
Megkérdezném az fideszes illetékeseket, hogy tárgyalások is folynak a helyzet rendezésére vagy csak a szájkarate és az uszítás megy. Mert ha csak az uszítás megy, akkor Orbánék pusztán fel akarják tüzelni az ukrán nacionalistákat, hogy magyar ellenes akciókba kezdjenek és ez Orbánéknak jó. Hisz Putyintól majd dicséretet kap Orbán, hogy Ukrajnát sikeresen eltávolítja Európától.
Eriksson
Ukrajna vezetése a legszívesebben pokolra juttatná a kárpátaljai magyarokat, még a nyelvük használatát is megtiltja. Ez az oka a kötekedésnek, mert mi az már, hogy a szomszéd magyar ország támogatja a magyarjait.
Színtiszta rosszindulat.
Pálinkás Pál
@Shikari: Nem magfyarok,csak annyira mint te...román!!!
csak úgy....
@Eriksson: beszész zöldeket,kit zavar az a pár ezer magyar magyar ukrajnában!? az orbánék intézték nekik,hogy az idióta,nacionalista ukránok,ne haggyák öket békén! van ismerösöd ukrajnában vagy erdélybe? a jugóknál is így kezdödött a vérengzés...
csak úgy....
@Pálinkás Pál: oszt te pali,mivel bizonygatod a magyarságodat? ;)
a shikari talált gyerök,csak nem kezdesz véle versenyre !? :)
Eriksson
@csak úgy...: Mi ez a fóbia nálad? Ennyire elborította már a fos az agyadat?
Pálinkás Pál
@csak úgy...: Nekem nem kell bizonygatnom..ide születtem...,itt nyögöm a terheket,nem csak szavazásnál,meg osztásnál vagyok magyar!!!
Pálinkás Pál
@Shikari: Hát...ha ti jelentitek a magyarságot,akkor nem is akarok ...bérmagyar!!!
Csizmás Kond
na és ha megharagszik a zukrán akkor mi lesz a sok magyarnyögdíjasával ?
Eriksson
@Csizmás Kond: Fogja az érdekelni az ukrán kormányt, hogy mi lesz a magyarokkal? Eddig se érdekelte őket, sőt!
csak úgy....
@Eriksson: igyekeztem normálisan beszélni veled ,a körülményekhez képest,,,,,most megint arról beszélsz,amit nem kérdeztem , eredetileg miért kérdeztem vóna,hisz cak innen ugatjuk egymást...
szerinted az én agyamat borította el a fos?;) a kérdéseimre nem tusz válaszolni ,de szerinted én vagyok a hülye! alapíthatnátok egy nem köll gondolkoni clubbot a shikari és durbicsal...
csak úgy....
@Eriksson: te félkegyelmü! téged a magyar hajléktalanok mikor izgattak? nagy színész lehetsz...
Eriksson
@csak úgy...: Nem vagyok gyógypedagógusod, hogy minden többször, esetleg szótagolva magyarázzak el neked, hogy valamit megérts.
További szép estét kívánok.
csak úgy....
@Eriksso@Eriksson: te engem teljesen félre értesz! nem nekem van szükségem gyógypedagógusra...
a föltett kérdéseim közül,max . a CCCP ,ukrán nyugdijakra jött válasz,a többi kérdés.?
az a kérdés,azért kínoz,hogy miért pont rólam jutott eszedbe,hogy nem vagy gyogypedagógus és a schikarinál föl sem merült benned... ;)
Eriksson
@csak úgy...: Sikari nem tesz fel hülye kérdéseket.
csak úgy....
@Eriksson: terelsz és nem ...tudod mit!? én nagyon unalmasnak tartalak,szerinted meg nem vagyok szavahihetö..., ,két választásod van! egyenes értelmes válaszok vagy kövesd Nilss Holgersont , az északi lúdas matyit...
és üdvözlöm a degenerált barátodat...
Eriksson
@csak úgy...: További szép estét kívánok.
csak úgy....
@Eriksson: ...a kultúrális dógokat,nálam sikeresen el is baxarintottad ! majd a shikari gondoskodik rólad ,talán még politikus is lehetsz...,gyakorlatilag ez az a szakmama,hol nincs követelmény...
desiro57
Ukrajna vezetése felismerte akit a g..ci ölelget annak vége.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.