Több mint kétmilliárd forinttal rövidíthetik meg az adófizetőket az egyszázalékos listás eredményt sem elérő bizniszpártok.

A Szegény Emberek Magyarországért Párt (SZEM) elnökét kereste a Blikk, de a honlapjukon szereplő telefonszám már egyetlen előfizetéshez sem tartozik. A volt monoki polgármester,

Szepessy Zsolt 1407 voksot bezsebelő kamugyanús pártja, az Összefogás Párt épp a napokban oszlatta fel magát, miközben 307 millió forinttal lóg az államkincstárnak.

Telefonján felhívta a lap, de a vonal végén azonnal bontották a hívást. Az egykori településvezető ellen egyébként vádat is emeltek két éve a 2014-es választásra felvett kampánytámogatásokkal kapcsolatos szabálytalanságok miatt.

Óriási tartozással szívódnak fel a minipártok

Ligeti Miklós, a Transparency International jogi igazgatója úgy véli,

amennyiben nem történik érdemi változtatás, 2022-ben is megismétlődhet a kampánypénzek eltűnése.

Az Együtt nem tartozott a kamupárt kategóriába, ugyanakkor nem sikerült elérniük az egy százalékos határt, így 153 millió forintot kellett visszafizetniük. Az Együtt mellett eddig a Thürmer Gyula (65) nevével fémjelzett Munkáspárt és a MIÉP utalta vissza a kincstárnak a kampánytámogatását.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Blikk)

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ez a 2 milliard hianyzo adoforint a fideSS bune. Ok hoztak letre azeket a partokat az ellenzek megosztasara. Fizessek vissza ok ezt a penzt, amig nem tudjak behajtani a kispartokon. Miert mindig az adofizetoket szivatjak ezek a gecik?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@Pegero: Sok ilyen birka, mint te, tartja hatalomban a diktatort.
Eladott Ország
Ezeket a kamu pártokat, a bűnözö politikai prostipárt a fidesz hozta létre, a választási eredmények szarkavarása/hamisítása céljából. Az, hogy közpénzmilliárdok tűnnek büntetlenül, a kutyát nem érdekli!
Eladott Ország
@Pegero: Érdekes, a 49% fideszes választási győzelem, ukrán és román bérszavazókkal és rendszerszintű csalással együtt összehozva, mióta többség. Te szellemi toprongy! Látszik rajtad, hogy neked sok(k) iskolád van!
Pálinkás Pál
@human: A megoldás egyszerű...Egyetemlegesen a családtagok is felelnek a kárért...és ha a kisfiú nem tudja igazolni a horribilis "jövedelmet"...akkor szintén elkobozni...plusz büntetés!!!
Eladott Ország
Ezt is meg lehetne akadályozni, ha a fidesz bűnbanda akarná, de nem akarja.
k.blog.hu/2018/08/02/kamupartok_2_milliard
2,15 MILLIÁRD - ENNYIT AKASZTOTTAK ÁPRILISBAN A KAMUPÁRTOK!
human
@Pálinkás Pál: Csakhogy a jogalkotóink előszeretettel használják a technikát, hogy rokonok nevére iratják a vagyonukat. Tőlük nem várhatjuk az ügy rendezését. A képviselő vagyonnyilatkozatokat sem kötelező a valóságnak megfelelően kitölteniük. Ha valami nem stimmel, legfeljebb utólag beleírják. A NAV-nál lévő adóbevallásukkal kellene minden alkalommal hivatalosan összeegyeztetni és akinél nem stimmel ott automatikusan vagyonosodási vizsgálatot kellene indítani aminek a közvetlen családtagokra is ki kellene terjedjen.
De mint mondtam ez nem érdeke a korrupt politikusoknak. És itt beszélje jobb és baloldalról egyaránt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.