Vértes András közgazdász szerint 4-5 évig nem a német multi, hanem az adófizetők állják majd a cechet. A GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke ezt a Vasárnapi Híreknek mondta el, hozzátéve, hogy a Debrecenbe készülő autógyár állami támogatásának pontos összege nem ismert, ám annyit tudni, hogy az indiai Apollo Tyres abroncsgyártó is nagyjából annyi munkahelyet hozott Magyarországra, mint a BMW, s azt a céget 30 milliárd forinttal segítette ki az ország. Ez a mostani bérszínvonalon márpedig azt jelenti, hogy négy-öt évig tulajdonképpen az állam fizeti a BMW alkalmazottait. Vértes azt is megjegyezte: a magyar gazdaságnak nem szabadna ennyire egyoldalúnak lennie, mert jó ugyan a nagy autógyártók jelenléte, de a túlsúlyuk növelheti a technológiai vagy akár politikai kockázatokat – noha ilyenek egyelőre nincsenek. Éppen erről beszélt egyébként korábban Varga Mihály pénzügyminiszter is, aki szerint kiszolgáltatott helyzetet teremt, ha már egyetlen gyár leállása azonnal meglátszik a GDP-n.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Nos faszkalap fidesznyikek...mi is van a multikkal??? A ti nemzethy qrmányotok a világ egyik leggezdagabb cégét támogatja??? Valami narancsbarom vezesse le ezt itt nekem közgáz szinten,mi a jó nekünk ebben??? /azon kívül hogy jól fest a GDP statisztikában,bár köze nincs a magyar gazdasághoz!/ Persze ti ezt nem tudjátok felfogni...mert ostobák vagytok...semmire sem vagytok jók,azon kívül hogy behúzzátok az ikszet a csúti cigánynak!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
Nos faszkalap fidesznyikek...mi is van a multikkal??? A ti nemzethy qrmányotok a világ egyik leggezdagabb cégét támogatja??? Valami narancsbarom vezesse le ezt itt nekem közgáz szinten,mi a jó nekünk ebben??? /azon kívül hogy jól fest a GDP statisztikában,bár köze nincs a magyar gazdasághoz!/ Persze ti ezt nem tudjátok felfogni...mert ostobák vagytok...semmire sem vagytok jók,azon kívül hogy behúzzátok az ikszet a csúti cigánynak!!!
simmering73
"...kiszolgáltatott helyzetet teremt, ha már egyetlen gyár leállása azonnal meglátszik a GDP-n." Ez azt jelenti misi, hogy annak az országnak egy kalap szart ér a gazdasága.
Clavigo
@Pálinkás Pál: Jóóóó van a zúúúúgy... Csak az 5 kilo krumpli legyen meg négy évenként,,meg a erzsi- utalvány,,,, Majd mi fizetjük a zukrán-román vendégmunkások bérét,,,4-5 évig,,,,oszt jó napot.
papa.49
Ezt írtam tegnap pontosan, mennyivel száll bele az állam a bótba, hát rengeteggel !!!
Így már nem is olyan jó a leányzó fekvése !!!
namihami
Újabb sikerews csapás a magyar munkásokat kizsákmányoló szemét, galád, alávaló, liberális, kozmopolita, Eu-bérenc multikra.
Szép volt Viktor, így kell kib@szni az ellened ágálókkal.
Ha még sikerül néhány hasonlóan ""bomba""üzlet, akkor a magyar gazdaság géniuszaként fogsz bevonulni a fidesz-történelem lapjaira. Igaz, néhány alvezéred is csatlakozik, de csak mint segéderő. Te képviselheted a szellemi síkot, miközben az anyagi vonalat pedig a Mészárosés társai vonulat fogja reprezentálni. (persze messze nem strómani minőségben)
dr. prédikátor
@Pálinkás Pál: Kérdezd a csikarit vagy a vergőcét, de a bűzlő halfarok is válaszol majd.
Pálinkás Pál
@dr. prédikátor: Én inkább divisionra meg erikssonra gondoltam,ők hiszik magukat okosnak!!!
kereső
@Pálinkás Pál: division teli találat, hiszen Ő egy vegyes cég tulajdonos-főnöke. Már csak tudna mondani valamit.
Nessy
Na, akkor most utáljuk a multikat, vagy fizetünk nekik hogy ide jöjjenek?
Hívek! Jöhet a hozsanna! A számlát meg fizeti a plebs! A kormánynak jó bótjai vannak! A "haza javára", a maguk hasznára!
wpym
@papa.49: Ezt eddig is tudtuk. Az összes kizsákmányoló multit elzavarnám a picsába az országból, a millió ingyenélő, rabló politikussal és állami (kisebb-nagyobb) cégvezetővel együtt (+ teljes vagyonelkobzás). Mi pénzt elsíbolnak ezek a patkányok éves szinten, míg azok, akik valóban dolgoznak és értéket teremtenek, éhbérért robotolnak.
Eladott Ország
A BMW új összeszerelőüzemet hoz létre Debrecenben, jó is az olcsó, kiszolgáltatott magyar munkaerő, ezt hívják nemzeti szuverenitásnak. Hatalmas adókedvezményekkel sikerült Debrecenbe csábítani a német autógyárat, így közel sem biztos hogy annyira megérte ez nekünk, mint amennyire nagy sikerként kezelik a hírt kormányoldalon. Az sem tisztázott még, hogy honnan fognak 1000 szakképzett munkást felvenni a frissen építeni kívánt gyárba, hiszen több, a régióban található üzembe sem találtak már magyar munkaerőt, így kénytelenek voltak Ukrajnából munkásokat szerződtetni.
Pálinkás Pál
@kereső: Most ne félj...lapulnak mint szar a gazban...erre még ők sem tudnak"okosat" mondani!!!
Csizmás Kond
...ezt is megértük...nem jó ha több munkahely létesül...
F_Viktor
@CsipkeRózsa: S akkor ebben az összegben nincs benne a 400 hektár ára, amire Debrecen városa 44 milliárdos hitelt vesz fel!
propeller.hu/itthon/3367915-evekig-allam-fizeti-majd-bmw-dolgozok-beret?all#comments
F_Viktor
@Eladott Ország: Írod:
"Az sem tisztázott még, hogy honnan fognak 1000 szakképzett munkást felvenni a frissen építeni kívánt gyárba, hiszen több, a régióban található üzembe sem találtak már magyar munkaerőt, így kénytelenek voltak Ukrajnából munkásokat szerződtetni."

Természetesen ukrán és román munkaerők bérét fogja az orbán rezsim fizetni a magyar adófizetők pénzéből.
Mert ha nem így lenne, Debrecen és régiójára számítanának az elemzők, akkor nem lennének hasonló szakértői vélemények:
"Szakértő: 20-30 százalékkal nőhetnek a lakásárak Debrecenben néhány éven belül"
www.haon.hu/bmw-gyar-szakerto-20-30-szazalekkal-nohetnek-a-lakasarak-debrecenben-nehany-even-belul/3941965
Pálinkás Pál
@Shikari: Te barom...mikor fög önállósodni a BMW magyarországi gyára??? Te még fidesznyikek között is kirívóan hülye vagy!!!
colibri
@Eladott Ország: A rádiós szócsövük nem is titkolta, hogy szomszédos országbeli kettős állampolgárokkal akarnak dolgoztatni az új BMW gyárban. A dicshimnusz szerint a legjobb választás volt Debrecen, különösen a reptere miatt és a közeli távolságra tekintettel a szlovákoktól, uránoktól, erdélyiektől. Kommunikáció szerint magyarországi magyar dolgozókra nem igazán számítanak.
Eladott Ország
@F_Viktor: Idézzük csak Kövér polihisztort:
„Történelmi okokból kifolyólag egy tőkeszegénységgel küszködő régió, ennek vannak gazdasági értelemben előnyei is. Ezért van annyi munkavállaló – főleg lengyelek – Nyugat-Európában, mert kevesebbel is beérik – elnézést kérek, idézőjelbe téve -, mint a jóléti állam szolgáltatásaihoz hozzászokott, hogy ne mondjam, némely esetben hozzálustult helyi polgárok. Ez egy versenyelőny a lengyel munkavállaló számára, mert van munkája Londonban, és viszonylag jól keres, és azt hazautalja. Az meg annak az országnak is versenyelőny, számos szegény(ebb) közép- és kelet-európai ország ebből él."
Az a kibaszott versenyelőny számunkra, hogy nem kell ellustult nyugati jólétben élnünk, hanem amióta a fidesz bűnbanda nyakunkon tapos duplájára nőtt a dolgozói szegénység. Ez a versenyelőny. Hogy a lakosság több mint 40%-a a létminimum alatt él, amit azért töröltetek el, mert amit nem mérünk, az nem létezi. Nem az van, hogy jobban teljesítünk, nem az van, hogy dübörög a gazdaság, hanem az van, hogy elüldöztétek a magyarokat, akik itt nem tudtak megélni, és most próbálják ezt úgy beállítani, mintha ez a lehető legjobb dolog lenne, ami velünk történhetett.
Eriksson
@Pálinkás Pál: 13:58 És te miben tudsz jeleskedni? :)))
Clavigo
@Shikari: Esetleg,,ezzel a lendülettel,,le is szívhatnád ezt a qrmányt,,,,csicskásoktól,,az utolsó portásig,,hogy végre egyszer te is kielégüljél..
Pálinkás Pál
@Eriksson: Hát...mondjuk nem az adófizetők pénzét herdálom...!Tudod adófizetőkről beszélek,nem a cigó és agyhalott nyugger választtóbázisotokról!!!
Clavigo
" Minket irigyel mindenki az EU-ban "...by matolcsi. Szerintem inkább mindenki rajtunk röhög,,,Hegyeshalomtól nyugatra..
Eriksson
@Pálinkás Pál: Belátom, te nem csak hiszed magadról, hanem tényleg nagyon okos vagy.
Pálinkás Pál
@Eriksson: hiába poénkodsz,azért amiket én írok ,az általában nem megy szembe a józan ésszel ,mint a ti "sziporkáitok"! Persze megszokhattátok,fidesz pártgyűlésen molylepke aggyal is okosnak tűntök!!!
tudode
Ma már MINDEN lehetségeSS!
.
Az üzlet, az üzlet volt, lesz, hiszen amikor HÁZASSÁGOT KÖTÖTT a kisgazdákkal, már akkor is zsibizett, ma MÁR külön REPTETŐT vásároltatott, mert a FÉL MUTYI az nem mutyika!:
.
------ Volt államtitkára szerint Orbán döntött a korrupciótól bűzlő Gripenek mellett?

civilhetes.net/volt-allamtitkara-szerint-orban-dontott-a-korrupciotol-buzlo-gripenek-mellett
,
"""Mint ismeretes ezen korrupciós Grippen ügyekben az angol és az osztrák hatóságok is nyomoztak, s küldtek Magyarországra jogsegély kérelmet, de természetesen mi nem vizsgáltuk ki az esetet. Holott feketén-fehéren le volt írva kik lehetnek az érintettek. Csak nálunk 180 millió schillinget azaz 13 millió eurot kapott öt magyar a 2000-es években azért, hogy Gripenek repüljenek a magyar hadsereg kötelékében."""
.
Csak úgy, amúgy, ma MÁR TÖRVÉNYESÍTETTEN szól a MUTYISZÓ!
Eriksson
@Pálinkás Pál: Honnan tudod, hogy mi megy egy Fidesz pártgyűlésen, csaknem jársz oda?
Clavigo
@Shikari: Ma estére letetted a söprüt-lapátot... A csikkeket haza viheted.
Eladott Ország
@Csizmás Kond: Nem a munkahelyek létesítése a probléma.
www.bumm.sk/uploads/images/els%C5%91_lap(1).png
Szlovákiában egyébként uniós szinten a harmadik leggyorsabb ütemben, 62%-kal emelkedtek az órabérek 2007 és 2017 között.
Ez a versenyelőny. Hogy a lakosság több mint 40%-a a létminimum alatt él, amit azért töröltek el, mert amit nem mérünk, az nem létezi. Nem az van, hogy jobban teljesítünk, nem az van, hogy dübörög a gazdaság, hanem az van, hogy elüldözték a magyarokat, akik itt nem tudtak megélni, és most próbálják ezt úgy beállítani, mintha ez a lehető legjobb dolog lenne, ami velünk történhetett.
Yoda69
Na, akkor ezt is jol megszibtuk, mint Paks2-ot vagy a kinai vasutepitest.
orban mindig is mas farkaval szeretett a csalanosban kotoraszni.
1magyar
Önként gyarmatosítjuk és szolgáltatjuk ki magunkat???
Yoda69
@Shikari: 14:53-ra

Ez most nagyon hulye hozzaszolas volt, hogy finoman fogalmazzak.
Ez is csak osszerelouzem lesz. A nemetek olcson szerzik a teruletet, es a munkaerot Europa sziveben. Raadasul a magyar kurmany 5 evig tamaogatast is nyujt.
Ez mindenkinek jo csak a nekunk nem. Miert nem onerobol epitenek, es fizetnek euroipai bert?
Ja hogy akkor nem ide jonnenek, hanem Vietbamba?
csak úgy....
@1magyar: neked semmi sem elég? orbán megmentett a migránsoktu,akkor te miért nem melózhatnál szarért-fosért a multiknak? volt valami más az választási igéreteibe? ...megvédünk!...,a többi a te dógod,gazdálkodj okosan...
csak úgy....
@Shikari: fogadok,hogy megint kint várattak a napon...
vladimir putin
@Shikari: lécci vegyél nekem egy új házat!
vladimir putin
@durbincs: te is vegyél egyet, így már kettő lesz. Stadion is kell, úgyhogy dolgozzál, köcsög magyar!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.