A globális felmelegedés okozza az egyre nagyobb hőséget – mondta Juhász Árpád geológus vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette:

a trend a magasabb hőmérsékleti értékek felé mutat.

Juhász Árpád szólt arról, hogy

az egész világon ki kell alakítani az alkalmazkodást az egyre nagyobb meleghez, például a mezőgazdaságban az extrém hőséget elviselő növényeket kell termeszteni.

A geológus szerint ha az emberiség nem változtat a szokásain, számítania kell a további fokozatos felmelegedésre.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cs.n.
Csak azt nem értem, miért így tálalja az MTI, hogy a "geológus"? A rádióban is így volt, nem csak írásban. Juhász Árpád neve azért eléggé ismert ahhoz, hogy ne csak egyszerűen geológusként hivatkozzanak rá a felvezetőben, mint a tucatszámra tenyésző fideszes politológusok és "szakértők" esetében, amikor tökmindegy, hogy épp melyik mondja ugyanazt. Juhász Árpádnak velük ellentétben van neve, szaktekintélye, ismertsége és elismertsége évtizedek óta.
verőce21
Már azt hittem, egy pillanatra, hogy a szibériai telkek fel fognak értékelődni a nagy hőség miatt, és az észak-kanadaiak. De rá kellett jönni, hogy ott meg rádgyújtják az erdőt.

Úszó házakat kell venni, hegycsúcsokon mégsem lakhat az ember. És a tenger proteinkészlete kifogyhatatlan! Főleg, ha az emberiség
túlnyomó része ki is pusztul, szív és érrendszeri betegségekben és keringési zavarokban. Napelemekből az energia is korlátlanul és olcsón előteremtődik.
Kocsira sem lesz szükség. Az árnyas, hűs Allée-k hiányozni fognak, de lesznek játékok, a "Ki mit fog ma?" és "Ha nem fogsz éhen maradsz!"
Pénzre sem lesz szükség, csak néha kikötői díjakra, de tenger gyümölcseiért megváltható. Eljön újra az odüsszeuszi kalandozások kora.
És 15-40 év elteltével, az ember a tengerből újra a Földre lép! :)
solidedge
1981-ig csökkent az átlag hőmérséklet. Újabb kis jégkorszakot prognosztizáltak. Egy svéd tudós egy konferencián azt javasolta, hogy bocsássanak több széndioxidot a levegőbe, hogy csökkentsék a lehűlést. Úgy látszik túladagoltuk a preventív gázt.
Jozefina
A globális felmelegedésért az egyes országok vezetői lennének a felelősek!!! Egyenként mindet fel kellene jelenteni az emberiségnek szándékosan okozott szenvedések és elhalálozasok miatt, továbbá a természet szándékos tönkretevése miatt!!! Mindet halálra büntetni!!! Gezember mind, csak a haszonlesés érdekli őket!!!
F_Viktor
@Jozefina: Írod:
"Egyenként mindet fel kellene jelenteni az emberiségnek szándékosan okozott szenvedések és elhalálozasok miatt, továbbá a természet szándékos tönkretevése miatt!!!"

Magyarország is abba a csoportba tartozik, akik eladják a CO2 kvótájuk egy részét, amit idéntől az eltolcsy-féle jegybank felügyel, s amiből az országnak évi kb. 30-35 milliárd forintja származik.
Eközben (K)áder jani eljátssza a nagy öko-politikust...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.