Tízrendbeli hivatali visszaélés miatt vádat emeltek egy megyei kormányhivatalban dolgozó férfi ellen, aki 2014 és 2017 között tizenhárom alkalommal fizetés nélkül vitt el élelmiszert különböző nyugat-magyarországi üzletekből – tájékoztatta Takács Péter Győr-Moson-Sopron megyei főügyész hétfőn az MTI-t.

A kormányhivatal ellenőre ingyen vitte el a húst és az alkoholt

A közlemény szerint a hatvanéves férfi az állategészségügyi osztályon dolgozott, üzleteket ellenőrzött. A kereskedők a vádlottal kialakult függőségi viszony miatt teljesítették a férfi kéréseit, üdítőket, alkoholos termékeket, gyümölcsöt, édességet, húsárut és egyéb élelmiszert adtak nekik.

A vádlott összesen nem egészen hetvenezer forint értékben tett szert így jogtalan előnyre.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ez csak nagyon ,,kispályás,, volt ezt MEG KELL BÜNTETNI, HA LOP LOPJON RENDESEN AHOGY NER TAGOK TESZIK, ÉS PERSZE A SZÁZALÉKOT ADJA LE !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Azt hittem kivesztek már azok az ellenőrök akiknek egyike úgy húsz éve kifogásolta saját házamban, hogy nincs a nyitás pillanatában kitöltve a jelenléti ív. Talált megoldást a hiba kijavítására...
papa.49
Ez csak nagyon ,,kispályás,, volt ezt MEG KELL BÜNTETNI, HA LOP LOPJON RENDESEN AHOGY NER TAGOK TESZIK, ÉS PERSZE A SZÁZALÉKOT ADJA LE !!!
Grafix69
Alap az állatorvosoknál , a élelmiszer ellenőröknél , a tűzvédelmi ellenőröknél , néha a nav ellenőröknél is , a rendőri ellenőrzések 50 százalékában , a közegészségi ellenőröknél stb stb. Ja és nem csak kitaláltam , mindnél meg is tapasztaltam .
nezelodo
@papa.49: Nekem szerencsém volt, akkor még nem ismerte az akkori állampárt az alkotmányos költség fogalmát, csak simán loptak. Na az "zelmúlt nyóóóc évben" sokat fejlődtek a dakoták.
picike1
haviadakozás történt feléje és az nem lopás hanem ajándék és az tisztelettből lehetett. de végül kis lopás nagy lopás mindegy, bünös aki kapta és aki adta .
papa.49
@nezelodo: Sajna nem visszafelé fejlődnek a csecsemő állapotuk felé ))))))))))))))))))))
Nekünk talán kicsit könnyebb lenne ha csak már gügyögnének, pofázás helyett )))))))))))))))))
Eriksson
Ettől lehidalok. Valaki 3 éven keresztül, 13 alkalommal, nem egészen 70 ezer ft. értékben hordta haza a javakat, és volt olyan marha, hogy nem ott helyben fogyasztotta el amivel megkínálták, meg is érdemli, hogy feljelentsék.
Vajon a feljelentőkben miért csak most merült fel a bosszúállás lehetősége? (Talán nyugdíjba ment a fószer? Vagy leváltották?) Hiszen a perköltség többe fog kerülni mint 70 e ft.
Könnyen lehet, hogy a következő ellenőrt nem fogják ilyen olcsón megúszni.
cikicakk55
Na ez egy nagyon komoly kár lehet. 3 év alatt ennyit csalni és lopni!!! Kötélre vele,máglyán elégetni,nyilvánosan megkövezni,mert nem adta le a 70.000 ft felét a NER elvtársakkal.
karma1
Fuuuuuu, ez aztan a fogas! Talpig vasban hajnalban a var "fogan" felpofozni...Mert milyenjo tudni, hogy orbanek mennyire szigoruak a korrupcioval kapcsolatban
Eriksson
@cikicakk55: Bogár a fülembe: Csak nem azoknak vitte a szajrét ez a szerencsétlen, akiknek a kinevezését köszönhette?
Eladott Ország
Mi van az Elios által beszerelt lámpákkal ...? Mi van a Voldemort-üggyel?...
www.youtube.com/watch?v=o-dKbOK9bO4
Eriksson
@karma1: Ez a szokás nem új keletű.
Annak idején is, - amikor még állami cégek voltak - illetékes helyről előre leadták a drótot, hogy mikor milyen bizottság kegyeskedik meglátogatni az adott egységet. Ment ám a takarítás, suvickolás, dolgok rendbetétele. Míg ez kész nem lett, addig az "irodán" üdítő, kávé, sütemények garmada, ajándékcsomag tartotta fel a küldöttséget. Az elvtársak pedig a tényleges ellenőrzés helyett megírták a jegyzőkönyvet, hogy minden rendben. Csak alá kellett írni, és már mentek is.
Mindenki jól járt.
picike1
@Eriksson: azis lehet tovább vitte mert már evett vagyis leette magát mint a gyerek
Pálinkafőző Rézüst
@Eriksson: pont mint a vörösiszap tározónál... Meg is lett az eredménye... :(((
nezelodo
@Eriksson: 11:12. Bizony volt ilyen csak azoknak még volt egy pici szeméremérzete, ami a gyerekeikből már hiányzik. Pl. a boros cégek a megmondhatói, a Volga hátulját kellett telerakni palackokkal. Az utódaik a mostani nemzetmentők meg az egész céget viszik, tokkal vonóval.
Eriksson
@Pálinkafőző Rézüst: Ott bizony nem jött be a "vakrandi".
Eriksson
@nezelodo: Szeméremérzet? Olyan sose volt az ellenőröknél, legfeljebb kezdő korukban. Aztán ami belefért.
karma1
@Pálinkafőző Rézüst: Na, amikor az az Ingrid nevu bige jott harsanyan ellenorizni a csuti kisvasutat a zsiroshaju elektronikus kapu lopoval, erdekes modon, mire a vegere ert a vizsgalatnak, mindent rendben talalt, minden nagyon szep, minden nagyon jo volt... Vajha mitol puhult meg, - pedig a zunijo azert kuldte oda, hogy megallapitsa a tenyeket, es a napi majdnem 7000 latogatot is leellenorizze...
nezelodo
@Eriksson: Na ezért járta az a mondás a szocializmusban, hogy "Meg kell vendégelni minden ilyen jövő-menő kádert, mert lehet, hogy segíteni nem tud, vagy nem akar, de ártani nagyon sokat tud." Talán nem tévedek ha azt hiszem, ez nem sokat változott.
Eriksson
@nezelodo: Ez mindig így volt, van, lesz. Ez ellen nincs mit tenni.
cikicakk55
@Eriksson: Nem azoknak vitte a szajrét,mert ha azoknak viszi akkor ez nem lenne hír. Mocskos tolvaj!!! 70.000 ft 3 év alatt.Mészáros Lőrinc parafenomén,aki olyan hirtelen szakképzett lett vagy húsz szakmában naponta 1000x többet keres.Természetesen teljesen legálisan,törvényszerűen. Már mint a Fidesz törvényei szerinti böcsülettel. Ez az alja ember meg lehet,hogy minden nap haza vitt a macskájának,kutyájának egy darab kis májat,vagy szalámi véget.Sok kicsi,sokra megy ám! A vezérünk most depibe is esett,hogy így megkárosította egy alávaló gazember,ezt a tiszta országot.
Eriksson
@cikicakk55: Az ilyen alak, aki 3 év alatt 13 alkalommal majdnem 70e forinttal megkárosította a feljelentőit, csak egy kisstílű, még bűnözőnek sem nevezhető balek.
Hogy mások mit csinálnak törvényesen, az más lapra tartozik. :)))
cikicakk55
@nezelodo: Igen,ez így volt akkor is,csak akkor az ellenőrök megelégedtek a cég profiljába tartozó ajándékokkal. Például borászatnál borokkal,Élelmiszer iparnál ajándék kosárral,húsiparnál kóstolóval és jó pár kolbásszal,stb. Most minimum milliókban mérhető amit elvárnak+ természetesen a profilba illő ajándék csomag is.
cikicakk55
@Eriksson: Mások más törvények szerint csinálják,csak sokkal nagyobb tételben.Ez a szerencsétlen egy balek,aki valakit magára haragított és hosszas nyomozás alatt kiderítették ezt a hatalmas bűnt. Mehet szegény közmunkásnak,vagy leülheti a tetemes kárt amit okozott.Mondjuk maga a perköltség 5x több lesz mint a kár.
Eriksson
@cikicakk55: Aki keres hibát, az mindig talál. Ezt elkerülendő, érdemes jóban lenni az ellenőrökkel.
Eriksson
@cikicakk55: Amiről te írsz, az védelmi pénzbehajtás.
namihami
Ne lopj. A Fidesz nem tűri a konkurenciát.
Ha kell, odacsap. EZEKRE, A család és a barárok védett állatfaj.
namihami
Bocs, lemaradt.
Ez a kishülye azt hitte, hogy neki is szabad?
Jozefina
Pitiáner!!! Mindig azokat kapják el és teszik az egészet hirré, akik piti összegetet csalna, vagy loponak??!!! A nagy halak mindig elúsznak valahol p petike fiókjában!!!???
nezelodo
@durbincs: Hej ha kiderülne, hogy ellenzéki kötődésű az a csóringer, ez lenne a főműsor este nyolckor a dakota tv-k mindegyikében reggelig, pedig nem mondta, hogy csak az alkotmányos költséget szedi be, mint a Voldemort nagyúr.
egyvandor
A hatalommal való visszaélés zene a szinten sem megengedett. Ilyenkor szívességeket is szoktak tenni a közösség rovására,
Annak aki nem bír magával megtanulhatná már hogy a mai Magyarországon milliárdokat kell lopni nem hetvenezret több év alatt. (na jó meg kell adni a császárnak ami "jár") És akkor még tisztára is mossa őt a polttisztitópeti
anima
Aki egy embert öl meg, az gyilkos.
Aki sokakat öl meg, az király.
Aki mindenkit megöl, az isten.

Természetesen a legalul lévő kapja a legnagyobb büntetést.
nezelodo
@durbincs: Bizony, nekem nem kedves egyik sem, ha lop, csal, vagy hazudik. Ezért kell az egyoldalú tájékoztatás, hogy a pórnépnek beadják, hogy az egyik szent, istenhívő exmarxista, exlibsibolsi, a másik meg gonosz tolvaj kommunista. Közben meg ugyanabban a pártalapszervezetben, munkásőr században, pártlap szerkesztőségében verték az asztalt, hogy "de én a pártomat nem hagyom". Ne legyen senkinek illúziója, meg fog ez még ismétlődni, lesz pálfordulás, hamuszórás az időközben elhájasodott fejekre, hogy parancsra tettem, megtévedtem, (vagy csak simán a saját maffiáját mentette át), csak a húsosfazék mellől ne űzzenek el.
nezelodo
@Shikari: Ha a mi kutyánk kölyke követ el valamit, az mindig piti, (mint bolha fütyijén a pattanás, vagy mint a Tiborcz vejkó derengő fényei stb), de túlnyomó hányada ezeknek nincs is megszellőztetve, lassan nincs is ablak amelyiket kinyitva huzatot lehetne csinálni, és elfújhatná a fülledt narancsködöt.
Sámannus
Ki nem tudta még eddig, hogy rablók garázdálkodnak az országban?
Eladott Ország
A kormányhivatal ellenőre ingyen vitte el a lóvét is, nemcsak az üdítőket, alkoholos termékeket, gyümölcsöt, édességet, húsárut és egyéb élelmiszert. Alább már nem adja mint a fidesz holdudvar, és az istenkirály kancigány.
Eladott Ország
Egy igazi fideszes ( mi kutyánk kölyke) úgy lop, mintha nem lenne holnap.
terlasz
@Shikari: Ez nem az Orbán-rendszer hibája. Régen is így működött, a területi ellenőr csak a kapuig ment, ha ott pénzzel fogadtad. Bárcsak ennyit lehetne felróni ennek az elviselhetetlen fosztogató hatalomnak!
nezelodo
@Shikari: "Egy nagy kalap szemét felfújva". Na ez a felfújt kalap szemét pislákol az utcánkban és a településünkön, és ül az elsikkasztott milliárdokkal a parlamentben, drogosok és alkoholista keresztények ülnek a narancspártból (is) Brüsszelben, (egyik éppen a vastüdősöket akarta kiseperni az évtizedek óta lakott épületükből, nem bírva kivárni a természet törvényét), érdemeik elismerése mellett.
nezelodo
@Shikari: Nem kell e Tompikát beleszőni a történetbe, még bünti lesz érte...
nezelodo
@Shikari: Ha te mondod, mint az egykori liberális forradalmár szócsöve, akkor biztos, hogy így van. Te tájékozottabb lehetsz, hiszen köztük és értük élsz, és trollkodsz.
wagabund
egyszerű a képlet: -a nem egészen hetvenezer Ft- érték eltulajdonításáért nemegészen egy év börtön, kettő évre felfüggesztve, viszont a többrendbeli hivatali hatalommal visszaélésért három év letöltendő.

-vezessék el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.