A Magyar Időknek Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke azt mondta, pénzügyi szempontból botrányos, anarchikus állapotok uralkodnak az egészségügy egyes területein.

ÁSZ-elnök a kórházakról: "Anarchia. Botrány"

A szervezet számos kórházat, szakrendelőt ellenőrzött, utóbbiak vezetői nem tartották be a legalapvetőbb gazdálkodási szabályokat, a kórházakban pedig néhol leltár sincs egyes készletekről. Tapasztalataikat maga az ÁSZ-elnök summázta így.

Anarchia. Botrány. Ez a két szó, ami először eszembe jut.

Domokos László felidézte, hogy találtak olyan kórházat, ahol szinte minden fontos terméket, szolgáltatást közbeszerzés nélkül vettek és az összes lehetséges jogszabályt figyelmen kívül hagyták. Volt, ahol azt sem tudták, mekkora a készlet, miből, mennyi fogy, máshol az elszámolások voltak átláthatatlanok voltak.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Soós Lajos

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ez a pacák most jött a diliházból ???
A képét nézve ez jutott eszembe először !!!
Igen ,,botrány,, hogy ilyen trükközésekre kényszerítik a kórházakat, és vajon kicsoda, hát a domonkos elvtárs pártja, kormánya, talán oda kéne a nem tetszését benyújtani !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Nahat-nahat... Meg talan komolyan is vennem, es orulnek is ennek a dolognak, ha csak az elso ket szot olvastam volna "Botrany - anarchia"... De folytatta az eszmefuttatasat, es azonnal kibukott, hogy az a legnagyobb baja, hogy ezek az elvetemedett korhazak nem hasznaltak az orban altal olyan jol kitalalt kozbeszerzest, igy megkarositva a NER efftarsak zsebeit...
Mert az eszukbe sem jut mar, hogy sok korhaz mar csak oriasi gazdasagi bravurokkal kepes alapveto cikkeket beszerezni a minimalis mukodesukhoz...

Remelem, hogy mindenkit kirugat ez a derek ember mindenhonnan, de akkor majd a sajat anyjat se fogja tudni bevinni egy korhazba sem...Ebben azert meg remenykedem...

Szemet egy bagazs, szemet emberekkel
papa.49
Ez a pacák most jött a diliházból ???
A képét nézve ez jutott eszembe először !!!
Igen ,,botrány,, hogy ilyen trükközésekre kényszerítik a kórházakat, és vajon kicsoda, hát a domonkos elvtárs pártja, kormánya, talán oda kéne a nem tetszését benyújtani !!!
Nessy
Majd ha lesz a kórházakban arra pénz, hogy megfelelő műszaki - gazdasági gárdát foglalkoztasson. Majd ha nem attól szerez be létfontosságú dolgokat, aki még hajlandó hitelezni. Mi lenne, ha a kórházfenntartó vízfej jól fizetett dolgozói azt csinálnák, ami a feladatuk? Biztosítanák az intézmények működéséhez szükséges alapvető dolgokat. Állítólag ezért hozták létre, hogy nagyban olcsóbban tudja beszerezni a dolgokat!
Majd akkor lesz számomra hiteles az ÁSZ elnöke, ha a haveri közbeszerzésekről is kimeri mondani: botrány!
tudode
Ráférne erre a TÖK-ÁSZ-ra, hogy lerobbant kórházban kényszerüljön EGY HETET eltölteni.
.
Nincs más választásuk a RITKÁSAN nyilvántartógatóknak, hogy
-
- ápolnak, azaz tisztáznak, fürdetnek, gyógyszereznek, stb. vagy
- nyílvántartogatnak!
.
Abban I-GAZSÁGA van, hogy ANARCHIA, BOTRÁNY van az egészségügyben "is" olyan formán, hogy EZT AZ ORSZÁGOT már "csak" az elhivatottság tartja össze a NER mesterkedése miatt az egészségügyiektől kezdve a a KARBANTARTÓKIG!
Jozefina
"Anarchia, botrány" Mind-mind fidesz-kdnp speciálitás!!!??
Eladott Ország
Móka és kacagás az élet. A független – hahaha – ÁSZ még a választások előtt belenézett hét ellenzéki párt könyvelésébe – mit ad isten a Fidesz-KDNP valahogy nem érdekelte őket – és több esetben is szabálytalanságot fedezett fel. Azután tehát, hogy a Jobbikot gyakorlatilag megpróbálták eltiporni pár héttel a választások előtt, immár az kiderült: a Jobbik mellett a DK, valamint a PM is megbukott az Állami Számvevőszék által eszközölt vizsgálatokon. Szerintük a pártok könyvvezetési szabálytalanságokat vétettek, továbbá az ÁSZ hiányosságokat tártak fel, valamint megállapították, hogy tiltott vagyoni támogatást fogadtak el. Hogy a Fidesz-KDNP gazdálkodása vajon miért nem hozta lázba az ÁSZ-t, azt elég egyszerű kitalálni. Az intézmény elnöke ugyanis az a Domokos László, aki egykoron fideszes képviselő volt. Hogy ez mennyire teszi őt függetlenné? Pont annyira, amennyire a fent írtak bizonyítják. Semennyire. Bár ha őket kérdezzük: "Az ÁSZ a politikai pártok ellenőrzése során is elsődleges célnak tekinti az átláthatóság, az elszámoltathatóság és a közpénzekkel való szabályszerű gazdálkodás követelményeinek érvényesítését." Ahol állami pénzből elmebeteg kisvasutat építenek a miniszterelnök álmának megvalósítására és, ha nem tetszik, akkor meg is hosszabbítják babámfaszáig, ott diktatúra van. És, ahol állami tisztségviselők, képviselők felháborodnak azon, hogy a pénz 80%-nak utalója még ellenőrizni is akarja, mi épült, ott személyi kultusz van. És a kettő együtt: elmebeteg diktatúra.
Eladott Ország
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--DNdXu19u--/c_limit,w_1160/76Ap8sy3p31N1Oimms.jpeg
A következő kérdés: ha átlátható és nyílt a közbeszerzés, ahogy ezt az algecik harsogják, miért pont attól a naptól kezdődően és kicsoda tudott belenyúlni a rendszerbe, hogy Simicska ne nyerjen (amúgy leszarom Simicskát, csak kérdem), ellenben Orbán szesztestvére a libaőrzésben hirtelen mindenhez elkezdett érteni és vitte, viszi a rengeteg pénzt?
Hát tényleg hülyének lehet nézni egy egész kurva országot? Igen! Sőt!
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/11/korrupcio_vier.jpg
human
Ezt lehetett tudni egy hete, egy hónapja, egy éve, egy évtizede is a kórházakról.
Hogy most elővették és lobogtatják, hogy hű hát mi van itt, meg felháborító, ki gondolta volna. Na ezzel valójában csak előkészítenek valamit. Gondolom vezetőváltások lesznek, vagy kormányzati gyámság alá helyezik a kórházakat. Vagy valami más a terv. A vége úgyis az lesz, hogy aki gyógyulni akar az majd elmegy Mészáros vagy Csányi magánklinikájára.

Bármilyen közintézményt megnéznénk lenne bőven gond a gazdálkodásával. Főleg egy kórház esetén lehet olyan, hogy nincs idő közbeszerzésekre, mert azonnal kell az ellátmány. Azaz nem életszerű az a bürokrácia ami egyes esetekben hátráltatja az ellátást.
cikicakk55
@karma1: ma 08:39
Ne félj az Ő anyját nem is a " botrány, anarchia" szagú kórházakba viteti majd,ha szüksége lenne rá. Viszi a magánklinikákra,vagy valamelyik jól felszerelt külföldibe.
papa.49
Akár honnan is nézzük 8 éve vannak hatalmon a nagy részében 2/3 többséggel akár a kórházakat akár az oktatást is rendbe hozhatták volna ha AKARTÁK VOLNA DE NEM AKARTÁK!!!
Erre jön ez a balfasz és prédikál a kórházakról !!!
karma1
@cikicakk55: Tudod, mire a mentokozpontosnak elmagyarazza, hogy o a NER egyik oszlopos kepviselojenek az anyja, addigra 77-szer kipurcanhat...
Clavigo
Érdekes...Melyik Szarházi jelentette ki,,,hogy " XXI-ik századi körülmények , uralkodnak-találhatóak " a kórházakban ??? Találgassak ?
karma1
@Clavigo: Minek a feszultseg? Elsore eltalalod ugyis...:o((
cikicakk55
Saját szememmel láttam,hogy egy nagy város Klinikáján a beteghordók cserélgetik a villanykörtéket, az ápolók szerelik össze az ágyakat és a várókban a padokat,a nővérek mossák és takarítják a kórtermekben a csapokat. Ezen kívül bár ezt csak hallottam,hogy az éjszakás nővér ha van ideje varrja a paplanokat,párnákat,lepedőket. Ahol még van a pizsamákat és a hálóingeket is. Talán elég embert kéne alkalmazni.Talán több pénzt kéne a kórházaknak és kevesebbet a kisvasútra , a stadionokra, és a botlábú focisták havi fizetésére költeni. Talán ha a parlamenti Urak,hölgyek akik lemondtak a fizetésemelésükről nem ellenőrizhetetlen jótékonysági cégeknek,hanem konkrétan kéztől kézbe a kórházaknak adnák a pénzt( nem az igazgató Úrnak,aki elég sok kórházban Fideszes és köze nincs az egészségügyhöz) Hanem a főnővéreknek,vagy ha nem pártrokon akkor a gazdasági igazgatónak. Esetleg úgy is meglehetne oldani,hogy konkrétan megveszik azt,ami hiányzik a kórházakból( nem közbeszerzéssel) és elviszik nekik.
Clavigo
@karma1: Szerencséd van,,hogy nem ebben a Nemzethhyy Tébolydában élsz...:) :)
karma1
@Clavigo: Nem volt egyszeru a dontes, hidd el, de megerte...
Clavigo
A kórházak állapotáról,,,,, Ez az " Érték" ,,nem kommunikált soha BaloGatyával ,, a zemúúút 8 évben ? Vagy megkapta utasításban,, ," Öreg,,fel kéne háborodni "!! Oszt majd elsimítjuk,,,ne aggodj. Egy extra 5 kg. krumpli a nemzethhyy 2/3-nak,,,és mindent elelejtenek a következő választásokig.. Oszt jó napot.
cikicakk55
@karma1: Meg akartam nézni,hogy mit válaszoltál,mert jött egy email.Rákattintottam és az írta ki,hogy az oldal megszűnt,vagy nem található.Természetesen azért megtaláltam,mert a profilomban minden benne van amihez hozzászóltam,minden cikk. Ez már nem az első ilyen. Aki nincs bejelentkezve,vagy regizve,az nem is találja meg a hozzászólásokat?
karma1
@cikicakk55: Te benne vagy a rendszerben, de nyugodj meg, nem hallucinalsz: cikkek tunnek el a kommentekkel egyutt. Nekem meg a sajat profilombol is eltunt a visszavont cikkhez irt hozzaszolasom.
Szepen takaritanak a fijjug, nem csinalnak fe'lmunkat...
karma1
@cikicakk55: Ugy ertem: ha egyszer a propira be tudsz lepni, akkor benne vagy a Propi rendszereben.
cikicakk55
@karma1: Ezt nem is tudtam! Azt én is észre vettem,hogy cikkek eltűnnek,mert bár a válaszokat megtaláltam a profilomban,de maga a cikk eltűnt. Én azt hittem,hogy a propi egy független online oldal,csak ide járnak Fideszesek is trollkodni. Még is úgy láttam,hogy maguk a cikkek nem kifejezetten kormánypártiak,igaz,hogy attól is függ,ki rakja fel.Én az ilyen dolgokhoz nem értek,hogy cikket rakjak fel. Nekem az a jó itt a propin,hogy normálisan válaszolnak az ide beírók,még akkor is ha nem egyezik a véleményünk.( persze vannak kivételek,de Őket egyszerűen tovább görgetem)
csipetke
@karma1: Tegnap is eltűnt egy cikk,valakinek válaszolni akartam,de a kereső se találta meg.Arra gondoltam,hogy talán a beküldő törölte a cikket?Van ilyen?
justhpeter
Ehhez a cikkhez szerintem egyetlen komment mehet csak: Domokos úr ! Mit csináltatok az "elmútnyócévben" ?
Zeta
@papa.49: ez lesz majd a megfelelő ürügy a további szigorításra!
Ha igaz, ha nem!
De lássák el a beteget, alapellátástól az agy műtétig! Aztán majd lehet számonkérni!
De míg a beteg a béréből levont pénzéért még plusz kórházi ellátást kell vennie- zsebből, addig nem kel számonkérni semmit.
Nessy
Ha emlékeim nem csalnak, azért hozták létre az ÁEEK nevű vízfejet, hogy nagy tételben vásárolva, közbeszerzésen indulva, jobb pozicióban lesz, mint egy, egy intézmény egyedül. Nem neki kellene beszereznie a dolgokat és igény szerint ellátni az intézményeket?
Már volt rá precedens, hogy "hozzáértő" embereket ültettek a kórház vezetése fölé, akinek az engedélye nélkül egy doboz gombostűt sem lehetett venni. Az eredmény siralmas volt. Bár most már nehéz lesz létszám leépítéssel kezdeni, mint anno. Ultrahang nem működött, mert nem lehetett hozzávaló gélt vásárolni. Egyszer használatos eszközök többszöri felhasználása. TMK leépítése, mondván a villanyszerelőnek nem probléma a dugulás elhárítás, vagy a számítógép javítás.
simmering73
Még ha csak a kórházakban lenne te szerencsétlen. Az egész ország egy anarchia és botrány.
egyvandor
Kell egy kormánybiztos aki garantáltan behatja az alkotmányos költséget!!!
karma1
@csipetke: Te vagy en nem tudjuk torolni a cikket, csak a Propi vagy a Modi... Csak ez a ketto teheto felelosse...
karma1
@cikicakk55: Kedves, ez az oldal mar kb. egy honapja erosen cenzurazza a bekuldendo cikkeket: ha olyan cikket akarnal bekuldeni, amiben orban vagy valamelyik seggnyaloja ellen szol az ujsagiro, akkor egyszeruen nem veszi tudomasul a bekuldesedet a propi.
Cenzura, sajtoszabadsag teljes megszunese.
De kuldjel be toth gabirol, medveanyorol, bauko riherongy meztelensegerol barmilyen ujsagcikket: MINDENT be fog engedni, mert a bulvarral el lehet hulyiteni az itt kommenteloket. Szemetet a magyarnak, azt erdemli!
Desischado
@karma1: Már akit el lehet hülyíteni. Vagyunk itt jó páran, akiket nem. Ami meg ezt a fidesz kotorékot illeti, tán csak nem az a baja, hogy nem tudnak eleget lopni?! Tennék rendbe a kórházakat, lene elegendő szakember és normális fizetések, és akkor nem lenne gond, te gerinctelen rohadék!
evacica
Te jó Isten! Hát ahogy ránézek erre a pofára az élettől s elmegy az ember kedve!Nem tudom, hogy honnan a fenéből szedték össze ezt a sok rossz arcú egyént akik most ezt a nyomorult országot képviselik, de az biztos, hogy válogatott egy társulat!
cikicakk55
@karma1: tegnap :22:46
Akkor jól éreztem én,hogy sokkal kevesebb úgy mond politikai cikk van fenn,mint mikor elkezdtem itt olvasgatni.Emléksze,nagyon tetszett,hogy változatos,nem pártfüggő volt a propi. Tehát voltam jobbos,balos cikkek is. Volt komcsi,libsi éltető és szidó cikk vegyesen. Mostanában viszont Berki k, VV Fanni( szegény) medveanyó, és természetesen a Ripost, a városi kurír, és a Faktor cikkei,amiket úgy ahogy vannak ki nem állhatok. Mindegy,attól még megmaradok a propi mellett,mert ti hiányoznátok,de így már nem annyira jó mint volt.Kár,hogy ide is betört a Fidesz, a félelem és a részrehajlás.
cikicakk55
Érdekes, ahogy öregszem,úgy jövök rá egyre gyorsabban,hogy az emberek arcára ki van írva a természetük. Fiatalabb koromban vagy nem figyeltem,vagy nem érdekelt,vagy csak nem értem rá ezzel foglalkozni. Mostanában már észre lehet venni,hogy kiben mennyi gonoszság,mennyi érdek,mennyi önzés vagy önimádat van. Kár,hogy ezt fiatalabb koromban nem láttam így. Elég sok kellemetlen " ismerőstől" tartott volna távol,hogy leolvasom az arcukról " Nem jó ember"
Sámannus
Csak azt kérdezné meg tőle valaki, hogy hol a faxszban van a "kan cellár"?
Talán a Mari néni bugyogójában keresné.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.