A Jobbik el akarja érni, hogy ne csak a nők, hanem a férfiak is vonulhassanak nyugdíjba negyven évnyi munkaviszony után – mondta hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Ander Balázs, a párt országgyűlési képviselője.

Jobbik: a férfiak is vonulhassanak nyugdíjba 40 év munkaviszony után!

Fotó: Pixabay

Szavai szerint folyamatosan bombázni fogják ezzel a javaslattal a kormányzatot. Hangsúlyozta, hogy éltek már ezzel a kezdeményezéssel a jövő évi költségvetés vitája során is; számításaik szerint 2019-ben ez a megoldás 40, a rendszer kiteljesedése után évi 150-160 milliárd forintjába kerülne a büdzsének.

A költségvetést ez nem rendítené meg – jelentette ki az ellenzéki politikus, olyan statisztikákat idézve, amelyek szerint a hatvan év feletti lakosság tizede megváltozott munkaképességűnek számít, négyszer ekkora a krónikus betegséggel küzdők aránya, a magyarországi férfiak háromötöde pedig meg sem éri a nyugdíjba vonulás most hatályos alsó korhatárát.

(MTI)

78 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
2014-ben végleg elvették a tűzoltók, a rendőrök, a buszsofőrök, a mozdonyvezetők, sőt a különösen egészségkárosító munkakörökben dolgozók korengedményes nyugdíját, és még egy tüntetés sem volt – sztrájkról nem is beszélve. Az érintett körülbelül százezer ember belenyugodott. Igaza is volt Kertész Ákosnak minden betűjével. Fekszünk a sárban, röfögve, örülve, ha a gazda moslékot zúdít elénk és nem figyelünk rá, hogy a háta mögött ott a böllérkés a kezében.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
2014-ben végleg elvették a tűzoltók, a rendőrök, a buszsofőrök, a mozdonyvezetők, sőt a különösen egészségkárosító munkakörökben dolgozók korengedményes nyugdíját, és még egy tüntetés sem volt – sztrájkról nem is beszélve. Az érintett körülbelül százezer ember belenyugodott. Igaza is volt Kertész Ákosnak minden betűjével. Fekszünk a sárban, röfögve, örülve, ha a gazda moslékot zúdít elénk és nem figyelünk rá, hogy a háta mögött ott a böllérkés a kezében.
Eladott Ország
2010-ben nyugdíjban, ellátásban és egyéb járandóságban 2 980 277 ember részesült, 2016-ban 2 638 617. Miután nem kevesebb lett a nyugdíjaskorú, hanem mintegy 200 000 fővel növekedett a számuk az eltelt 6 év alatt, ez azt jelenti, hogy rengeteg ember kiesett az ellátórendszerből. Miután öregségi nyugdíjat nem tud megszüntetni a kormány, egyéb ellátást – főleg rokkantellátást – viszont igen, a számok jól tükrözik, hány ember sodródott a szakadék szélére. Ha még ők nem is nyugdíjas korúak, jellemzően nem fiatal emberekről beszélünk. És amikor (ha egyáltalán) elérik a nyugdíjjogosultsági korhatárt, akkor sem lesz nyugdíjuk, mert nem lesz meg a szükséges szolgálati idejük. Szintén beszédes adat: ápolási díjban részesülők száma 2010-ben 56 853 fő volt, 2016-ban 53 969. Nem, nem gyógyult meg hirtelen ennyi ember.
Eriksson
Nem volna hülyeség, mert kitárulna előttük a nagyvilág. (több időt tölthetnének a Tv előtt)
Több évnyi semmittevés várna rájuk. (Megölné őket az otthonlét)
Élhetnének a hobbijuknak. (Kinek, mi. A kocsma is jó dolog, mert ott terem a kultúra)
Unalmukban visszamehetnének dolgozni. (Mert megölné őket a semmittevés, az otthonlét)
Néhány év szolgálati idő beszámítása nélkül kevesebb lenne a nyugdíjuk. (Kevesebb jutna hobbira, kocsmára)
Clavigo
Elmehettek az @nyátokba,,Ti is... A lömöpö-vel együtt.
Pálinkás Pál
@Eriksson: Megint utasítás tkaptá lnyomi???
Clavigo
Azért megkérdezném ezt az Ékkövet... így a munkaerőhiány és a kivándorlás kellős közepén...hogy a jövő héten mijafaszt csinálna ez a "nemzethhy érték",,,ha hétfőtől törvényben fogadnák el a javaslatát ??? Szívjátok le Orbánt ,,Ti is,,,lmp,mszp-vel együtt... Vastagon benne vagytok az idióta Kondás 2 / 3-ában...Oszt jó napot,
Macskaszem
Vannak munkakörök, amelyeket 60-65 évesen is simán el lehet látni, (pl a parlamentben szundítani) de vannak komolyabb fizikai erőnlétet igénylő foglalkozások, amiket ennyi idősen már csak kínkeservesen lehet végezni. Azért egy 60 éves test már nem képes arra amire egy 20 éves. A fizikai munkásoknak lehetőséget kéne rá adni, hogy ha akar, pár évvel hamarabb mehessen nyugdíjba.
cikicakk55
A kormány érdeke az,hogy minél kevesebb nyugdíjat kelljen kifizetni.A Ratkó gyerekek most érnek a nyugdíjkorba,így (már aki megéri,) a nyugdíjasok száma emelkedni fog még jó pár évig. Sajnos konkrétan nem tudom meddig tartott ez a korszak,de én biztos benne voltam( 1955) A kurmányunk meg is tesz mindent annak érdekében,hogy a " mocskos nyuggerek" ne vigyék az adófizetők pénzét.Totál lerombolták az egészségügyet, a nyugdíjak vásárlóértéke a béka feneke alatt. Egyre több 1-2 éve nyugdíjban élő ember fagy meg,hal éhen,vagy gyógyszeres ellátottság hiánya miatt bele hal egy sima náthába. A gond csak az,hogy ha minden nyugdíjas kihalna,mielőtt egy fillért is fizetni kéne nekik,az aktív adófizetők pénze akkor sem lenne magasabb,csak a Fidesz holdudvar bankszámlája hízna de nagyon. Ezek a nyugdíjasokat vegzáló hírek csak arra jók,hogy megint fellángoljon az aktív dolgozók és a - " nyuggerek" közti harc.
Eriksson
@Pálinkás Pál: 13:00 És te? Vagy csak ennyire tellett?
Írj még valamit, hogy meglegyen legalább 1000 karakter. De úgy magadtól.
Vagy arra nem fussa?
balos
@Macskaszem: Szeretném látni,hogy ki bírná naponta tőbb százszor emelgetni a gyerekeket,50 éves kora után,ahogy a párom mindennap ezt teszi a nemzetileg híbbantak gyerekeivel!Természetesen a férfiak simán "leszarják" a 40 évet ledolgozó NŐKET és Anyákat!
Mézike
@Eriksson: ma 12.32 -re ... " megölné őket az otthonlét" ... Vagy az asszony.! :-)
Eriksson
@Mézike: Szóval ne siessenek nyugdíjba, ha kedves az életük? :)))
csak úgy....
@Eriksson: te hány évesen mentél nyugdijba? ...gondolom elvált embör lehetsz...
..persze itt hazudozni is szabad ;) , senki sem tudja ellenörizni ...
Eriksson
@csak úgy...: Elég régen, egy agy- és két szívinfarktus után. (de megvolt a 40 évem).
Nem vagyok elvált ember és nem is voltam soha. A gyerekeim se azok és van négy unokám. Egy kislány és három fiú.
csak úgy....
@Eriksson: sajnálom a történteket, szerintem itt volna az idö,hogy egy kicsit kritikusabban nézd át a dolgokat, már az a 4 unoka is megérdemli...
Eriksson
@csak úgy...: Milyen irányú legyen az a kritika? Olyan, amilyen neked is tetszik?
Mindenkinek nem lehet ám megfelelni, azt tudod-e? Tehát az a legegyszerűbb, ha mindig magadat adod. Aztán akinek tetszik jó, akinek nem, úgyis jó.
maci0427
Az a rengeted nő aki elmehetett a Nők 40 éves nyugdíjába, mind dolgozott valahol ! Most ők több százezren hiányoznak a munkahelyekről ! Főleg a kereskedelem és a fizikai munkahelyekről, de máshonnan is ! Basszus, most meg a nyugdíjasokat akarják a munka világába visszaterelni ! Amúgy valóban ez diszkrimináció, akár hogy is nézzük !
csak úgy....
@Eriksson: kértem töled,hogy az én eszemmel gondolkozz? na látod...
Eriksson
@csak úgy...: Hiába is tennéd, úgy nehéz lenne.
csak úgy....
@Eriksson: tudod mit!? cselekedj a maradék értelmed szerint...
relatív
Már a nők 40 éves mv. utáni nyugdíja IS egy átgondolatlan döntés volt, tetézni ezt a férfiak esetére talán öngyilkosság !

Sajnos a ma regnáló évei során többnyire ilyen, és ehhez hasonló átgondolatlan - előkészítés nélküli - ad hoc törvénykezéssel zilálja szét a magyar közéletet hűbelebalázs módra !
Gauntlet
Jó ötlet, de egyszer már elsütötték. (valamiért ez a rablóbanda lett szimpatikus,nekik, ami most van). Akkor se jött be. Meg most se. Jobbabb ötlet nincs?
dr. prédikátor
@Eriksson: Ezek szerint akkor te is otthon unatkozol vagy a TV-t nézed, netán a kocsmába keresed a kultúrát?neked is kevesebb jut hobbira,kocsmára???Mert amit írtál az rád is vonatkozik!!!
jegor
Helyes,a férfiak 50%-a úgy sem éri meg a nyugdíjat.
Eriksson
@dr. prédikátor: Persze, hogy vonatkozik. Honnan máshonnan szedtem volna. A kisújjamból? ;)))
dr. prédikátor
@Eriksson: Szóval akkor hobbizol meg kocsmázol és ott kultúrálódsz!!!
maci0427
@cikicakk55: 1952 1956 - ig Ratkó Anna gyermekei !
maci0427
@maci0427: Ez csak azért mert nem lehetett terhességet megszakítani ! De igazából a háború után 1945 -től egészen 1960 -ig rengeteg gyerek született !!!
1magyar
@Macskaszem: Az a baj, hogy a törvényeket azok szavazzák meg bárhol a világon akik a seggüket meresztik a parlamentekben, ők persze, hogy bírják akár 80 éves korukig is.
Eriksson
@dr. prédikátor: Légyszi, ne forgasd ki a szavaimat.
dr. prédikátor
@Eriksson: lhetnének a hobbijuknak. (Kinek, mi. A kocsma is jó dolog, mert ott terem a kultúra)
Unalmukban visszamehetnének dolgozni. (Mert megölné őket a semmittevés, az otthonlét)
Néhány év szolgálati idő beszámítása nélkül kevesebb lenne a nyugdíjuk. (Kevesebb jutna hobbira, kocsmára) Ezt írtad azért gondoltam hogy rád is ez vonatkozik!!!nem forgattam ki a szavaidat!!!
Eriksson
@dr. prédikátor: Veled mi a helyzet? Mit csinálsz nyugdíjas éveidben?
dr. prédikátor
Van mivel lekötni az időmet, mivel vidéken lakom, 600 őles kertet művelek, mellette vannak baromfiak.Kocsmába meg kb. 50 éve NEM JÁROK!
Rockxy
Fog az menni.
Az ellopni szándékozott pénzeket át kell csoportosítani a nyugdíj alapba.
Még másra is jut belőle. :)
interceptor
A szándék nemes,az ötlet jó. Csak a "beteg" fog belehalni a műtétbe. A "nyögdíjrendszer" már most is sz@r állapotban van, ha ezt bevezetik, utána a káosz fog jönni.
Mézike
@Eriksson: Azt nem mondtam, csak mivel otthon az asszony az úr, jobb ha alkalmazkodnak. .-) Papus most 4 hétig volt itthon a nyakamon. Mikor a legnagyobb hőségben a konyhaasztalon, miközben én főztem, szedte szét a mittudomén milyen kütyüjét, hát igen elgondolkodtam vajon ezt hogy gondolja? Ja és segíteni akart. :-) Jó . Küldtem vásárolni. Nem részletezném... Őrület volt.:-)
Eriksson
@Mézike: Egy népszavazással le lehetne ezt rendezni.
Mivel állítólag a nők vannak többségben, a kérdés egyértelműen NEM. Dolgozzanak csak a férfiak annyit, amennyi ki van szabva rájuk. Mindenki jobban jár.
Jól mondom? :)))
Sámannus
Nincs itt semmilátnivaló eftársak A nyugdíjjak negyedét így lehet zsebre tenni. De segítenek benne az ukránok és a román maffiózók is.(A férfiak negyede nem kap nyugdíjat vagy meghal, vagy nincs befizetése, mert kirabolják őket.) Az öreganyjuknak is mi fizetjük a júdáspénzt, és a védelmi pénzt. Emléxünk még a kiflicsücsök megvédésére. No ez ilyen volt.
rózsasándor
@Eladott Ország: Van 1-2 barátom. Az egyik hentes és egyéb vállalkozó közel a 80.Minden nap 3,30 órakor kel . A másik 78 .Minden évben 8 hektár zöldség.
simmering73
Eleve velük kellett volna kezdeni. A férfiak várható átlagéletkora jóval alacsonyabb a nőkénél, azaz sokkal rövidebb ideig kell folyósítani a nyugdíjat. Azonkívül mortalitásuk sokkal magasabb, mint a nőké, azaz jóval többen halnak meg 40 év munkaviszony előtt, mint nők, ergo nem is kell nekik nyugdíjat fizetni.
wagabund
..."A Jobbik el akarja érni, hogy ne csak a nők, hanem a férfiak is vonulhassanak nyugdíjba negyven évnyi munkaviszony után"...

és hogy' éri el, he?

(aszongya : " férfiak is vonulhassanak nyugdíjba"...így jobb lenne: férfiak is nyugdíjba vonulhassanak...)
Mézike
@Eriksson: Én inkább azt mondom mindenki annyit amennyit bír dolgozni.:-) Én inkább azon akadtam ki , hogy a gyerekek számához kötnék a nyugdíjat.
Mézike
@Eriksson: Ja ! És az se mindegy hogy hány év alatt szedi össze valaki a 40 Mert ma már igen ritka hogy egyhuzamban dolgozzon valaki végig 40 évet. Sokan mire elérnék addigra 80 évet is betöltik.:-(
Eriksson
@Mézike: 20:21 Miért lenne baj, ha a gyerekek számához kötnék a nyugdíjat? Te is családos asszony vagy, tudod, hogy egy-egy gyerek felnevelése mennyi áldozattal, kiadással jár. És azt is, hogy nem vállalhat egy asszony olyan jól fizető munkát, ami egész embert kíván. Azon kívül a gyerekek betegeskednek, táppénzen kell maradnia az anyának. Következetesen ez is jövedelemcsökkentő tényező, tehát alacsonyabb lesz a nyugdíjalap. Miért ne számolnának hozzá plusz kiegészítést? Ennek csak örülni lehetne.
Arról nem is beszélve, hogy a gyermektelen emberek, sokkal, de sokkal nagyobb kényelemben és jómódban tudnak élni, mint a gyermekesek.
Az nem lenne rossz megoldás, hogy bárki, bármikor nyugdíjba mehessen, de ennek biztos gazdasági okai vannak, vagy mi, mert sehol a világon nincs így. Ráadásul ugyanezen okokból minden országban emelkedik a nyugdíjkorhatár, van, ahol magasabb mint Magyarországon.
@Mézike: 20:24 Igen, mostanság már ez is benne van a pakliban. Én még azon szerencsések közé tartozom, aki tudott folyamatosan dolgozni, a negyven év, negyven év alatt volt meg.
tudode
Süketek, vakok PÁRBESZÉDE azok után, hogy a VÁLASZTÁSI BUKTA után átvette az ELLENZÉK a mandátumokat a "csuti" bio-díszleteként, mert megjátszották a maszatost MEGÉLHETÉSI HETYEMPITYKÉNT!
.
Bezzeg a NER-ből egy pszt nem jön ki annak ellenére, hogy a GAZDIJUK kezéből csak a bikacsök hiányzik, de aki NEM VISELKEDIK "tisztességesen" arra egyenlőre CSAK VERBÁLISAN LŐ, halálbüntetés hiányában, magyarán kikészíti a szakbarbár MINDENKIRE HATÓ politikai kalandor szakmaként űzve a POLITIZÁLÁSNAK nem mondható olyan, amilyen kiskirálykodását!
.
Nem történt semmi, csak 28 év NARANCSKÖDDÉ vált!

.
Mézike
@Eriksson: A gyermekek nevelésében eltartásában az apa is kiveszi a részét. Őket miért mellőznék? Vannak akik nem azért nem szülnek mert nem akarnak, hanem mert nem lehet. Vannak akik csak szülnek és a gyerekeikből élnek. ha ez beszámítana a nyugdíjba akkor halálukig ők tartanák a szüleiket még akkor is amikor egy napot sem dolgoztak . A gyed, gyes szolgálati időnek számít már most is. ...amig bír dolgozni. Én arra értettem hogy amig az egészsége bírja. Mert számtalan rokkant éldegél havi huszonakárhány forintból sok éves munkaviszonnyal a háta mögött.
Eriksson
@Mézike: Ha te a férfiak mellett kampányolsz, akkor én a nők mellett.
Nagyon sok az gyermekeit egyedül nevelő anya, a férfiak meg amúgy is ugyanazért a munkáért több fizetést kapnak. Mondván, hogy ő a családfenntartók. Holott ez közel sem igaz, mert ha nincs családjuk, akkor is több a fizetésük, mint a dolgozó, gyereknevelő, háztartást vezető, a család gondját-baját hátukon cipelő, sokszor a férjeiket is kiszolgáló nőké.
Akik egy napot se dolgoztak, azoknak nem jár nyugdíj, tudtom szerint. Esetleg a minimum.
Az utolsó mondatodra nem tudok mit mondani. Ha sokéves munkaviszony van, akkor létezhetetlen a havi huszonakárhány forint.
emerencia
@Eriksson: ma 20:54 "Arról nem is beszélve, hogy a gyermektelen emberek, sokkal, de sokkal nagyobb kényelemben és jómódban tudnak élni, mint a gyermekesek."

Ez egy primitív fidesz mantra. Mindenki tudja, hogy azok élnek jómódban, akiknek van ehhez elegendő bevételi forrásuk. Gyerekkel és gyerek nélkül is vannak jómódúak, de rengetegen kínlódnak napi gondokkal gyerektelenül, keményen dolgozva. Utóbbiak azok, akik egész életükben fizetik az adókat és a járulékokat de nem kapnak vissza belőle semmit és még rájuk is fogják, hogy jómódban élnek. Az értelmesebb fiatalok pedig akkor gondolnak gyerekvállalásra, ha gyerektelenül is tudnak normális, megbecsült emberi életet élni. Nem véletlen, hogy rengeteg olyan magyar gyerek szüleik a jóléti országokban, akiknek a szülei itthon élve gyerektelenül küszködtek az élettel és nem kértek a gyerekgyártásért adott orbáni baksisból. Ezek a pénzek ugyanis idővel megszűnnek és akkor majd megint pénztelenül kínlódhatnak mert már nincs olyan kisgyerekük akire orbán adna nekik annyit, hogy ne kelljen szűkölködni. Arról már nem is beszélve, hogy ő sem fog a végtelenségig uralkodni mert millióknak kezd elege lenni abból, hogy szabad dolgozó emberként csak a bizonytalanság az osztályrészük gyerekkel és gyerektelenül egyaránt.
Eriksson
@emerencia: 22:00
Ez egy tipikus liberális duma.
A gyermekvállalás elsősorban nem anyagi kérdés, mert ha az volna, akkor már rég kihalt volna az emberiség.
A mondat amit írtam, és amit voltál szíves ide másolni, abból a szövegkörnyezetből való, amely azt próbálta magyarázni, miért kellene figyelembe venni a nyugdíjmegállapításnál a gyermekek számát. Így más értelme van, mint amerről te megközelíted.
emerencia
@Eriksson: A nyugdíjnak nincs köze a gyerekvállaláshoz. Nyugdíjkorban már nincs kiskorú gyerek. A kiskorú gyermekek neveléséhez kell hozzájárulni közös forrásból, nem a szülők jólétéhez. Az embereknek egyaránt meg kellene tudni élni a saját munkájukból a gyerekvállalástól függetlenül és nyugdíjaskorban is. A nemszülőknek is joguk van tisztes öregségre mert önzetlenül finanszírozták a gyerekvállalást ugyanakkor nem vettek ki a rendszerból semmit ergo nem éltek jól normál munkavállalóként. Azért megy el sok fiatal külföldre dolgozni mert ott a munkája és nem a magánélete formája alapján dől el, hogy van-e joga tisztes életre. Ezt kellene itthon is megvalósítani.
Eriksson
@emerencia: A magad szemszögéből igazad van.
De a mai nyugdíjasok abban a korban nevelték a gyerekeiket, amikor még közel sem volt olyan lehetőség a jobb életre, megélhetésre, mint mostanában. Mégis felnevelték a mostani középkorú generációt, nyavalygások nélkül.
Bár ennek a vitának nem sok értelme van, mert te arról beszélsz miért nem kell a gyerek, én meg arról, hogy nem baj, ha a nyugdíjon is meglátszik, kinek hány gyereke van.
Ha érted, mire gondolok.
Desischado
Mindenkinek joga lenne emberi módon élni. És sokaknak ez csak álom. A fizikai munkásokat jóval előbb kellene elengedni nyugdíjba. Nem véletlen, hogy a rokkantak is közülük kerülnek ki.
emerencia
@Eriksson: De. Kell gyerek, senki nem mondja, hogy nem. Arról van szó, hogy a megszületett gyermeknek minden életkorban és élethelyzetben ne egy éppen regnáló diktátor kénye kedve szerint alakuljon a sorsa.
emerencia
A rugalmas nyugdíjbamenetel lenne a megoldás. Ehhez első körben egységesíteni kellene a szolgálati idő fogalmát mert az erősen diszkriminatív, hogy a nők negyven esetében másként számolják a szolgálati időt mint a sima nyugdíjaknál. A fizikaiaknál pedig figyelemmel kellene lenni a munkakörülményekre. Nagyon sok olyan "könnyű" fizikai munka van, ahol a felesleges gyötrés, a szükségtelenül kegyetlen, veszélyes munkakörülmények miatt az emberek szépen, lassan leamortizálódnak és már csak betegen érik meg a nyugdíjat vagy idő előtt elpusztulnak, amihez a rehabilitáció hiánya és a rossz egészségügy is hozzájárul. :-( Vagy éppen ez a cél?
Eladott Ország
@emerencia: Hagyd rá Erikssonra, mert csak a fidesz illiberális dumáját fújja
.hirhatar.com/wp-content/uploads/csak_a_fidesz.jpg...
Eriksson
@emerencia: Egy gyereket nem négy - nyolc évre vállalunk. Egy hosszú élet során sok minden előfordulhat, még az is, hogy egy élethelyzet megváltozik. Akár jóra, akár rosszra. Nem diktátorok uralják életünket, hanem mi magunk.
S ha elérjük a nyugdíjkort, nem baj, ha egy kis pótlékot adnak a felnevelt gyerekek után.
Eladott Ország
@Eriksson: Kevesebbet kell lopni a fidesz bűnbandának és akkor a révészre is fussa.
Eriksson
@Eladott Ország: Te nem látsz az orrodnál messzebb. Olvasd el a cikket, hogy megvilágosodj.
Eladott Ország
@Eriksson: Jó hogy te olyan széles látású vagy a mind a fideszesek, csak még azt nem magyaráztátok még meg, miért csináltatok az országból Európa koldusnemzetét. B@zdmeg te kurvaokos, ha mindent olyan jól tudtok. Fasszfej!
Eriksson
@Eladott Ország: Te szerelmes vagy belém? Azzal, hogy engem fikázol te még nem leszel okosabb, kismajom.
Eladott Ország
@Eriksson: Jó volna ha a kérdésre válaszolnál, te szervilis fidesz seggnyaló!
Eriksson
@Eladott Ország: Milyen kérdésre kicsikém? Hallgasd a rádiót, nézzed a tv-ét, olvass újságot, és minden kérdésedre választ kaphatsz.
cikicakk55
@maci0427: Köszönöm! Azt tudtam,hogy Miniszter asszony volt az illető és Ő tiltotta be az országban az abortuszt.Rengeteg nő halt bele annak idején,mert titokban sok orvos elvégezte azért az abortuszt,csak nem steril körülmények közt. Borzalmas megtorlások voltak,ha kiderült,hogy egy orvos ilyet csinál. Féltek az orvosok,féltek a nők és vagy sorra születtek a nem kívánt gyermekek és mentek az árvaházba,vagy az anyák a sírba,az orvosok meg a börtönbe. kegyetlen időszak lehetett. Nem vagyok az abortusz híve,de van két fiam és tudom mennyire drágák az óvszerek és a gyógyszerek is.
Eladott Ország
@Eriksson: Akkor miért véded ezt a bűnöző, tolvaj bandát, ha Európa sereghajtói vagyunk? Pedig a kiindulási paramétereket tekintve a csatlakozásnál, csak Csehország volt előttünk.Úgy látszik hogy nem érted amit olvasol vagy amit látsz.
Eladott Ország
@durbincs: Szoktál olvasni összehasonlító például EUROSTAT statisztikai adatokat például?
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/06/%C3%A1r.png
A száguldva fejlődés és zászlóshajó, valamint hajtómotor jellegünk abból látszik jól, hogy ameddig egy átlag uniós polgár a fizetéséből 100 darab bizgentyűt tud venni, a szlovák kolléga 76 bizgentyűt, a lengyel 74, a cseh 78 ugyanolyan bizgentyűt, a kéményen csimpaszkodó magyar honpolgár 63 darabot. Ha a bizgentyűt lefordítjuk gyümölcsre, zöldségre, egészséges élelmiszerekre, betegségmegelőzésre, gyógyszerre, kezelésre, kikapcsolódásra, akkor máris tudjuk, miért nálunk a legalacsonyabb a születéskor várható élettartam. Még egy adalék ehhez: kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/06/gdp.png
Egyébként újraindul a Szabad Európa Rádió ( SZER) Bulgáriában és Romániában, de minket sem fognak kihagyni, tekintettel fidesz bűnbanda a felcsúti tahó diktatúrájára.
index.hu/kulfold/2018/07/19/szer_romania_bulgaria/
Eladott Ország
@durbincs:MAGYARORSZÁG BULGÁRIA UTÁN A MÁSODIK LEGKORRUPTABB ORSZÁG VOLT AZ EURÓPAI UNIÓBAN. Összességében az ország 9 helyet rontott a listán, ezzel 66. helyen áll. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy míg 2016-ban Görögország és Olaszország is korruptabbnak számított Magyarországnál, Románia pedig pont olyan korrupt volt, mint Magyarország, mostanra ezeket az országokat mind leköröztük korrupcióban. Magyarország 45 pontot kapott a korrupciós indexen, így Szenegállal áll egy lépcsőfokon. Az ország teljesítménye ezzel az eredménnyel valamivel rosszabb, mint Malajziáé és Montenegróé, és valamivel jobb, mint Ománé, Jamaicáé vagy Fehéroroszországé.
index.hu/gazdasag/2018/02/21/ti_korrupcios_jelentes/
Eladott Ország
@durbincs: Egyébként meg jó lenne, ha a témához válaszolnál, seggfej.
Eladott Ország
@durbincs: Nem a fidesz akadémián vagy seggfej!
dr. prédikátor
@Eladott Ország: Ne is próbáld vele megértetni a dolgok lényegét! Ezt a majmot kiskorában a falhoz verték, azért ilyen! Az esze helyén csak fűrészpor van!
dr. prédikátor
@durbincs: Anyádnak meg a hugodnak csináltál már gyereket? Apádat leszoptad??? vacsora helyett!geci románcigány!!!
dr. prédikátor
@durbincs: értelmesen böfögjél te pedofil fasszopó geci!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.