Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium (IM) parlamenti államtitkára szerint a svéd politikai vezetés "köztudottan migránspárti", a saját országát már "elárasztotta" migránsokkal, a magyar kormány viszont ezt továbbra sem akarja.

A magyar államtitkár megleckéztette a svéd kormányt

Völner Pál az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Svédország beavatkozik az Európai Bizottság oldalán a külföldről támogatott civil szervezetekre vonatkozó jogszabály miatt Magyarország ellen indított perben az Európai Bíróságon.

Az IM államtitkára hangsúlyozta: bevándorláspárti erők akarnak beavatkozni Magyarország belügyeibe.

Úgy folytatta: az eddig is tudható volt, hogy a "külföldről finanszírozott, bevándorláspárti szervezetek" a saját érdekükben lobbiztak is a magyarországi svéd nagykövetnél.

A magyar kormány szerint viszont az lenne célszerű, ha mindenki a saját problémájával törődne. Jelezte, a kormánynak a magyar emberek a legfontosabbak, a jövőben is az ő biztonságuk lesz számukra az első, ezért állnak a brüsszeli vita elé.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a "Soros-hálózat" átvilágítása miatt továbbra is létjogosultsága van a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvénynek, ezzel a magyar emberek elsöprő többsége is egyetért, a nemzeti konzultációban a válaszadók 99 százaléka a törvény mellett állt.

Völner Pál ismertette: az Európai Bíróság előtti eljárásokban valamennyi tagállam jogosult részt venni, amennyiben ki akarja fejteni álláspontját; ezt Magyarország is sokszor megteszi, nem csak magyar ügyekben.

A bizottság által kezdeményezett kötelezettségszegési eljárásokban ugyanakkor a tagállamok jellemzően egymás oldalán avatkoznak be, nem a bizottság oldalán – tette hozzá. A svéd kormány döntése szerinte azért is meglepő, mert Svédország "a transzparencia éllovasa", míg a bizottság által kifogásolt magyar jogszabály is az átláthatóságot hivatott biztosítani.

Közölte: a svéd kormány által később benyújtandó érdemi észrevételeket a kormány megvizsgálja majd, és azokra az eljárás keretei között reagál.

A beavatkozástól függetlenül, a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvénnyel kapcsolatban az Európai Bizottság által indított eljárásban a kormány mind a pert megelőzően, mind a bíróság előtt kifejtette érveit, amelyekkel cáfolta a bizottság által felvetett kifogásokat – közölte Völner Pál.

Az eljárás során a magyar kormány kifejtette, hogy a szabályozás nem korlátozza sem a külföldről támogató jogát a támogatásra, sem a támogatást elfogadó magyarországi civil szervezet jogát a támogatás elfogadására és annak felhasználására a létesítő okiratban meghatározott tevékenység ellátására – mondta.

A szabályozás célja az átláthatóság biztosítása a közéletre hatást gyakorolni képes civil szervezeteknél, azért, hogy a közvéleménynek nyilvánvaló legyen, az adott szervezet adott esetben külföldről is kap támogatást, illetve hogy kizárható vagy csökkenthető legyen az illegális forrásból származó támogatások által jelentett "közrendi vagy közbiztonsági kockázat" – tette hozzá Völner Pál.

A kormány elutasítja azt a feltevést, hogy a külföldi támogatás tényének közzététele önmagában megbélyegző lenne, hiszen az értéksemleges, puszta jogi tényt közöl, ahogyan a bírósági nyilvántartásban szereplő egyéb adatok, mint a közhasznú jogállás léte vagy nemléte, vagy az egyesületi forma típusa – közölte.

A kormány szerint a bizottság semmilyen konkrét bizonyítékot nem mutatott fel arra, hogy az állítólagos megbélyegző jelleg ténylegesen a támogatási hajlandóság csökkenésével és ezáltal a támogatott szervezetek tevékenységének akadályozásával járt volna.

A törvény maga teszi egyértelművé: a rendelkezései által elérni kívánt transzparencia arra szolgál, hogy a Magyarország politikai és társadalmi életét negatívan befolyásolni képes, ismeretlen eredetű források által jelentett kockázat megszűnjön. Magát a célt és annak legitim voltát a bizottság sem vitatja, elismeri, hogy a közrend és a közbiztonság védelme, valamint a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelem indokolhatja az intézkedéseket a tőkemozgások átláthatóságának növelésére, még ha a konkrét intézkedésekkel nem is ért egyet – olvasható Völner Pál közleményében.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
Érdekes emberek ezek politikai komisszár álomtitkárok.
Egy értelmes nyilatkozatot nem tudnak adni,csak soros,migráncs,harc stb.
Egy darab szar is sok belőlük,sajna viszont annyi a számuk mint egy szinültig megtelt pottyantós budiban.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kulabombaafityiszre
Érdekes emberek ezek politikai komisszár álomtitkárok.
Egy értelmes nyilatkozatot nem tudnak adni,csak soros,migráncs,harc stb.
Egy darab szar is sok belőlük,sajna viszont annyi a számuk mint egy szinültig megtelt pottyantós budiban.
Jozefina
A megleckáztetés kicsit hülyén hangzik, inkább az államtitkár saját magát tette hülyévé, mert másról sem tudnak beszélni!!??
vladimir putin
@Shikari: Az a szerencse, hogy az oroszok meg a hasonló félázsiai trutymók nem számítanak migráncsnak, mert már tele van velük a város.
namihami
A válaszadók 99%-a. Mivel a lakosság 15%-a küldte vissza a Viktorimádó-brosúrát, tehát csak a pontosság kedvéért, a visszaküldött levelek aránya mindössze 600.000 ember (talán ha hitelesnek vehetjük a 15%-ot is) a 6millió választadhatóból. És így már az a bizonyos számarány se olyan szép.
nevemnick
Utsó bekezdés: ,,a rendelkezései által elérni kívánt transzparencia arra szolgál, hogy a Magyarország politikai és társadalmi életét negatívan befolyásolni képes, ismeretlen eredetű források által jelentett kockázat megszűnjön. Magát a célt és annak legitim voltát a bizottság sem vitatja, elismeri, hogy a közrend és a közbiztonság védelme, valamint a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelem indokolhatja az intézkedéseket a tőkemozgások átláthatóságának növelésére, még ha a konkrét intézkedésekkel nem is ért egyet

Ez véletlenül nem a regnáló hatalomra vonatkozik?
Pedig de...
desiro57
Nahá-nahát még egy hülye a versenyen lehet, hogy shikarioltó is indult???
Clavigo
Vazzzze...Úgy kell ezekből a mocskokból minden közpénz-mozgást kiperelni... Ez a szarosnyelvű pofázik ,,reklamál az átláthatóságról ??
Clavigo
@Shikari: Elég gáz,,,,hogy bele akarnak szólni abba,,,hogy hova,,és mire költsük el azt a pénzt,,amit ideküldenek.. Ha Felsőcsutkai Nyomoroncok FC-be utalnák a lóvét,,nem lenne itt semmi gond..
Clavigo
@Shikari: Aha...Az itthoni közpénzek felhasználásának az átláthatóságáról,,ha böfögnél valamit...
vladimir putin
@Shikari: az "ugyan az" és az "ugyanaz" egyáltalán nem ugyanaz.

Mert ha mondjuk UGYAN AZ értelmezési felfogóképességeddel gondjaid vannak,
ez vajon UGYANAZT jelenti-e, hogy például az oktatási rendszered hiányosságai miatt még ezt a két egyszerű dolgot sem tudod megkülönböztetni egymástól?

Szerintem igénytelen vagy,
de lopni azt szeretsz.

Főleg a magyaroktól.
vladimir putin
@Shikari: én nondjuk nem mondom, hogy tahó vagy, mert van szociális érzékenységem, a nyomorékoknak is szoktam adni pénzt, de azért a Gyurcsány egykori egyik rossz döntései közé sorolom azt is, amikor bezáratta az OPNI-t.
vladimir putin
@Shikari: Nekem ugyan nincsen szükségem sajnálatra.
A töpörödött agyaddal (azzal a két köbcentis cigány fajtával) úgyse fogod fel, hogy mi folyik Magyarországon.
Mert ez neked ez itt Cigányia,
és így érzed jól magad.
kereső
Nem értem, mi a francot kell ezen rugózni? Meg kell mondani a svájciaknak, a norvégoknak, a svédeknek-,hogy a civil programokra szánt pénzek CSAK! a kormányon keresztül mehetnek a a "civilekhez",és a kormány=orbán=fidesz fogja megmondani,hogy ki is az a civil aki megérdewmli, és mi aza program, ami kaphat támogatást.Teljesen transzparensen- kb. mint a TAO pénzek Nem tudom,hogy a csökött agyú ,jótékonykodó fentiek miért nem látják be ezt az egyszerű dolgot./ Norvég alap cirkusz!!! vagy két évvel ezelőtt,már erről szólt./
balos
Mindenki migráns aki nem a fideSS maffiának fizet,hogy ide egye a fene!A baj,hogy ennek is mi fizetjük meg az árát!Mint paksnak!
eszegfu
@Shikari: 12:45 Csak egy kis érdekesség... a Civil szervezetek Cégbiróságánál minden civil szervezetnek letétbe kell helyeznie az éves beszámolóját. Ebben a beszámolóban előnyomtatott oldalakon kell részletezni, kitől, mennyi pénzt kapott az illető civil szervezet és hogy mire költötte + szöveges mellékletben is részletezni kell. Ezek az adatok a "mezei polgárok" számára is szabadon megtekinthetők. Akkor miért is kellene "megjelentetni"?! Pl. én a CÖF-ről az égvilágon semmit nem találtam, még az adószámát sem, mintha ez nem is lenne bejegyzett "hivatalos" civil szervezet. A CÖKA (ami a CÖF alapitványa), arról több dolog is látható, viszont a "kötelező oldalak"-nál -- ahol részletezi, hogy kitől kapott pénzt és mire költötte -- ott nagyvonaluan beirta, hogy a "szöveges" kiegészitőben részletezi... ott sem sikerült. Na már most, ha ők felfoghatják ilyen lezserül -- hiszen az MVM-től kapott vagy 500 millió sem szerepelt benne, igaz, hogy az "csak" belföldi -- vajon őket is majd jól megbüntetik?! Ne is akard nekem bebizonyitani, hogy ez nem kettős mérce!:((
vladimir putin
@Shikari: Minek írsz le annyit, hogy "Nem is folytatom".
Ne folytastd, aztán kész.
Vagy csak ennyi eszed van?
Vagy olyan Fideszes fehér terület kényszerbetegséged van?
Kenjük be szarral, ha valami fehér?

Idióta.
tudode
Úgy tűnik hat a Gvakcina, mivel Svédország nem csak MIGRÁNCS, EMIGRÁNCS párti is, közvetlen családtagjaimból 2 család 5 gyermekkel nyomorog EGY-EGY saját házban, autóval furikáznak, többször haza hozza őket a HONVÁGY, repkednek ide, oda, akkor amikor az ITTHON csuti-féle jólétben jó, ha SOROKSÁRRA ki tudunk/tudnak ruccani, azzal együtt, hogy VANNAK OLYAN színtű, népességű falvak, mint a csutkáé, és ha FELKEREKEDNEK gyalog mennek a másik falura, vagy Pöstre!
vladimir putin
@Shikari: a CÖF belföldről kap, azt is transzparenssé kell tenni.
Ja, nem.
Tévedtem. Azt az 500 milliót nem kell transzparenssé tenni.
Az csak úgy van.
Gondolom Te fizetted be, Takony!
vladimir putin
@Shikari: Idióta szararcú dákórágó elmebeteg tahó Takony!
vladimir putin
@Shikari: na te kis fostalicska, biztos a "Komplettált élelmiszereket" fogyasztottál.
Ugyanis erre kapta a CÖF az 500 millós MVM támogatást.
Remélem, hogy jól felpörögtél a cucctól, Kismajom.
eszegfu
@Shikari: Jól tudod! Én röviden csak arra akartam felhivni a figyelmedet, hogy jelenleg is a civil szervezeteknek támogatónként le kell irniuk (mindegy, hogy belföldi, vagy külföldi!!) mennyit kaptak és mire költötték és ezekhez bárki hozzáférhet, megnézheti, kinyomtathatja, sőt tapétát is csinálhat belőlük!:))) Ezt a CÖF mégsem teszi meg... szóval ez nem igazán jogkövető magatartás!! Tehát, ami eddig törvény volt azt be kellett volna tartani a CÖF-nek is... nem gondolod?! És engedd meg, hogy éljek a gyanuval: ha időlegesen eltitkol 500 milliós belföldi támogatást, akkor mi a biztositék arra, hogy nem kap külföldi támogatást is, csak éppen nem szerepelteti?! Továbbá teljesen felesleges bárhova is "hirdetményként" közzétenni, hiszen, aki akarja megnézheti a Civil Biróságnál... mondjuk ez nekem inkább hitelesebb. És még valami: egy pillanatig ne gondold, hogy a külföldi támogatók felé nem kell elszámolni, méghozzá elég szigoruak a követelmények!
kereső
A civil szervezetek beszámolási kötelezettségéről,és annak tartalmi előirásairól Tv.-és kormány rendelet rendelkezik.Aki még ezután IS! köti az ebet a karóhoz-hogy nem ismert az elszámolásuk,az szivekedjen orvosához ,gyógyszerészéhez fordulni hülyeség elleni gyógyszerért.
Ime:Az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvényben (a továbbiakban Ectv.) rögzített beszámolási szabályok szerint a civil szervezetek, illetve jogi személyiséggel rendelkező szervezeti egységei a működésükről, a vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetükről az adott üzleti év utolsó napjával a kötelesek beszámolót készíteni a 224/2000. (XII.19.) Korm. rendelet alapján. A már közhasznú, illetve a jövőben a közhasznú fokozat megszerzését célzó civil szervezet a beszámolójával egyidejűleg közhasznúsági mellékletet is köteles készíteni a 350/2011. (XII.30.) Korm. rendelet alapján.
eszegfu
@kereső: Gondolod, hogy aki "veri a nyálát": igenis számoljanak el a külfödi pénzekkel a civilek, azok képesek értelmezni az Általad leirtakat? Kétségeim vannak...
nezelodo
Pártunk és kormányunknak tényleg kevés ez a kis magyar hon, nagyobb kell neki, a vezér a világ csendőre posztra pályázik, hogy legyen hatalmas térség ahol még védhesse a keresztény kultúrát. Bár tele a hócipőm már attól, hogy csak a magyar emberek érdekében, a magyar emberek biztonságáért, a magyar emberek jövőbe vetett hitéért a kereszténységért, a keresztény Európáért, stb küzd de csak lózungokkal. Ha ebből picikét kézzelfoghatóan éreznénk, mondjuk az egészségügyben, közigazgatásban a közbiztonságban, az adózósban a családok és a gyerekek valós védelmében, (még egy dakota pedofil tanár is megúszhatja), az átlagbérben, a köztulajdon megvédésében, a közérdekű intézkedéseik nyilvánossá tételében, az oktatásban stb. De nem, az államtitkárunk Skandináviában tesz rendet, nem a saját cigányai, és hasonló rétegek között, a legnagyobb rablókat meg képviselői védelemben részesíti. Hát rohadtul hiteles ez a pártkomisszár is.
kereső
@eszegfu: nekem is, de hátha!Az meg,hogy a Cöka- vagy mijaf...alapitvány /CÖF/, nem teljesiti a Tv.-i kötelezettséget,mert nem nem felel meg a beszámolója az előirásoknak,egyáltalán-és éppen ezért nem lehet azt mondani,hohy nem kapott külföldi támogatást! Mert ezt csak akkor lehet bizonyossággal állitani,ha beszámolójuk tartalmnazza a támogatásként kapott összegek tételes bevallását- és,ha közhasznú jogállású a szervezet,akkor szövegesen IS! értékelni kell a tevékenységet-ami magában foglalja a ráforditások elszámolását IS!!!Na de ne menjünk ebbe bele, mert hisz nem kötelező ezt tudni mindenkinek- és éppen ezért aljas ebben az ügyben IS a kormány.Azokról a parlamenti képviselőkről már nem is beszélve-jogász,vagy közgazdász végzettséggel megspékelve- akik ezt igy megszavazták. Szóval szó nincsen itt átláthatóság hiányáról, soros hálózatról, meg egyebekről- egyről van szó: nem a kormány osztja el ezeket a pénzeket, és nem ők teszik zsebre ebből is az alkotmányos kőccséget.
eszegfu
@kereső: 15:22 Jól összefoglaltad!:))
eszegfu
@Shikari: 15:29 Na végre! Talán ez az első olyan gondolatod, amivel egyet tudok érteni!:)) Csak annyit tudok hozzátenni: jó volna, ha ez az intézkedés mindenkire egyformán vonatkozna és nem "kivéve a gyevi birót"!
papa.49
A svédek meg néznek ,mint a kiszántott egér ,, kijafaszomezbambatökfikó ,, ))))))))))))))))))))))))
vladimir putin
@Shikari: az anyád picsája, az volt a külföldi úgy 600 éve, te nem normális félázsiai kisköcsög!
EZ A FIDESZ! ENNYIT TUD! AGYILAG TUSKÓ!
eszegfu
@Shikari: 16:18 Egyáltalán nem! Tőled csak annyit várnék el, hogy ne tegyél különbséget pl. a civil szervezetek között... ha már a közzététel kötelező. Utolsó mondatodat viccnek veszem... ha nem baj...
Kopacsi bacsi
Miért nem lehet kitiltani és a mi nagykövetségünket vissza hívni Svédországból??Az Ország belügyeibe való beavatkozásért!!
Kopacsi bacsi
Legalább bekéretni a svéd nagykövetet!!Ez a minimum!!
babp1982
@vladimir putin: sajnos neki ennyi esze sincs a hisztis teljesen értelmetlen írásokat alkotó halpicsàval együtt-:)) Ez két sötét bunkó idejár seggberúgásért-:)))
babp1982
@eszegfu: NA ennek hiába írod mert teljesen hülye nem véletlenül síkagyú a neve-:))))
Lepényleső
"A magyar kormány szerint viszont az lenne a jó,ha mindenki a saját problémájával törődne."
Egyetértek. Ahogy a magyar kormány nem törődik a romániai Erdéllyel,az ukrajnai Kárpátaljával,a szlovákiai Felvidékkel,a szerbiai,horvátországi Délvidékkel,a szlovéniai magyar kisebbséggel.Mivel így van,a nők 55,a férfiak 57 évesen mehetnek nyugdíjba Magyarországon. A minimum nyugdíj pedig 140 000 Ft/hó. Nincsenek várólisták az eü. intézményekben,mivel
az elszakított országrészekről érkező betegek nem tartják fel a sort,bár ők még azt sem tudják mi az a társadalombiztosítási hozzájárulás,mert azt csak mi fizetjük,mint az ő nyugdíjaikat is,
ahogy sok minden mást is.
egyvandor
Azt elfelejtette megemlíteni, épp most tették szóvá hogy nem szeretik ha letelepedési kötvények címén elérasztják trójai falovakkal Európát. Én úgy gondolom az ügynökök sokkal veszélyesebbek Európára mint pár tízezer (az Eu lakosságához mérhetően pár tíz ezrelék) befogadásra szoruló menekült.
eszegfu
@Kopacsi bacsi: 19:07 Véleményem szerint pontosan azért nem lehet "kitiltani", amiért Téged innen nem tilt ki a moderátor!! Eleve felháboritó, uszitó, mocskolódó még az adatlapod is... sajnos.
nezelodo
@Kopacsi bacsi: Áááá ott nem egy pitiáner zselés vezeti ám a hivatalt! Nem igen törődnek azzal ha cincog a kisegér, ráhagyják a macskára.
vladimir putin
@eszegfu: Tudtad amúgy, hogy azért lett akkora pofája a shikari féle szaroknak, mert eladták a TV2 csoportnak?
24.hu/media/2016/09/06/hirgyujtot-vasarol-a-magyar-milliardos-mediacege/
eszegfu
@vladimir putin: tegnap 23:21 Konkrétan csak most a belinkelt cikkből tudom, szóbeszédet már előbb hallottam. Érezhetően az a cél, hogy ezt az "ellenzéknek" látszó Propellerről is kiüzzék a másképpen gondolkodó embereket, helyesebben a GONDOLKODÓ embereket!:((
eszegfu
@Shikari: ma 8:02 Lehet "érzelemből" is politizálni, állást foglalni, de azért TUDNI is kellene ennek az utálatnak, vagy a szeretetnek a miértjét. Te egyszerüen csak "lejátszod" a nem magyar, hazaáruló lemezt és közben "jóindulatuan" elnézed, ha pl. a CÖF-CÖKA nem tesz eleget a törvényi kötelezettségének. Sőt! Veszed a "bátorságot" és egyetlen számot, vagy eseményt nem ismerve osztályozod a civil szervezeteket, mert hogy O.V. "megmondta"... tehát Neked nincs önálló véleményed... Igazán sajnálom, hogy hsz-imben irtakat semmivel sem cáfoltad és a végét megint elintézted egy "idegen pénzen hazaárulók" frázis eldurrantásával.:( További kellemes időtöltést.
eszegfu
@Shikari: 9:15 Nincs szándékomban Veled vitázni... de végezetül egy közmondás: "Az érett kalász lehajtja fejét, mig az üres fennhéjazva ágaskodik." ... remélem érted...
eszegfu
@Eladott Ország: Valóban nem értheti... talán az "okos enged, szamár szenved" jobb lett volna. Én beszélgetni, véleményt cserélni szeretek az érvek mellett, de partalanul vitázni... annak nem látom semmi értelmét...:(
Eladott Ország
Svédországot naponta eltemetik a propagandászok, onnan már az is menekül állítólag, aki 40 éve ott él (francot!), szerintem az európai normalitás utolsó foszlányainak bizonyítéka, hogy Svédország beszáll az Európai Bizottság oldalán az Orbán-kormány Magyarországa elleni perbe a civil szervezetek védelmében. Az Európai Bíróságon. Az a helyzet, hogy van akiket aggodalommal tölt el az, aminek banánköztársaságokban tapsolni szoktak. Az a helyzet, hogy ha egy országban gyorsan romlik a civil szervezetek helyzete, abból semmi jó nem származik. Normális helyeken tudják, hogy az ellenőrző szerepet betöltő civil társadalom nélkülözhetetlen előfeltétele a demokratikus fejlődésnek és a jogállamiságnak. Ami akkor is fontos, ha nem lehet megzabálni. És igen, a svéd kormány kiemelt jelentőségűnek tartja, hogy támogatásáról biztosítsa az Európai Bizottság álláspontját, valamint kiálljon a civil társadalom függetlensége és a jogállamiság mellett. A tavalyi nagyjából 43 százalékos csökkenés után továbbra is folyamatosan mérséklődik a benyújtott menedékkérelmek száma az Európai Menekültügyi Támogatási Hivatal (EASO) közzétett jelentése nyomán. Ami ebben még érdekes, hogy bár a kérelmezők legnagyobb csoportját a szíriaiak, az afgánok, az irakiak, a pakisztániak és a nigériaiak tették ki júniusban, számottevően megemelkedett a törökök és a venezuelaiak száma az utóbbi időben. Valaki szóljon a pihenőszabadságát töltő felcsútinak, hogy Erdogan illeberális mintaországa, ahol a haverja diktátorhoz illő teljhatalommal ruházta fel saját magát, talán mégsem a világ legjobb helye.
csak úgy....
@Shikari: azt magyarázd meg te zseni,hogy ha szerinted minden faxa,akkor miért köll hónapokat várni egy nyomorúlt CT re ,MR re,szakrendelésre, és miért hullanak az emberek,mint összel a legyek?
Eladott Ország
@Shikari: kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/06/1.png
Érdemes megfigyelni a magyar adatok dinamikáját. Mármint azt, hogy dinamikusan lezuhant és dinamikusan úgy is maradt, a béka segge alatt pár lépéssel. Románia – miközben igen mélyről indult – jó ütemben végez a magyarral ellentétes mozgást. Nem kizárt, hogy azóta már sikerrel megelőzték üvöltve fejlődő kicsiny hazánkat. Van azért valami, amiben vezető pozíciót sikerült elérni, illetve még le kell vernünk az íreket, de fog az menni, csak akarni kell.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/06/2.png
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/06/5.png
És tényleg! Az óvodáknak már több jut, mint 2010-ben. Igaz, hogy a teljes oktatásnak nem, mert onnan kiszippantják a forrásokat, de nem baj, majd Novák Katalin elmagyarázza, miért is kell fordítva nézni ezt a táblázatot. Meg ezt:
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/06/6.png
Itt azt láthatjuk, hogy az uniós forrásból megújuló falvak és úthálózatok (na és persze a stadionépítések) megpörgették az építőipart. Már tényleg csak egy kicsit vagyunk a 2010-es teljesítmény alatt, jóval.
eszegfu
@csak úgy...: 10:57 Csak a "sikereket" idézte: azaz a kórház felujitásokra 2010. óta összesen 114,45 milliárdot költöttek, melynek majdnem a fele EU-s pénz!!! Viszont a focistadionok épitésére, felujitására u.ezen idő óta 360 milliárd folyt el, ezt viszont teljes egészében a magyar költségvetés fedezte... ezt "ügyesen" kihagyta!
advocat
Arra emlékszem, hogy a svéd kormány már a '60-as években befogadta a vietnámi háború elől menekülő - azaz szökevényeket. . De a II. Világháború idején meg a dán zsidókat. Tehát ez a svédeknek nem újdonság. "Hozzászoktak."
csak úgy....
@Shikari: "@eszegfu: Nem arra költ a kormány amire akar?"
tibi,te piszoku nagy tévedés áldozata lettél! egy normális országban a népre költi a kormány a beszedett adókat és nem a miniszterelnök hobbijára...
ez még nem királyság,persze lassan úgy néz ki...
emerencia
@csak úgy...: ma 10:57 A hozzászólásodhoz kapcsolódva: a milliárdokért botrányok között épített csilivili szakrendelőben miért nincs rendelési idő? Miért kell hónapokig várni és betegen dolgozni, majd a jeles napra szabit kivenni és kora reggel odamenni, sorszámot kérni és folyamatosan bámulni egy számkijelzőt először azért, hogy megtudjuk mikor kezdődik egyáltalán a rendelés, (legutóbb de.10 óra után) másodszor azért, hogy mikor hívnak be. A közben eltelt több mint 5 órában az ember ki sem mer menni a wcpapír mentes mellékhelyiségbe mert ha közben hívják kimarad... Mindez "apróság" de jól tükrözi a beteg ember idejét, állapotát semmibe vevő illiberális egészségügyet.
Eladott Ország
Egyenként mindenkit felzabál a NER, a szolidaritással viszont nem tud mit kezdeni. Ez a rendszer kismilliószor bebizonyította, hogy nem csak az ellenségeit tiporja el, hanem a rajongóit is, ha a harácsolás, kisajátítás, elnyomás perverz gyönyörűsége úgy kívánja.
kokopelli
@papa.49: ..és mosolyognak,hogy egy kormányakárki bemegy az IKEA-ba
mint bunkó vásárló,vagy éhes tetü,és kijön,mint minisztériumi "lótusfaktus" !
Ez a "gyorstalpalás" vitézi magyar módra! ;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.