Az Európa előtt álló demográfiai kihívásról, a lehetséges családközpontú megoldásról rendeztek nemzetközi konferenciát Rigában. A tanácskozásról Novák Katalin, a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár telefonon tájékoztatta az MTI-t csütörtökön.

A konferencián a házigazda Lettországon, továbbá Magyarországon kívül képviseltette magát Észtország, Finnország, Csehország, Szlovénia, Lengyelország és Litvánia, és jelen volt az Európai Parlament egyik alelnöke is, valamint olyan szakemberek, akik tudományos szempontból foglalkoznak a kérdéssel.

Novák: azt szeretnénk elérni, hogy a fiatalok számára ismét divatos legyen a családalapítás

Fotó, címlapi kép: MTI/Vajda János

Novák Katalin elmondta, a napirenden elsősorban annak megvitatása szerepelt, hogy miként lehetne kezelni a demográfiai kihívást, amellyel egész Európa szembenéz, és hogyan lehet családközpontú megoldást találni minderre. A magyar vélemény szerint Európa igen súlyos demográfiai helyzetben van, és ehhez képest nem igazán komolyan foglalkozik a kérdéssel európai szinten. Amit sok ország a migrációval kapcsolatban képvisel, az egy rossz válasz egy soha fel nem tett kérdésre, hiszen a kérdés az, hogy miért nem születik elég gyermek Európában – mondta.

Ehelyett Európában látszatmegoldást támogatnak sokan, ez pedig a migráció, amely nem jelentheti a megoldást a demográfiai krízisre.

"Mi Magyarországon határozottan megmondjuk azt, hogy a megoldást a demográfiai válságra a gyermekekben látjuk, abban, hogy magyar gyerekek szülessenek. Támogatjuk a magyar fiatalokat abban, hogy gyerekeket vállalhassanak, hogy annyi gyerekük lehessen, amennyit terveztek, amennyit szerettek volna" – hangsúlyozta az államtitkár.

A magyar kormány célkitűzése éppen ez, és ezért Magyarország családközpontú politikát folytat nem csak a családtámogatásban, hanem a kormányzás minden területén 2010 óta. A rigai konferencián ezt elismeréssel fogadták.

Magyarországon 2018 a családok éve. Azt szeretnénk elérni, hogy a fiatalok számára ismét divatos legyen a családalapítás, akár nagycsalád alapítása is – mondta Novák Katalin.

(MTI)

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

X-ray
Pénz nélkül a divat sem megy... nemhogy a családalapítás...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
anima
Aztat mondják a világkutatók, hogy kevesebb gyerek szülessen, hogy megmeneküljön a föld a pusztulástól.
Akkor most mi legyen?
Szülni, vagy nem szülni: az itt a kérdés.
anima
Elfoglalják az iskolákat, és most már az óvodákat is, hogy egyre jobban elbutítsák a jövő nemzedékét.
Milyen velejéig romlott béna banda ez!?

"karvanyád"
anima
A legnagyobb baj, hogy Novák Katalin már nem is érzékeli, hogy démonokkal táncoló.
Nem fogja fel, hogy az egyik zászlóshajója a nemzeti sorsrontásban.

TI VAGYTOK A MAGYAROK GYILKOSAI !!!

2,5 millió rátok szavazott, őket szeretitek, a többi 7,5 millióra meg ellenségként néztek.
Ti nem vagytok sem keresztények, sem demokraták, csak egy nácizmusból és kommunizmusból összegyúrt húgyagyú beteg - elmegyógyintézetbe való - lelkükben megrohadt uzsorás védelmi pénzt szedő maffia banda.

Ugye nem baj, ha büszke vagyok arra, hogy nem tartozom közétek, és nem vagyok egy annyira lepukkant, agyhalott, nemzetáruló, pénzért az anyját is eladó, lelkileg erodált undorító féreg, mint ti?
Eladott Ország
Nem tudom, mit kellene még ehhez hozzátenni, hogy egyrészt ne szoruljon bizonyításra: ez az ország nem hogy kezd Lipótmezőre hasonlítani, hanem lassan egy konszolidált Lipótmezőnek tekinthető, ameddig a szem ellát. Bevallom, nekem Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára az egyik kedvencem. Amióta Selmeczi Gabriella eltűnt a színről (sajnálatosan a nyugdíjvagyonunkkal egyetemben), azóta Novák képviseli a nőiséget a kormányban. Szakmaiságot ugye nem nagyon tud képviselni, az értelem lángját se igazán tudja körbe hordozni. De kedves a mosolya és biztosan jó édesanya. Az sem mellékes, hogy nincs az az eszement baromság, amivel ne lenne hajlandó kiállni a kamerák elé és a kétség legapróbb jele nélkül felmondja a leckét. Teljesen függetlenül attól, hogy a józan ésszel, a realitással, de még a statisztikai adatokkal is szembemegy olykor a mondandó, neki a szeme sem rebben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.