Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség Burány Sándort, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjét, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-vel.

Elismerte az ittas vezetést Burány Sándor az ügyészségi kihallgatásán

Keresztes Imre főügyész az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta: Burány Sándor szerdán, gyanúsítotti kihallgatása során tényfeltáró, bűnösségre kiterjedő beismerő vallomást tett, nem élt panasszal a gyanúsítás ellen.

Emlékeztetett arra, a rendőrség fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzése során január 19-én este, nem sokkal tíz óra után Budapest IX. kerületében, a Határ úton állították meg a Nagykőrösi út felé haladó, Burány Sándor által vezetett gépjárművet.

Az ellenőrzéskor Burány Sándor elismerte, hogy a vezetés előtt alkoholt fogyasztott. A légalkoholmérő eszköz kimutatta, hogy az autó vezetésekor enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt.

Burány Sándor vezetési jogosultságának szünetelését február 15-én rendelték el a büntetőeljárás jogerős befejezéséig, egyúttal a helyszínen elvett, a vezetési jogosultságot igazoló okmányt visszavonták.

Az országgyűlési képviselő mentelmi jogát – Polt Péter legfőbb ügyész indítványára – az Országgyűlés július 3-án felfüggesztette – olvasható a közleményben.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

desiro57
orbán és bandája folyamatosan befolyásolás alatt van , shikarival az élen róluk mikor dönt polpopot rezsim???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Manhattan: ...egy ellenzéki politikusnak az is sok...
csak úgy....
@Shikari: látod tibim! ezért nem szabad inni,pesze a víz az más,abban fürödni is szabad ...
Lepényleső
...s mentségére hozzáfűzte;józanul ki képes már erre?
patyuka
Számomra érthetetlen, hogy szabalábon védekezhet. Egy ilyen súlyos bűncselekmény elkövetéséért azonnal előzetesbe kellett volna helyezni!
Egyrészt fennállt a bűnismétlés lehetősége; másrészt: mi van, ha elhagyja az országot, hogy azt ne mondjam: megszökik, és szégyenünkre külföldön bűnismétel? Még a gondolatától is beleborzadok... Ezt a felelőtlenséget!
Holott az előzetes indokoltsága már abból is jól látszik, hogy P. P. - nagyon helyesen - azonnal, azaz soron kívül kérte a mentelmi jogának a felfüggesztését, amit természetesen az illetékesek - minthogy köztudottan és példamutatóan jogkövető állampolgárok, valamint nem mellékesen keresztyén nemzeti érzelműek! - nyomban meg is adtak...
Nincs pardon - megmondta P. S. is -, ebben az országban rendnek kell lenni!
namihami
Nem jól csinálta. Olyan fideszesen kellett volna.
Kipattanni a kocsiból és azonnal hangosan ordibálni, hogy neki mentelmi joga van. ( amint ezt a fürdőgatyás fidesz- potentátunk már illusztrálta a köznek)
Vállalta a tettét,? Hát nem tanult a példából?
terlasz
@Shikari: Ne legyél álszent Shiki! Kormánypárti potentátokról több infónk van e témakörben. Ne igyon SENKI, ha vezetés előtt áll, egy ellenzéki, de semmilyen politikus sem! Burány megbotlott (lebukott), de legalább korrektül kezeli az ügyet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.