Az Eurostat 2012-2016 közötti időszakra vonatkozó adatai szerint Magyarországon nem volt még ilyen kevés nélkülöző, és nincs még egy ország az unióban, ahol ilyen nagy mértékben csökkent volna a szegénység - erről beszélt Szalai Piroska munkaerőpiaci szakértő az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában. "Mi voltunk a legjobbak, mi tudtuk legjobban visszaszorítani a nélkülözők arányát" - értékelte Magyarország teljesítményét uniós összehasonlításban a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumának elnöke. A gazdasági helyzet romlása Magyarországon már a 2008-as világgazdasági válság előtt, 2006-tól érezhető volt, csökkent a foglalkoztatás és a reálbérek szintje, a munkanélküliség pedig nőtt. Ez a folyamat 2010-ben megállt és 2012-től elindult a bérek emelkedése - tette hozzá Szalai Piroska.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Mi vagyunk a legjobbak! Ennek az oka pedig, hogy az Eurostat is a KSH kozmetikázott adataival dolgozik, így ezek nem feltétlen fedik a valóságot. Ugyanis a korábban évtizedekig használt módszertant megváltoztatta a KSH, szerintük ugyanis az elavulttá vált. Ezzel szemben a valóság az, hogy a számok bizony évről évre emelkedtek, ez pedig nem tetszett a hatalomnak, így hát megoldották okosba. Megváltoztatták a küszöböt, így egy csomó ember, aki előtte még szegénynek számított, hirtelen kiesett a statisztikából. Egyik napról a másikra.
kolozsvaros.com/rovidek/mi-vagyunk-a-legjobbak/
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
aki ezt a gátlástalan hazugságot beveszi az tényleg nincs magánál! =))
Nessy
@RonaGyuri: Kis hazugság, nagy hazugság, statisztika, kormány propaganda.
Az Eurostat az innen küldött adatokból számol! Erről ennyit!
kisrigó
@Nessy: Ja, így már világos, hogy pártunk és kurmányunk küldi az adatokat! Először a hírforrást néztem, az volt az érzésem, hogy az adatok végéről lehagytak egy nullát, vagy a rossz értékeket elosztották kettővel, így megoldották "okosba". ( Hisz ezért kapják a nem kevés (köz)pénzt!)
CsipkeRózsa
És ezt felelős emberek a szemünkbe nézve el merik mondani.
dr. prédikátor
@CsipkeRózsa: Szégyen érzet nélkül mosolyogva tudnak hazudni a gecik!Ez a picsa se járt még Borsodba vagy Nógrád megyében!!!
cikicakk55
Ez a Piroska sötétebb mint a mesebeli,aki bedőlt a farkasnak. Látott ez a nő egyetlen egy Borsod megyei falut? Volt ez a nő a keleti határnál? Járt Csongrád megye déli részén? Esetleg Bács-Kiskun megyében? Persze Budapesten sem elsötétített autóval kéne járni,hanem tömegközlekedéssel és nem a Budai oldalon,hanem a Pestin. Nem testtőrök védelmének biztosítása mellett,hanem egyedül elsétálni a IX. kerület,Haller-Mester utca környékére. Az ilyen picsákat össze kéne fogdosni és elvinni egy borsodi faluba és rábízni az ott élő emberekre,hogy megmutassák neki a fene nagy jómódot amit elértek. Magyarország szégyene ez a nő,de a többi Fideszes is! Bele halnának,ha naponta csak annyit költhetnének,amennyit az emberek zöme havonta keres.
verőce21
Nagy megkönnyebbülést érzek. Nincs állásom, címem, nem lehet sehonnan kirúgni. Nincs nyugdíjam, amelyet elveszthetnék, nincs vagyonom, sem lakásom, sem földjeim, kastélyaim. Nagyszerű ez! Ha nem tör rám lassú betegség, nyertem! Gond nélkül élhetek, napi kis gondok közepette, mert nincs semmim. Megélni, valami mindig akad, nem kell semmi más, csak a szabadság.
Ezenfelül öregszem. Milyen izgalmas nagy ajándék ez is! A legfőbb jó, a kaján örömmel telített öregkor, az, hogy már nem sürgős semmi és nem fáj semmi, ami hiányzik.
Nagy ajándék, hogy nincs semmim és öregszem. :)
Eladott Ország
Mi vagyunk a legjobbak! Ennek az oka pedig, hogy az Eurostat is a KSH kozmetikázott adataival dolgozik, így ezek nem feltétlen fedik a valóságot. Ugyanis a korábban évtizedekig használt módszertant megváltoztatta a KSH, szerintük ugyanis az elavulttá vált. Ezzel szemben a valóság az, hogy a számok bizony évről évre emelkedtek, ez pedig nem tetszett a hatalomnak, így hát megoldották okosba. Megváltoztatták a küszöböt, így egy csomó ember, aki előtte még szegénynek számított, hirtelen kiesett a statisztikából. Egyik napról a másikra.
kolozsvaros.com/rovidek/mi-vagyunk-a-legjobbak/
simmering73
Ezért ment el Mátészalkáról az ablakgyártó üzemből negyven ember Romániába dolgozni, mert megbolondultak itt a jólétben.
kissé felnőttem
Statisztikában !!! és a valóság na nézz körül az országban.
Eladott Ország
Már csak azért is hazugság amit Szalai beszél, mert közben meg azzal dicsekszenek, hogy mennyivel többen vettek részt az "ingyenes étkezésben". Ha kevesebb a szegény akkor hogy nőhetett azok száma, akik ellátásra szorulnak? Anyátok 3,14csáját!
görbetükör
Teljesen igaza van!
Most képzeljétek, számoljátok ki, hogyha az a sok ezer ember nem megy ki külföldre, mennyi nélkülöző élne itt?
Hát fogynak, ez már szent igaz!
papa.49
Elég csak megnézni egy hír esetében, ki közöpte, ki volt a forrás, vagy ki adta az adatokat, mindjárt tudható, hogy valós, vagy csupán a MESE KATEGÓRIA E !!!
Mézike
Hát ez nagyszerű. Az a több mint egymillió gyermek aki "közétkezik" egész éveben mert a szülei nem tudnak fizetni , az biztos csak véletlen.
Eriksson
@Mézike: Vagy nem is akarnak fizetni, mert úgy sokkal kényelmesebb, ha a kölök máshol eszik.
Eladott Ország
@Eriksson: Rosszul áll Magyarország a szegénység leküzdése terén: 2017-ben a lakosság 14,5 százaléka anyagilag súlyosan deprivált volt. Az Európai Unióban csak Bulgáriában, Görögországban és Romániában érintette a lakosság nagyobb hányadát súlyos anyagi depriváció
24.hu/kozelet/2018/04/24/szegenyseg-magyarorszag-eurostat-2017/
Eriksson
@Eladott Ország: Európa ezen fele mindig is szegény volt, úgy általában véve. De ez nem azt jelenti, hogy tömeges éhenhalások lennének, inkább csak azt, hogy az életszínvonal nem éri el a nyugati átlagot. Bár nyugati jóléti országokban is van szegénység.
Olvasom a cikkben a felsorolást, melyek jellemzően inkább a városiak problémája:

számlák befizetése határidőre,
az otthon megfelelően melegen tartása,
váratlan kiadások fedezése,
hús (vagy hal vagy vegetariánus megfelelő) rendszeres fogyasztása,
egyhetes vakáció,
TV,
mosógép,
gépjármű,
telefon.

Vannak akiknek ezek a hiányosságok nem is léteznek - mondjuk kisebb falvakban, tanyákon -, mert egészen más irányú gondjaik vannak. Ettől függetlenül, ha megkérdezik őket, hogy hogy élnek, azt fogják mondani, köszönjük, szegényesen, de megvagyunk.
Eladott Ország
@Eriksson: A rendszerváltás/gengszterváltás óta a kiindulási paramétereket tekintve, lemaradtunk, a visegrádi és a balti államoktól is. Az éhenhalás már a Kádár rendszerben sem volt . Az Eurostat által alkalmazott egyéni fogyasztási mutatót tekintve, amit az uniós statisztikai hivatal a háztartások által megvásárolt javak és szolgáltatások alapján számol, hazánk a legszegényebbek közé tartozik: tavaly utolért bennünket Románia, és csak a horvát és bolgár háztartások állnak mögöttünk. Mi az EU-átlag 63 százalékát érjük el, a bolgár háztartások átlagos fogyasztása alig több, mint az uniós átlag fele. Véleményed szerint ehhez van minek örülni, írod: "köszönjük, szegényesen, de megvagyunk." Azaz igazság, hogy a fidesz bűnöző politikai prostituált bandának már régen el kellet volna menni a 3,14csába. Szarrá lopják az országot!
Eriksson
@Eladott Ország: Nem vitatkozom, mert ilyesmiben nem is lehet. A jólét mindig is szubjektív megítélés alá esik. Vannak akik szerényen, de elégedetten élnek, s vannak, akiknek az Úristen javai sem elegendőek. Leginkább az olyanok elégedetlenkednek, akik azt lesik, hogy a szomszédoknak mije van, s nem a saját életük jobbításával foglalkoznak.
gtfkephost.hu/files/2018/38/23/z71dfb3geq.jpg
kamazuka
A nap kérdése!

Keres ön havi nettó 1000 eurót?

A nap válasza!

Ha nem,akkor ön nélkülöző!
papa.49
Ez a ,,SZAGÉRTŐ,, is a csutikretén seggét szagolgatja ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
nusika
...csak azt nem értem :))) , hogy ha ennyit hazudnak, lopnak, csalnak, mert ez az igazság!!...akkor Kásler miniszter úr szerint(tízparancsolat) mindenki beteg , Ha betartod 90%- ban , minden jó lesz!! ...most már kézrátétellel is gyógyítanak, már orvos sem kell!!!
hvg.hu/gazdasag/20180923_Kasler_A_Tizparancsolat_majdnem_tokeletes_nepegeszsegugyi_program
Macskaszem
Talán van is ebben némi igazság, csak az a kérdés, mihez képest. Manapság ahol van valami összeszerelő üzem, mindenki kap munkát aki nem analfabéta, bár a bérek az emelkedés ellenére is az európai mezőny végén kullognak. Ahol viszont nincs ilyen üzem a környéken, ott tombol a szegénység, jobban mint valaha.
ágimami
Ez a mondat tetszik a legjobban!!!
"Magyarországon nem volt még ilyen kevés nélkülöző, és nincs még egy ország az unióban, ahol ilyen nagy mértékben csökkent volna a szegénység"

te "drága angyalom"!! Vedd nyakadba az országot a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumának elnökével együtt tájékozódjatok 1 kicsit (tudom lehetetlent kérek) akkor talán nem sülne ki ekkora baromság az értékelésből!!
Van ember ebben az országban, aki ezt elhiszi a kormánypárton kívűl? (Ha van, akkor van nagy baj!!!) :DDD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.