Kósa Lajos megpróbálta megmagyarázni, miért is nem választották meg a debreceni Ady Gimnázium eddigi igazgatóját újabb öt évre.

Mintegy 150-en, volt és jelenlegi diákok, tanárok és szimpatizénsok tüntettek szombaton a debreceni Ady Endre Gimnázium előtt, hogy ezzel fejezzék ki: nagyon nem értenek egyet az illetékes minisztérium döntésével. 

Debreceni igazgatóválasztás: Kósa megpróbálta megmagyarázni a döntést

Fotó, címlapi kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Mint ismert, az iskolában évtizedek óta tanító, 2002 óta igazgató Rózsavölgyi Gábor pályázatát bár mind a tanári kar, mind a szülők, diákok és dolgozók is elsöprő többséggel támogatták, a tankerületen keresztül a minisztérium mégis egy középfokú oktatási intézményben még sosem tanító fideszes képviselőt jelölt ki az Ady gimi élére.

A Cívishír tudósítása szerint a szombati megmozduláson megtapsolták az igazgató eddigi érdemeit a résztvevők, majd pedig virágot helyeztek Ady Endre szobrához – felszólalások nem voltak. A lap szerint csütörtökön újabb tüntetés lesz a gimnázium előtt.

A helyi tankerület szerint problémák voltak Rózsavölgyi teljesítményével – a leváltott igazgató ezeket pénteken részletesen cáfolta.

Kósa Lajos fideszes egykori tárca nélküli miniszter a Hír TV-ben ezután azzal a magyarázattal állt elő, hogy Rózsavölgyi két év múlva nyugdíjba megy, míg a kinevezés öt évre szól – ezért nem is kaphatta volna meg az újabb kinevezését. Ha külön kérvényt adott volna be, hogy munkaidejét meghosszabbítja, akkor akár igazgatónak is kinevezhették volna, ám ilyet nem adott le az egykori diri.

(Cívishír, 444)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Jobb lett volna, ha hallgat! :DDD
UNDORÍTÓ ami ebben az országban folyik!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ágimami
Jobb lett volna, ha hallgat! :DDD
UNDORÍTÓ ami ebben az országban folyik!!!
vladimir putin
@ágimami: Na, má megint mi van? Nem tetszik, hogy épül-szépül az ország?
Szép új stadionok, kisvasút, új hotelek, Jézus szobrok, a világ legjobb vezetői (például Vlagyimir Putyin, Erdogan, Kim Dzsong Un) mindt támogatják a mi szép kis országunkat.

Ennek a hatékonyabb felismerésére át is adták az Erzsébet utalványt, és esetleg további bónusznak egy zsák krumplit...
ágimami
@vladimir putin: Deeeeeeeeeeee! Nagyon tetszik minden, annyira hogy mindjárt elh-----nyom magam!!:DDD
Sámannus
Lali ne má! Hát minden szart veled etetnek meg?
kereső
A helyiek szerint a valódi ok:"Nem volt hajlandó kirúgni egy tanárt, aki ellentmondott a tankerületi igazgatónak, és nem akadályozta meg a tanárok sztrájkját sem az iskolában. Fideszes önkormányzati képviselő érkezik a helyére."
Nessy
@kereső: Nagyon helyes! Az ő politikai tisztánlátását nem fogja zavarni több évtizedes szakmai tudás! Lesz itt rend kérem szépen!
kereső
@Nessy: igen,itt vannak ismét a hatalom elvtelen kiszolgálói a "közszolgaiság" álarca mögé bújva. Vagy el se mentek, várták,hogy eljöjjön ismét az ő idejük?
Nessy
@kereső: Ilyenek voltak, vannak, lesznek! A diktatórikus kormányzatban egyre többen, de egyre bizonytalanabb az egzisztenciájuk. Lecserélhetők, eldobhatók, egyszer használatosak. Egyre több rá példa.
lusta
Az a baj, hogy Kupak Lali huszár ismét bebizonyította, hogy sík hülye és hozzá olyan buta mint a négy betű.
˝...amennyiben valaki a nyugdíjkorhatára betöltésekor munkaviszonyban áll, úgy abban az esetben nem kötelező a munkaviszonya megszüntetése, ugyanakkor amennyiben az adott személy kormánytisztviselő, vagy köztisztviselő, úgy abban az esetben a fennálló közszolgálati jogviszonya a nyugdíjkorhatára betöltésekor automatikusan megszűnik, kivéve, ha kérelmére és a hivatali érdek indokolja, a munkáltatója fenntartja azt.˝
silber13
A Füst Milán "szakértő" Kósaegy Primitivus Giganticus és notórius hazudozó!
Zeta
Azért jó, hogy mindig mindent megmagyaráz.
Ezek a magyarázatok mindig az ellenkezőjét bizonyítják!
Mivel ő sem tudja , hogy mit beszél. Lásd az" örökség", a a "hízlalda", a "kupak"magyarázatokat.
Mind olyan valóságos magyarázatok voltak!
human
A 800 milliós közjegyzői okiratot mikor magyarázza meg? A nő aki állítólag át akarta venni mikor kerül bíróság elé, mit fog vallani, milyen következménye lesz ennek Kósára nézve? Ezt magyarázd meg Lali!
Nessy
@lusta: Ez természetesen nem vonatkozik a képviselőkre, miniszterekre, és egyéb fideszes potentátokra!
Mirabilis
Nem egyedül álló.
http://www.helyihirek.hu/index.php?fp=cikk&id...
Hatalmas port vert fel korábban Kaszás Zoltán iskolaigazgató ügye. A Centenáriumi általános iskolát hosszú ideje vezető igazgató már a Fideszes önkormányzattól kapott újabb igazgatói megbízást, és ez az önkormányzat volt az, amelyik a múlt évben fegyelmi vizsgálatot indított ellene. A probléma tulajdonképpen véletlenszerűen, egy ártalmatlan iskolai jelentés alaposabb vizsgálata nyomán derült ki. Hogy pontosan miben is valósult meg a szabálytalanság, azt a kerületi nagyközönség azért nem tudhatta meg mindmostanáig, mert az önkormányzatot köti a fegyelmivel kapcsolatos titoktartás, Kaszás Zoltán igazgató pedig (aki az ügy titokgazdája) nem hozta nyilvánosságra, hogy milyen gazdasági visszaélések miatt marasztalták el.
kisrigó
@Sámannus: Igen, mert megérdemli! A sok zűrös ügy miatt fogják a "tökeit" keményen!
Sámannus
@kisrigó: Jó nagy a fideszes pöcegödör. Anyag van benne bőven.
lópicigáspár
Megszólalt a lyukból a sötét! Makón ugyan ezt tették Rója Pistával!
Lepényleső
Ezt a bizonyítványt bizony nem kell magyarázni,ahogy ezt a törvényes rendet sem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. August 5., 06:48
Marad az egész napos eső
Szórakozás - 2020. August 4., 21:30
Ön sem fog ráismerni így Fásy Zsüliettre! – FOTÓ