Ketten 1,1 millió helyett mostantól 5 milliót keresnek havonta. A többiek is jól jártak.

Sokkoló összegek – Orbán így emelte meg a miniszterek fizetését
Fotó: Kovács Tamás/MTI

Közzétették a kormány honlapján, hogy mennyivel nő a miniszterek fizetése – szúrta ki a hvg.hu. Legtöbbjük bére ugyanakkora mértékben emelkedett, ketten viszont brutális emelést kaptak:

Bártfai-Mager Andrea, a Miniszterelnöki Kormányiroda tárca nélküli minisztere és Süli János paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter fizetése

havi 1.101.900 forintról nem kevesebb mint 5.000.000 forintra nő.

A kormányzat a szokatlanul nagy emelést azzal indokolta, hogy Bártfai-Mager és Süli nem politikai, hanem vagyonkezelési feladatokat lát el, ezért az ő illetményüket az irányításuk alá tartozó állami vállalatok vezető tisztségviselőinek béréhez igazítják.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes viszonylag szerény, 500 ezres emelést kap: az eddigi 1.101.900 helyett 1.633.300 forintot keres majd, az alábbi miniszterek pedig egységesen, 1.101.900 forint helyett 1.782.100 forintot kapnak majd az államtól havonta:

Nagy István agrárminiszter

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

Varga Mihály pénzügyminiszter

Trócsányi László igazságügyi miniszter

Pintér Sándor belügyminiszter

Rogán Antal kabinetminiszter

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter

Benkő Tibor honvédelmi miniszter

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere

és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter

A fizetésemelés szükségességét azzal indokolta a kormány, hogy

az elmúlt években az átlagbér 65 százalékkal emelkedett, a tárcavezetők viszont ebből egy forintot sem láttak,

mivel az ő fizetésüket 2010-ben a kormány befagyasztotta.

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
"havi 1.101.900 forintról nem kevesebb mint 5.000.000 forintra nő."
@Shikari: @durbincs: Erre mi a mai propaganda?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Klubtag
@Klubtag: ...továbbá a választás lehetősége nem biztosítja feltétlenül a VÁLASZTÓK BÖLCSESSÉGÉT.
division
@Klubtag: A rendszerváltásra szükség volt, itt most hosszú monológba kezdhetnék (megint), de nem teszem. Arról nem a rendszerváltás tehet hogy szinte azonnal megindult a privatizáció, gyárakat tettek tönkre, és megindultak a lopások. Jézus sem így képzelte el a Biblia szerint az egyházat, azt a pénzéhes papok tették ilyenné.
Hellcat
@division: Ha rendesen végeznék a dolgukat még nem is sajnálnám az 1 misit tőlük...csak hát nem végzik. Arról nem is dumálva, hogy benzinköltség meg egyéb szarokra felveszik még ennek a felét külön. Végülis a fideszt is csak addig zavarták a magas fizetések amíg nem ők kapták...anno egy drágább karóra miatt ordibáltak, hogy luxusbaloldal...saját szemükben meg azóta annyi gerenda lett, hogy Noé 15 bárkát építhetne belőle. Ami még rosszabb, hogy van1-2 millió ilyen csicskari féle akiknek ez még tetszik is.
division
@Hellcat: A semmiért adott plusz pénz valóban felháborítja az embert, és egyre több lesz belőlük, ráadásul milliós nagyságrendben. Az igazán nagy dolog az az amikor munkával leszel gazdag.
RonaGyuri
Tempora mutantur, no de ilyen gyorsan

Őfenesége még saját magát is megmajmolta
Mottó:
Karinthy írja az „Így írtok ti” –ben:
Hitler már gyermek korában is
ismert volt béke-szeretetéről; Gyakran
hangoztatta: Lass mich in Ruhe!

Az elmúlt napokban nagy az érdeklődés, s persze – egyelőre méh pofáznunk szabad, amíg szabad – a szellemeskedés annak kapcsán, hogy mit is jelent ártunk és qurmányunk pribékjeinek adott szerény alapfizú emelés. Ami igaz az igaz – s ez tényleg jellemző – nem azon elmélkedünk, hogy miért is a derék alvezír Tömjény Sónyi kapta a legkevésbé pofátlan emelést, hanem azon, hogy akad – sőt akadnak – olyan is aki(k) több több mint 5 millára jó(k)!
Azt írja az ójság, pontosabban a 444.hu nézett utána, hogy Őfenesége – na jó akkor már talán a CIÓ-nál tartott és épp ezerrel repkedett a HUNFORCE-ONE-ján –egy akadékoskodó képviselő érdeklődésére ki tudta oktatni, hogy „A havi ötmilliós miniszteri fizetés hazugság, ilyenről nincsen szó, ilyen döntés eddig sem született és nem tudok róla, hogy a Parlament ilyen döntésre készülne”!
Persze az is lehet, hogy kapott egy jó ötletet, amit megvalósított. Ez a mocsok ellen pedig ahelyett, hogy örülne Őfenesége nyitottságának, megint csak báncsák! =))
cikicakk55
@Klubtag: Tegnap 18:54
Az én környezetemben senki nem volt mámoros,inkább értetlenül álltunk a történtek előtt. Aztán persze rájöttünk,hogy mi volt az emberek részére az Eufória oka. Olyan jövőképet festettek eléjük,amitől mindenki úgy érezte,hogy " a fenébe,tényleg,eddig rabok voltunk" Ugye jött az ígéret,hogy most már lehet nyugatra is utazni.Most már olvashatjuk,láthatjuk mi történik tőlünk nyugatra,sőt Amerikában és mindenhol a világon. Megtudtuk,amit addig nem,hogy az Oroszok a nyakunkon ültek és szívták a vérünket,Kádárral az élen. Megígérték,hogy ezentúl lesz banán és narancs a boltokban,nem csak pult alól protekcióval. Olyan jövőképet festettek le a Magyar emberek elé,hogy a legtöbbje tényleg úgy érezte,hogy addig rab volt és ezután jön majd a kánaán.Mi is luxus autókkal járhatunk,mi is mehetünk a Kanári szigetekre nyaralni,nem kell suttyomban a Szabad Európa rádiót hallgatni és irigykednünk,hogy neki ott milyen jó.Persze,akkor is mondták,hogy most 2-3 évig meg kell húzni a nadrágszíjat,mert ugye Kádár teljesen eladósította az országot,de aztán már minden jó lesz,csak ezt kell kibírni.Azóta 30 év telt el és tényleg van narancs,banán,tényleg van luxus autó és nyaralás,csak nem 5-6 millió Magyarnak,hanem maximum 3000-nek és ebben a családtagok is benne vannak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.