Miközben alapvetően nem is a gender-szakokról szól persze a kérdés, sokkal inkább arról a hatalmi demonstrációról, amellyel Orbanisztán vezető kisebbsége be akarja bizonyítani, hogy bármikor megtehet bármit. Olyan területeken is, ahol a hatalomnak nem sok keresni valója van. Mert amikor a tudományt a politika és ideológia játszóterévé tették, az eddig csak olyan nagy eredményekhez vezetett, mint a tudósok megkínzása, megégetése az egyház áldásával, illetve Liszenko elvtárs tündöklése Sztálin kegyelméből. Alapvetően az lehet a baja a társadalmi szerepek, a szerepekhez kötődő sztereotípiák kutatásával Orbánnak, és társulatának, hogy ez nem igazolná vissza, az „asszony főzz, és tedd szét a lábad” mentalitást. Mert egyenrangúnak kellene elismerniük a női vezetőket, illetve általában a társadalom női szereplőit- Holott azt Kövér korábbi megszólalásaiból tudjuk, hogy a NER-kompatibilis nő alapvetően egy hülye lombik. Azért persze érdekes lenne, hogy a Fidesz mikor fogja hivatalosan is...

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Csak aztan ez a gulyas gyerek nehogy nagyon gyorsan megkapja, hogy "nyasd ki a gemet TE, gulyas!"
Mert ez is elkovetkezhet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@GeoCravker: ...vélemény...az mindig az embert tükrözi.
És hogy pontosítsuk az értelmeket...ezt kérdeztem...
" @GeoCravker: Téged még nem kérdeztelek...légyszi írd meg mit értesz a társadalmi nem alatt, vagy ahogy te fogalmaztál a társadalom nemi szerepe alatt..."
te így válaszoltál...
" Azoknak a jellemzőknek az összességét, amit a társadalmi tudat egy, a nemhez kötődő szerep betöltésével azonosít."
Tehát...a társadalom már eleve nemekből áll, (persze ezt van aki nem tudja bizonyos okokból), sőt a nem korábbi a társadalomnál, tehát most azt felismerni kb nyolcezer év lemaradást jelent .
Tudománnyá formálni pedig csak azért volna értelme hogy haszna legyen...vagyis egyiket a másik fölé vagy alá sorolni...az pedig nem tudomány hanem önkény.
Amúgy amiért kialakult ez az egész társadalmi nemi-zavar az nem a két nem besorolása a társadalomba, hanem a két nem nemtelenítéséből kialakított sokadik nemek olyan szintre emelése, ami már szembetűnően megalázza az eredeti két nem birtokosait, ami normális emberi gondolkodás szerint nem sorolni kéne hanem gyógyítani és elejétvenni az e-fajta degeneráltságnak.
...szóval arra lettem volna kíváncsi, hogy szerinted van-e társadalmi nem, vagyis az én értelmezésem szerint a két nemen kívüli olyan mittudommi ami azok társadalom kialakulását fejlődését és rendszerét meghatározná.
Szerény felfogásom szerint nincs ilyen, sőt az amit tudományosan meghatároztak és mindenek fölé szeretnének emelni az nem más mint a két egészséges nem normális létét tönkretenni rajtuk keresztül az ők kárukra és belőlük táplálkozva létrehozni egy nemtelen, agyatlan akármit...amiből már az itt megjelent vélemények szerint vannak arra tartó példányok.
GeoCravker
@Csizmás Kond: A 'társadalmi nem' szerintem egy magyarul sikerületlen fogalmi megközelítés.
Sokkal inkább nemekhez kötött szerepekről van szó, és vele az olyan sztereotípiákról, mint a 'férfi vadászik' a nő gyüjtöget'. A vadászó nő és a gyüjtögető férfi tehát ebből a sablonból kilóg. Vannak társadalmak, amelyekben több nem van a biológiaitól függetlenül. Nem a gender-szak miatt, hanem mert a társadalom szociális rétegződése olyan. Évezredek óta.
Attól, hogy szerinted ilyen nem létezik, attól még van. Mivel nem haltak ki a gyarmatosításig, valószínűleg nem egészségtelenebb az ő nemi felfogásuk sem, mint a Tied.
A "a két egészséges nem normális létét " egy ostobaság, ha nem haraxol. Szerintem akkor is, ha haraxol. Nincs olyan, hogy egészséges és beteg nem. A "normális" az meg egy szociológiai kategória. Na pont az ilyeneket vizsgálja a szociológia. Neked ez a normális, mert ezt hagyta ráéd a társadalmad, a családod, a neveltetésed, a hormonháztartásod. Másnak más a normális. Hitlernek a két méteres szőke árja volt a normális, de ő sem volt az.
anima
Gulyás "birodalmi droid" Gergely azt mondta, hogy...
A kutyát nem érdekli !!!
Csizmás Kond
@GeoCravker: Egészséges és beteg nem...ha abból indulunk ki, hogy minek mi a szerepe akkor nyugodtan beszélhetünk egészségesről és betegről... de ha csak a nem szexuális oldalát nézzük akkor az annyira sokszínű és nemtelen hogy abból szintén nem lehet nemet formálni.
...és a kétméteres szőke...az társadalompolitikai nézet...belső törvények, ami bármilyen társadalomban előfordulhat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.