Idén három napon át tartanak az augusztus 20-i központi rendezvények. Már szombaton megnyílik a Magyar Ízek Utcája, a budai várban pedig mindhárom nap koncertekkel, programokkal várják az érdeklődőket.

Ezek a rendezvények lesznek augusztus 20-án Budapesten

Fotó: MTI

Augusztus 20-án a hagyományok szerint a zászlófelvonással, majd a honvédtisztavatással kezdődnek az ünnepségek. Délután a szentmisére és a Szent Jobb-körmenetre, majd az esti tűzijátékra is sokakat várnak a szervezők. Szombaton megnyílik a Magyar Ízek Utcája, ahol egyebek mellett az ország tortája és az ország cukormentes tortája verseny győztes tortáit, valamint a Szent István-napi kenyeret is meg lehet majd kóstolni.

A Várkert Bazárnál felállított színpadon mindhárom napon több fellépő tart koncertet. Vasárnap este a Gellért-szobornál mások mellett a Tankcsapda is fellép. Augusztus 20-án, hétfőn a programok a hagyományoknak megfelelően a Parlament előtti Kossuth Lajos téren kezdődnek, ahol katonai tiszteletadás mellett felvonják a nemzeti lobogót. Ezt követi a honvédtisztjelöltek avatása, amelyen beszédet mond Áder János köztársasági elnök és Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Délelőtt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az államalapítás és az államalapító Szent István király ünnepe alkalmából átadja a Külhoni Magyarságért Díjakat az Országházban. Szintén a Parlamentnél, a Dunán idén is lesz légi- és vízi parádé. Déltől este 7-ig ingyenesen lesz látogatható a Szent Korona a Parlamentben.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Az ALKOTMÁNY ÜNNEPÉN ???
Röhej, már Alkotmányunk sincs...:-)
Sámannus
Az ájtatos manók tele hazudják ezt a párnapot is.
Zeta
@volvós: van helyette saját államalapítás. Azt is meg kell ünnepeltetni a pórnéppel.
Lepényleső
A bán meg lemegy a grundra? Felcsútra,át a szomszédba?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.