A fizikai, testi betegségek hátterében nem ritkán mentális, lelki okok vannak. Ez nem újdonság az orvostudományban, mégis elég kevésszer esik szó erről az oldalról. A Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház ezen szeretne változtatni, elindítva a Lélek-fürdő elnevezésű programot. Hogy mi is ez, arról Móré E. Csaba, a Felnőtt Pszichiátriai Osztály osztályvezető főorvosa beszélt a Debrecen Televízió Esti Közelkép című műsorában. „Az országban egyedülállóan mi kezdjük el ezt a programot elsőként” – mondta Móré E. Csaba. Ennek alapja az, hogy a gondolkodás nem csak a gyógyulásban, de a megelőzésben is kulcsszerepet játszik. A szakember több alkalommal járt Kínában tanulmányi úton: ekkor találkozott a krízis szó írásjelével, amely a lehetőség szót is jelöli. Ez azt is jelenti, hogy ha megbetegszik a test, az egy üzenet arról, hogy valamit másképp kell csinálnunk: át kell értékelnünk az életünket, a szokásainkat.

Forrás: dehir.hu
Feltöltő: Rockxy
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Nagy lenne a riadalom egyházi körökben!
uploads.disquscdn.com/images/b5b318087d5be3fe7c4da0db717cddb93dcb8c9edb8e220178c6a17030694dd3.jpg?w=600&h=340
Az Orbán Gáspár-féle Felház megkezdte terjeszkedését országszerte. A már több városban is fellelhető Házi Felháznak nevezett csoportok a HVG információ szerint a Felház szellemiségét, látásmódját követik, azonban autonóm, független keresztény mozgalomként definiálják magukat. Így hát Orbán Viktor fiának újonnan létrehozott szektája, akarom mondani egyháza még a korábbinál is több fiatalhoz viheti el isten igéjét. Reméljük hamarosan Kásler Miklós is csatlakozik a csoportosuláshoz, hogy ott egy előadás keretében kifejthesse mélyebben is a tízparancsolat gyógyító erejét. Esetleg magát Orbán Viktort is meghívják majd, hogy a nézőközönségnek is bemutassa a kereszténydemokrácia nemzeti válfaját. Ezek után már csak remélni merem, hogy a nagyvárosokat követően a kisebb falvak lakosaihoz is eljut isten igéje.
Eladott Ország
Mert miről van szó? Nos, aki egy kicsit is jártas a magyar történelemben, az jól tudja, hogy az a bizonyos, nagyapáink által átélt régi vágású kereszténydemokrácia, az valójában egy nagyon szegény világ volt, amely milliőt elviselni bizony csak erős Istenhittel lehetett. „Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa” – prédikálta a pap a szentmisén az uradalmi cseléd és szolga híveinek, és ők hitték, hogy a haláluk után végre ők is elégtételt nyernek a megaláztatásukért Istentől a Mennyországban. Olyan világ volt az akkortájt, amelyben voltak előjogokat élvező bárók és grófok, és az ő teljesen jogfosztott cselédeik. Nem volt semmilyen szociális háló, családi pótlék és nyugdíj sem. Egy szoba-konyhás, zsúptetős, földpadlós vályoglakásokban lakott olykor három generáció is, emberhez méltatlan körülmények között. Bizony nem túlzok, ha azt állítom, hogy a gróf úr állatainak istállója egy wellness-lakosztály volt az ő lakásukhoz képest. Az uradalmi szolga és cseléd, amíg bírt, dolgozott, ám ha már elhagyta az ereje, mert lebetegedett, vagy megöregedett, a jussáért cserébe többnyire a legkisebb fiúgyerek kötelessége volt a szüleiről gondoskodni, s őket életük végéig eltartani. Az uraság egész nap dorbézolt és mulatott, míg a cselédeik a birtokain reggeltől napestig keményen dolgoztak . Olykor csak egy karéj kenyérért és egy köcsög aludttejért siratta a cseléd a másét. Abból a világból való az a mondás, hogy cseléd volt az apád, fiam, hát cseléd leszel te is! A vallásosabb lelkületű cselédlányok persze beállhattak Jézus jegyesének egy szerzetesrendbe apácának, de aki közülük férjhez ment, azt az uraság többnyire mindig „kistafírungozta”. Ez azt jelentette, hogy régen a házasulandó leánynak, amire egy háztartásában szüksége volt – ágyneműt, törülközőt, ruhát, fehérneműt, satöbbit – azt vinnie kellett a férje házába. Most meg jöhet a "lélek-fürdő elnevezésű programot", hogy vakuljon a paraszt, gyógyítás helyett.
bencemacska
@Eladott Ország: tegnap, 17:31
"Kereszténydemokrácia nemzeti válfaja" = orbánizmus.
Máris életbe lépett a dinasztia, különvált a világi és az egyházi hülyítés, de családon belül marad!
A mosónő kilép, vagy viszi magával az Ökumenikus Szeretetszolgálatot?!
Rockxy
Betegség akkor van, ha az ember fizikailag sérül, vagy ha mérgek jutnak a szervezetébe.
De a leggyakoribb eset a lelki konfliktus okozta testi elváltozás.
Ezt a modern orvostudománynak nevezett betegségipari konszernek másképp magyarázzák.
Azért más a véleményük, mert el kell adni azt a sok tonna gyógyszernek csúfolt szintetikus anyagot, amit a vegyipar gyárt.
A fegyver után a legnagyobb üzlet, de lehet, hogy vele egyenértékű és a legtöbb embert lehet vele kinyírni legálisan, büntetlenül.
Ezért van, hogy amint a gyógyítási szándék elmozdul az emberséges szándék felé, akkor a brancs és hívei felháborodnak és harcba indulnak.
De az ébredést nem lehet megállítani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.