Kásler arról beszélt, hogy új időszak jön, amihez részben vagy egészében új emberekre van szükség. Kifejtette azt is, a Nemzeti Kulturális Alap élén biztos, hogy változás lesz, hiszen a megbízatások lejártak, és “itt is egy fordulóponthoz érkeztünk”. “Új időszak jön, amihez részben vagy egészében új emberekre van szükség” – mondta. Kásler Miklós több olyan egyetemi szakot is említett, amelyen sokkal több szakembert kellene képezni, példaként említette, hogy az ógörög vagy a latin elengedhetetlen a történelem feldolgozásához, az ókori és középkori forrásmunkák olvasásához. “A legkorszerűbb, gyorsan fejlődő tudományokra is kiemelten figyelünk. Ezek olyan szükségletek, amelyekhez igyekszünk tehát a képzéseket igazítani” – mondta.

Forrás: zoom.hu
Feltöltő: bencemacska
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Kívánom a kormány tagjainak, hogy műtétüket orvosi asszisztens végezze; a házukat/palotájukat kubikus tervezze meg; peres ügyekben képesítés nélküli akárki ítélkezzen; fogukat asztalos csiszolja, gyengénlátó irányítsa a magánröpcsijüket. … és akkor itt lesz a Mekk Mesterek országa. Bekerítjük magunkat. Se be, se ki. Csapás csapás hátán – nesztek, ennyit értek! Már nem kell a múltba révedni azért, hogy felidézzük, milyen is volt az, amikor a hatalom rátelepedett a kulturális életre. Ez az időszak újra itt van.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@karma1: személyes tapasztalatból egyetértek. Volt olyan eset is, (több is) hogy rákos, tüdőgyulladásos betegnél a másodlagos tüneteket már nem kezelték, mondván, úgyis, és hamarabb elviszi a legyengült embert, mint az alapbetegség. Így is lett. Előtte meg találomra adták a rengeteg citosztasztatikumot, mondván ha X gyógyszer nem oké, akkor nosza próbáljuk ki y, z gyógyszert is.Mára maradt a tízparancsolat. A kékgolyónak kásler alatt lett nagyon rossz híre. A debreceni onkológia klinika szakmailag, emberileg is rég beelőzte az OOI-t. Remélem ez a kásler is megy kerényi és tsai után a pokol legmélyebb bugyraiba.
karma1
@Commenter: Eleg szar lesz neki majd ott talalkoznia a rengeteg pacienssel, akiket o kuldott a masvilagra...:o))))
Rockxy
Ha a lefejezések után növekszik a rend, és látszik majd a haladás, akkor rendben.
karma1
@bencemacska: Szerintem az volt. A batyam mindig is egy rendkivul csaladcentrikus ember volt, akinek a munka es a csalad volt az elso. Anyagi gondjaik nem voltak, a 14 eves lanyuk kitunovel vegezte az altalanos iskolat, es pont ekkor kapta a stroke-ot a batyam. Ahogy fokozatosan gyogyult fel, elkezdte visszautasitani a felesege latogatasat a korhazban, a sajat gyerekevel is elkezdett turelmetlen lenni, (aki pedig egy kulonosen szelid, jo gyerek volt a vilag eleteben, most is az). Nagyon gyorsan, kb. 3/4 ev alatt teljesen elhidegult a csaladjatol, es csak most, hogy haldoklik, most talalt ujra vissza hozzajuk. Valoszinu mar nem szedi a gyogyszert, mert a 11 ev alatt elerte, hogy elvaljanak (a sogornom semmikeppen nem akarta, mert minden betegsegeben mellette akart lenni, apolni ot, meg szerencse, hogy a hospice-ban, ahol most van egyaltalan beengedik hozza. Borzaszto latni, hogy most ugy nez ki, mint aki egy eros drog hatasa alatt allt 11 evig, es most, hogy elvontak tole, elfelejtette, hogy mi tortent az elmult 11 ev alatt, es a lanyat is annak a 14 eves gyereknek kezeli, aki akkor volt. Arra sem emlekszik, hogy hivatalosan elvaltak. A sogornom meg az unokahugom amennyit birnak, mellette vannak, de mindkettonek a szive szakad meg az elrabolt 11 evert.
Es igen, amikor elkezdtek neki ezt a szert adni, akkor egy pszichologusno jott be hozza mindig, egy heten 3 x csinalt nala tesztet, es ez a csaj azt is mondta neki allitolag, hogy nem szabvad senkinek sem elmondania, hogy egy ilyen gyogyszert szed. (Nekem elmondta, mert gondolta, hogy en nem fogok neki bezavarni).
bencemacska
@karma1: ma, 13:01
Kétségbeejtő, amit írsz!
Képzeld el, mit kísérleteznek azzal, aki kevésbé képzett és kevésbé figyel rá a családja!!!
Én mindig nagyon ott voltam a férjem mellett, mikor kellett, és a végén én készültem ki, magamra már nem tudok úgy figyelni.
Azt sem vettem észre, hogy engem nem is állami kórházban kezeltek, hanem egy állami kórházban szerződéssel ott levő magán Cardiovasculár Center nevű akármiben. Persze a beavatkozásokat a TB fizette. Nagyon sok múlik a kórház vezetésén.
Nekem csak az tűnt fel, hogy sok a fiatal - kezdő - orvos és nem fehérben vannak! Azért kezdtem kíváncsiskodni.
Megígértem, hogy majd beszámolok nektek a tapasztalataimról, de nem érzem, hogy hű de jól lennék. Igaz, hogy a műtétek nélkül nem biztos, hogy kibírtam volna a kánikulát!
karma1
@bencemacska: De szemmel lathatolag visszajottel - barmi is volt a problemad - aminek orulunk, akkor hat gyogyulgass, figyelj Magadra!
Igen, a feher mar regen nem divat a korhazban, es sokkal jobb, hogy egy ilyen modern felfogasu "biztositos" korhazba kerultel. (AMikor peldaul nekem volt itt porclevalasom a terdemben, akkor ket lehetosegem volt, hol akarom megmuttetni magam, az ingyenes nagy korhazban (allamiban), vagy a rovidebb varolistas egeszsegugyi biztositos korhazban? (Nekem sem kellett fizetnem egyikben sem, mert munkahelyi baleset volt). Mindket helyen ugyanaz az orvos mutott, tehat elmeletileg mindegy lett volna (mindenhol jo a muszerezettseg), de a biztositosnal "csak" 9 honapot kellett varnom egy 20 perces altatasos keyhole operaciora.
Drukkolok Neked, Kedves, es amikor ugy erzed, irsz a szemelyes tapasztalataidrol is...:o))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.