Augusztus 20-án is több helyen le lesznek zárva az utak Budapesten, ami a tömegközlekedésre is kihat majd. 

A Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint augusztus 20-án is több helyen módosul a közösségi közlekedés, mivel az esti tűzijáték és más programok miatt – meleykről bővebben ezen a linken lehet tájékozódni – több területet is lezárnak majd a nap folyamán.

Mutatjuk, hogy változik augusztus 20-án Budapesten a közösségi közlekedés

Fotó: pixabay.com CCO

"Augusztus 20-án, hétfőn napközben az Erzsébet híd ismét járható, azonban a már lezárt Várkert rakpart, Lánchíd, Alagút és Kossuth Lajos tér mellett lezárják a pesti rakpartokat is.

A belvárosi közösségi közlekedési járatok forgalmi rendje az alábbiak szerint változik:

- A 2-es villamos az első járatindulástól 9 óráig rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között jár. 9 óra után, a nap hátralevő részében Közvágóhíd H és a Boráros tér H között visz csak utasokat.

- A 19-es villamos két szakaszon közlekedik: a Bécsi út / Vörösvári út felől a Batthyány tér M+H megállóhelyig, Kelenföld vasútállomás M felől pedig – a Rudas Gyógyfürdő megállóhelytől az 56A villamos vonalán – a Széll Kálmán tér M megállóhelyig.

- A 41-es villamos a teljes vonalán jár, de a Rudas Gyógyfürdő és a Margit híd között az 56A és a 17-es villamos vonalán, a Krisztina körúton és a Margit körúton át, a Széll Kálmán tér érintésével közlekedik.

- A 9-es busz az első járatindulástól 21 óráig mindkét irányba megállás nélkül halad át a Szent István Bazilika megállóhelyen.

- A 15-ös és a 115-ös busz a Kiskörúton és a Bajcsy-Zsilinszky úton át közlekedik, a Kálvin tér és a Nagykörút között a 9-es busz útvonalán.

- A budavári buszjáratok – ahogy az előző napokban is – csak Budán, a Széll Kálmán tér M és a Dísz tér között közlekednek. 14:30 és 16:00 között a buszok a Dísz tér helyett csak a Szentháromság térig közlekednek.

- A 105-ös busz a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik. A járat az Astoria és a Dózsa György tér között az 5-ös busz útvonalát követi; a Deák Ferenc téren mindkét irányba a 9-es járat megállójában lehet felszállni a buszokra.

- A D12-es hajó csak 11:30-tól közlekedik. 18:00 után a hajókkal rövidített útvonalon, a Jászai Mari tér és a Rómaifürdő között lehet utazni.

Így változnak a járatok az esti tűzijáték miatt

Este az ünnepi tűzijáték miatt 17 órától várhatóan 22:30-ig a Lánchidat a gyalogos forgalom elől is lezárják, emellett várhatóan 19 órától a Margit hidat és az Erzsébet hidat is.

null

null

18 órától a Margit híd–Szent István körút–Bajcsy-Zsilinszky út–Károly körút–Kossuth Lajos utca–Szabad sajtó utca–Erzsébet híd–Krisztina körút–Vérmező út–Margit körút által határolt területen életbe lépő jelentős korlátozások és a hidak lezárása miatt változik a közösségi közlekedési járatok forgalmi rendje.

A belvárost érintő jelentős korlátozások miatt a BKK a sűrűbben közlekedő metrók igénybevételét ajánlja.

- 19:30 után a 19-es villamos a teljes útvonalon jár, de a Rudas Gyógyfürdő és a Margit híd között – a 41-essel azonosan – az 56A és a 17-es villamos vonalán, a Krisztina körúton és a Margit körúton át, a Széll Kálmán tér érintésével.

- Az 5-ös és a 8E buszjárat várhatóan 19:50-től két szakaszon közlekedik: pesti végállomása felől a Ferenciek tere M, budai végállomása felől pedig a Déli pályaudvar M megállóhelyig visz utasokat. A Déli pályaudvarnál a buszokra a Krisztina körúti kijáratnál lehet felszállni a buszokra.

- A 7-es és a 133E buszjárat várhatóan 19:50-től az Erzsébet híd helyett a Kiskörúton és a Szabadság hídon át közlekedik, ezért nem érinti a Szent Gellért tér és a Rákóczi út közötti megállóit. A buszok módosított útvonalukon nem állnak meg a Kálvin téren, ezért aki az M3-as metróra szeretne átszállni, annak célszerű az Astoria M megállónál leszállni, és valamely Buda irányú busszal a Ferenciek teréig vagy valamely Deák Ferenc tér irányú buszjáratra felszállni. A Rákóczi úti buszvonalak várhatóan megnövekedő kihasználtsága miatt ugyanakkor a 7E buszjárat várhatóan 19:50-től hosszabb útvonalon, a Ferenciek tere megállóig közlekedik.

- A 9-es busz várhatóan 19:50-től a Margit híd helyett a Váci út–Árpád híd útvonalon ér át Budára. A Váci úton az éjszakaibusz-megállókban, az Árpád híd pesti és budai hídfőjénél pedig a 34-es busz megállóiban lehet felszállni rá.

- A 11-es és a 39-es busz várhatóan 19:30-tól a Batthyány tér M+H helyett a Széll Kálmán térig közlekedik.

- A 26-os busz várhatóan 19:50-től rövidített útvonalon, az Árpád híd M és a Centenáriumi emlékmű között jár.

- A 91-es buszcsalád járatai várhatóan 19:50-től a Nyugati pályaudvar M helyett a Széll Kálmán térig közlekedik.

- A 105-ös busz várhatóan 19:50-től két szakaszon jár: a Gyöngyösi utca M felől a Deák Ferenc tér M, az Apor Vilmos tértől a Déli pályaudvar M megállóhelyig. A Déli pályaudvarnál a 105-ös buszra a Krisztina körúti kijáratnál lehet felszállni.

- A 109-es busz várhatóan 19:30-tól a Batthyány tér M+H helyett csak a Margit híd, budai hídfőig visz utasokat.

- A 110-es és a 112-es busz várhatóan 19:50-től két szakaszon jár: Pesten a Bosnyák tér és a Ferenciek tere M között, Budán pedig a Thomán István utca és – a BAH-csomóponttól a Villányi úton keresztül – a Móricz Zigmond körtér M között közlekedik.

- A 178-as busz várhatóan 19:50-től csak Budán jár, a Naphegy tér és a Déli pályaudvar között utazhatnak vele. A Déli pályaudvarnál a buszra a Krisztina körúti kijáratnál lehet felszállni.

- A 990-es busz keddre virradóra a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik"

- olvasható a BKK közleményében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.