Juhász Árpád geológus szerint nem veszik komolyan a világ politikai vezetői a globális felmelegedést, a klímaváltozást és alig tesz ellene.

A szakértő az M1 Aktuális csatorna kedd esti műsorában azt mondta, bár az ENSZ elismerte és kinyilvánította, hogy az embernek köze van a globális felmelegedéshez, ennél többet nem tett.

Geológus: a világ politikai vezetői nem veszik komolyan a globális felmelegedést

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO 

Eközben a szén-dioxid növekvő mennyisége miatt egyre savasabbak a tengerek, fehérednek, elhalnak a korallok, és az Antarktiszton sem mértek soha ekkora koncentrációban szén-dioxidot.

A felmelegedéssel kapcsolatban a szakember azt mondta, vannak olyan rejtett elemek, amelyek képesek egymást felerősíteni a folyamatban, így a Föld felmelegedése, az iparosodás óta számított átlaghőmérséklet-emelkedés könnyen meghaladhatja a 2 Celsius-fokot.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A volág "vezetői" mind a tanácsadóik szerint cselekednek!!! Őket már nem érdekli, hogy 20-30-50 év múlva mi történik, mert már a trágyadombon lesznek!!! Valószínűleg a gyermekeiket és az utókort nagy ívben leszarják!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zeta
Addig míg ilyen hülye vezetői vannak egyes világhatalmi államoknak, mint Trump, aki egyértelműen tagadja a klimaváltozást, addig nem is lehet változást várni!
wagabund
..."Juhász Árpád geológus szerint nem veszik komolyan a világ politikai vezetői a globális felmelegedést, a klímaváltozást és alig tesz ellene."...
...mit is tehetne ellene? semmit.
az óceánok mélyén száz millió tonna szén-dioxid halmozódott fel több százezer év alatt...ehhez sem Trumpnak, sem más politikusnak semmi köze...

ezzel például mit kezdenének? levegőben tartózkodó repülőgépek égetik a legtöbb olajszármazékot...

www.flightradar24.com/46.55,14.75/6
1magyar
A sarkköri jegek olvadása miatt előkerülő ismeretlen baktériumok, vírusok sem verik ki náluk a biztosítékot?
Persze, legfeljebb ők is beledöglenek.
wagabund
@1magyar: nem tudják megakadályozni...a szellem kijött a palackból, nincs visszaút(a mi életünkben biztosan)...
simmering73
Miért egy geológust kérdeznek ebben a témában? Miért nem egy éghajlatkutatót?
Pálinkás Pál
azzal azért remélem mindenki tisztában van hogy vagy 50 éve nem kéne kőolajszármazékokat égetnünk!! csak hát az a rohadt politika...a világgazgdaságnak már rég nem az arany a mozgatója ,hanem a kőolaj...Ergo...amíg a profitorientáció vezeti a világot,nem lesz változás..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.