Egyre átláthatatlanabbak a magyarországi albérletpiac hirdetései, egy ingatlant akár 15-20 hirdetésben is kínálhatnak, több tízezer forintos különbséggel – közölte az árminimum.hu, hirdetés összehasonlító portál szerdán az MTI-vel.

Az árminimum szerint ugyanazt az ingatlant a legdrágább ajánlat átlagosan havi 37 ezer forinttal drágábban hirdeti, mint a legolcsóbb. A havi 234 ezer forintos átlagárral számolva ez 16 százalékos különbséget jelent

- tették hozzá.

Magyarországon egy adott napon piacon lévő 45-50 ezer albérleti hirdetés valójában csak 15-17 ezer bérleményt takar, és továbbra is igaz, hogy az albérletek döntő többségét csak a tulajdonos hirdeti.

Miközben az árak emelkedése nem állt meg, a jó albérleteket sokszor megtekintés nélkül is lefoglalják a vevők.

A közleményben Faragó Péter, a Reálmonitor Kft. – a program fejlesztőjének – ügyvezetője kifejtette, tavaly országosan 10 százalékkal drágultak a kiadó ingatlanok, és csupán a fővárosi albérletek drágulása mérséklődött kissé, 5 százalék körüli mértékben.

A vidéki városokban ugyanakkor a 15 százalékot is meghaladhatja a drágulás mértéke, ha a településen ipari beruházások indulnak – írták.

A közlemény szerint az árminimum.hu oldal egy új magyar fejlesztés alkalmazásával rendezi az azonos ingatlanhoz tartozó hirdetéseket, ezzel kiszűrhetőek a legkedvezőbb hirdetések.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
@Szeparepa2: Jól tetted! A fiam most érintett volt albérlet keresésbe.3 hónapig kerestek albérletet,mert amelyik nagyjából megfizethető volt,oda alig van buszközlekedés, vagy már kiadták,de volt olyan is,hogy a főbérlő azt mondta,hogy buziknak nem adja ki a lakást. Már pedig sem a fiam,sem a barátja nem meleg,mind a kettőjüknek van barátnője,csak mind a ketten ápolók és ott ismerték meg egymást.a lakótársa egy Szerb srác,nagyon rendes fiú.Nem tudom miért gondolta a főbérlő,hogy homokosok? Mind a két srác magas,keménykötésű fiú.Semmi nőies nincs bennük. ( mondjuk én akkor is szeretném a fiam,ha meleg lenne,mert akkor is az én gyerekem,de szerencséje volt a főbérlőnek,hogy én nem voltam akkor ott)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.