Akinek humora van mindent tud, Akinek nincs, az mindenre képes, Akinek humora van minden bír, Akinek nincs, az mindenre kényes. "Pilisszentlélek egy alig 300 lelkes, kulturális, művészeti és természeti értékekben gazdag kis falu a Duna-Ipoly Nemzeti Park és Esztergom város közigazgatási területén. Minden adott itt a csendes, nyugodt, békés élethez, pihenéshez. Azaz csak volt, három évvel ezelőttig, amikor is az RTL Klub éppen ezt a települést, településrészt nézte ki magának egyik napi sorozata, a “rendkívüli kulturális értéket hordozó” A mi kis falunk forgatási helyszínéül. ... Szerinte érthetetlen és megdöbbentő, hogy “pont ezt az emelkedett hangulatú, kiemelkedő nemzeti kincset jelentő települést szemelték ki egy ilyen »primitív« sorozat forgatási helyszínéül”.

Forrás: pestisracok.hu
Feltöltő: görbetükör
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Mondjuk én soha egyetlen részt ebből a valamiből nem néztem meg de, HONNAN VESZI A BÁTORSÁGOT EZ A SPINÉ, HOGY BELEPOFÁZZON AZ EGÉSZBE ???
Mert vett ott egy ingatlant ÉS ???
Ő is csak egy az ottani ingatlan tulajdonosok közül !!!
Inkább arról van szó, hogy a csutigürény célkeresztbe tette a rtl. klubot, és a hisuztikriszti segít levadászni !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@papa.49: Jó a sorozat, nézd meg :-)
Igaz, hogy egy magyar falu életét nem egy dokumentumfilm hitelességével kelti életre., hanem a szatíráira épít, azaz a groteszk, vagy abszurd kettősség komikus-ironikus hatásával operál, ami a nézettségi adatok alapján értékelnek a magyar tévénézők.
Az is igaz, hogy nem biztos, hogy tetszik e sorozat a rezsimnek, mert bizony megjelenik az országos politika mellékterméke is, a szegénység, a kilátástalanság, a korrupció, a hatalomhoz való ragaszkodás, az EU pénzek magáncélra fordítása, stb.

Az, hogy morvai asszonyság irományának mekkora a valóságalapja, érdemes elolvasni a cikk végén lévő Imre Fodor FB hozzászólását, mely így kezdődik:

"Jól sikerült ez az írás, csak kár, hogy egy nagy hazugság az egész. Krisztinát még nem láttam sétálni, de igazából azt sem tudtam eddig, hogy a faluban lakik. A 300 lakosból nem hiszem, hogy sok mindenkit zavarnának, mert:
1. Bármely falusi mehet statisztának (természetesen nem ingyen)
2. Kedvesek barátságosak --> Amikor ""lezárnak"" egy utcát és ""kijárási tilalmat"" rendelnek el, akkor megkérnek, hogy durván 2 percig legyünk türelmesek, mert SZERETNÉNEK felvenni egy jelenetet.
3. A boltnak és a kocsmáknak hihetetlen nagy forgalmat hoztak így a boltban már egyre több mindent lehet vásárolni, tehát az öreg nénikék, nemcsak 1 kg kenyérhez jutnak hozzá.
4. Egyáltalán nem hangoskodnak, DE ha hangoskodnának, szerintem az sem zavarná a falusiakat, mert itt mindenki készíti a téli tüzelőjét (hisz nincs vezetékes földgáz), illetve füvet vág, füvet kaszál.
5. Tisztántartják a falut, amit ugye nem értünk tesznek, de Esztergom városának FIDESZES vezetése, ezt valahogy elfelejti megtenni.
6. A focipályát megint lehet használni, hisz készítettek feljárót, levágták a GAZT.
7. Az iskola már évek óta üresen áll szóval nem tudom, hogy honnan vettétek azt, hogy itt bárki is a falusi iskolába járna.
(...)"
solidedge
Láttunk már ettől izléstelenebbet és primitivebbet. Például a Fideszes honatyák felszólalásait a Parlamentben.
bencemacska
Mivel - figyelmetlenségem miatt - a PS-ra kattintottam, elkövetek egy plágiumot is hisztikrisztivel szemben:
"Szerinte érthetetlen és megdöbbentő, hogy “pont ezt az emelkedett hangulatú, kiemelkedő nemzeti kincset jelentő települést szemelték ki", amelybe már ő is belerondított a jelenlétével!
Vagy az ő pénze jobb, neki joga van szennyezni a környezetet?!
Peller Anikó
Ja vagy úúgy, ott vett üdülőt. Hát így már világos miért kiemelkedő nemzethy khincs Pajkaszeg.
görbetükör
@papa.49: Az egyik legjobb magyar vígjáték. Mai magyar valóság fergeteges humorba ágyazva.
Néhány kiszólás:
"Ne gondolkozz, focizz!"
"Ebben a faluban akármilyen pöcs nyerhet, de az a pöcs én kell, hogy legyek!"
"Látják, mennyivel különb vagyok a politikusoknál? Hazudhatnék is... csak észrevennék."
"Szükség törvényt bont. Én vagyok a polgármester. nekem arra is van engedélyem, amire nincs."
Na! Egyik lábad itt, a másikat meg eltöröm!"

és a végére, érdemes megnézni egy néhány percnyi részletet, igazi mai magyar valóság :D
rtl.hu/rtlklub/amikisfalunk/a-mi-kis-sza-kakaos-briosunk-leleplezese
papa.49
Elhiszem amit írtatok, de engem sajna nem érdekel, biztos nagyon jó,meg humoros ...
Én csak azon akadtam ki, hogy a hisztis odamegy, oszt, álljon vigyázzba neki a falu ...
Ezt a falut én is ismerem mikor rengeteget túráztunk a Pilisben többször átgyalogoltunk rajta.igaz ez se mostanában volt hanem vagy 30-40 éve ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.