Az LMP biztonságosabbá tenné Budapesten a gyalogátkelőket a gyermekek számára, elsősorban az óvodák, iskolák környékén. Fővárosi közgyűlési képviselőjük egy akcióterv készítését szorgalmazza.

LMP: legyenek biztonságosabbak a gyalogátkelők az iskolák környékén!

Gál József pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: számos megoldás lehetséges a zebrák biztonságosabbá tételéhez, például kiemeltté, láthatóbbá lehetne tenni azokat, akár beépített ledvilágítással is.

Kijelentette: a fővárosnak élen kellene járnia az éppen átkelő embereket jelző úgynevezett okoszebrák építésében is, bizonyos napszakokban pedig rendőri jelenlétre lenne szükség.

Arra a felvetésre, miszerint az LMP jelenleg nem kerülne be az Országgyűlésbe, Gál József azt felelte: nem sokat ad arra, hogy két választás között milyen felmérések jönnek ki. Az ellenzéki oldalon szerinte olyan változások zajlanak, amelyek miatt az emberek elfordulnak a pártoktól.

(MTI)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Be kéne tartani, tartatni a szabályokat, azt a régen eltörölt szabályt (amit a kondorosi fakabát törölt el) miszerint a gyalogosnak ATTÓL KEZDVE VAN ELSŐBBSÉGE MIKOR RÁLÉP A ZEBRÁRA, mert most sokszor a franc se tudja átakar-e menni a gyalogos vagy csak éppen ott ácsorog !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Be kéne tartani, tartatni a szabályokat, azt a régen eltörölt szabályt (amit a kondorosi fakabát törölt el) miszerint a gyalogosnak ATTÓL KEZDVE VAN ELSŐBBSÉGE MIKOR RÁLÉP A ZEBRÁRA, mert most sokszor a franc se tudja átakar-e menni a gyalogos vagy csak éppen ott ácsorog !!!
Peller Anikó
És legyenek a legyek ne legyenek.

És a szeretvetisztelt minimiszter elnö kurunk neve levegyeven áldott.

Ti meg dörgöljetek meg.
wagabund
@papa.49: ..." a franc se tudja átakar-e menni a gyalogos vagy csak éppen ott ácsorog !!!"...

hát ez az...
papa.49
@wagabund: Látod így van mikor a hozzá NEM ÉRTÉS szorgalommal párosul, volt egy VILÁGOS szabály amelyik meghatározta az elsőbbség kezdetének pillanatát ,,MIKOR RÁLÉP A GYALOGÁTKELŐ HELYRE,, ezt sikerült a félnótás fasznak tönkretennie azzal ,,már a szándéknak is elsőbbsége van,, !!!
Most megy az ötletelés ,,sárga zászlóval,, a kezedben keljél át az úton, meg színt különbséggel elválasztani az úttól (mintha nem lenne anélkül is elég kátyú), világító ledeket az útba építeni, de pl. ha esik a hó a ledet se látod !!! Ami valóban megoldás lenne a régi szabály visszaállítása, és a frekventált átkelőknél villogó sárga fény, meg a közvilágítástól eltérő, erős, a gyalogátkelőre irányított fény !!!
Jozefina
Talán egy hittanóra keretében a közlekedés szabályaira is mek kellene tanítani a gyermekeket.
Aztán, aki már járt külföldön (nyugaton) az tapasztalhatta, hogy az iskolák közelében levő gyalogátkelők mindkét oldlán áll egy közlekedési tárcsával ellátott személy. (általában már nyugdíjasok) És az iskolakezdés előtt és a tanítás befejezése után biztonságosan segíti a gyermekek közlekedését!!!??
Zeta
@papa.49: vagy úgy lép le, hogy körbe sem néz, mert neki van elsőbbsége, akkor is, ha azt sem tudja hol jár.
A kölekedés szabályait mindenkinek bekellene tartani!
LMP azt hiszem már nem tudja mivel ébren tartani magát, vagy életben?
karma1
Nalunk meg kell allni mar akkor is, ha csak kozelit a gyalogatkelohely fele, de ezzel nincs is akkora gond, mert a gyalogatkelohelyek kulon narancsszinu , estenkent villogo lampaval vannak jelezve, viszont ha valaki NEM a zebran megy at, siman eroszakosan atmehet az orra elott is az auto! Mindenki betartja a szabalyokat.
VISZONT: a zebran nem kell leszallnia a biciklizoknek, tehat valaki ugy suttyan at az orrod elott a zebran bringaval, hogy csak kapkodod a fejed. Ez volna a legelso szabaly, amit itt megvaltoztatnek, mert eletveszelyes, hiszen a sebesseguk nem egyezik meg egy gyalogoseval, igy az autos reakcioideje is teljesen mas: sokszor keson fekez, hiszen nem a bringas sebessegere szamitasz a zebran, csak egy atlagos gyalogosera...
wagabund
@papa.49: ezt a villogó sárga fényt az angolok már ötven éve megoldották..messziről látja mindenki, hol a gyalogátkelőhely..ha esik, ha fúj, ha havazik...
wagabund
Iránban láttam egy bájos, de célravezető megoldást...az autók hűtőmaszkjára egy db piros lámpa van kulturáltan elhelyezve, és ha a vezető a fékre lép (vagy csak hozzáér) ez a piros lámpa világít, pont úgy, mint a féklámpa...ezzel jelzi az autós, hogy észlelte a gyalogost, nem fogja elütni. Eleinte horrornak tűnt átkelnem egy nyolcsávos úton, de a helyieknek ez természetes volt..
Nem integetett, nem káromkodott senki, csak simán közlekedtek...pedig elképzelhetetlenül sok autó van, és baromi nagy a forgalom (pl. Teherán)
Eladott Ország
Már minden okos... a telefonok, a tv-k, az autók, az órák, a konnektorok, a lakások, a világítások, a megfigyelő rendszerek/kamerák, most már a zebrák is... csak egy emberek lesznek egyre hülyébbek, az LMP-vel az élen. Az okos zebrákat télen pedig kevésbé okosan fogják takarítani?
papa.49
@wagabund: Ezt javasolnám én is akár ledes, napelemes, akkus kivitelbe, mert ezzel a hárommal mindig üzemképes lenne a vercájg !!!
wagabund
@papa.49: ez tényleg jó ötlet, nekem sajnos eszembe sem jutott...a napelem, és a LED örök darab lenne...a biztonság előnyeiről már nem is beszélve...

szerintem védesd le az ötletet, és csak kaszálod a jogdíjat...
wagabund
@maci0427:.. sajnos igen ...(ami a közlekedési kulturát illeti)
papa.49
@wagabund: Én ezt INGYEN IS ODAADOM CSAK LEGYEN MEGCSINÁLVA !!!
Tőlem már sok ötletet elloptak, ez már nem oszt, szoroz !!
papa.49
@wagabund: Ha 20 évvel fiatalabb lennék, és nem ez a brancs uralkodna, tennék érte hogy bevezessék, és gyártanám az egységeket, de az én időm már lejárt ...
r2d2
A képen nem iskola, hanem egy kollégium van... Amúgy milyen az a biztonságosabb gyalogosátkelőhely?
wagabund
@papa.49: hát ez az...sokan vagyunk így...az óra ketyeg...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.