Az eddiginél jóval részletesebb egészségügyi adatgyűjtésre kötelezi a háziorvosokat egy minap megjelent jogszabály. A jövő júliustól életbelépő rendelkezés szerint az úgynevezett elektronikus törzskartonon nem csak a páciens minden adata szerepel majd, de a rokonok betegségei is, az űrlap az orvosi kérdések mellett lényegében egy szociológiai kérdéssort is tartalmaz, mert kitér a páciens munkaviszonyára, az életmódra (dohányzási, alkoholfogyasztási, étkezési szokások), hogy mennyire látja sötétnek a jövőjét, vagy hogy milyen korán kel reggel. A Blikk azt írja, a szexuális szokásokra is rákérdezhetnek majd a háziorvosok. Egy háziorvos elmondja, miért jó ez.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: X-ray
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Veleda
@szaboria1: No és ha kikérdez az orvos, aki nem szexuálpszichológus, mégis milyen tanácsot tud adni? És főleg van erre idő? ez a téma nem 1 perces, és nem olyan, mint egy vérnyomás mérés. Az emberek különben is nehezen nyílnak meg ebben a témában. A 2 segédet meg addig küldjük ki??? Szóval ez nonszensz!
Nessy
@Veleda: Viszont akik majd kezelik ezeket az adatokat sokat megtudnak mindenkiről, és a "tudás hatalom"!
Persze, itt mindenki azt mond, amit akar!
Veleda
@Nessy: Erről (is) van szó!!!Ez egy baromság, lüke e.ü. miniszterünk 2 hónappal ezelőtt meghírdette a vastagbél rák elleni prevenciót, amit egy mindenkire kiterjedő szűréssel kezdene. Most indulna a program, erre kiderül, hogy nincs elég orvos!!! Se műszer, se asszisztencia. Csak biblia.
Van egy korszakalkotó ötletem, ha nem megy a szex, adjanak mindenkinek ingyen egy Káma Szutrát. Na az megmondja, :hogyan???
namihami
Az én dokimat a sárga irígység fogja megzabálni, ha közlöm vele, hogy így 60 felett is még naponta 15, de van amikor 20, kizárólag 20 és 40 közötti, legalább féléve nem szeretkező nőt juttatok el a totális gyönyörök többszörös csúcsaira. Van amelyiket, repeta címén, (persze csak mert ő kéri) még extrán, létszámon felül, aznap mégegyszer. Pirosbetűs napokon duplaműszakokat is szoktam vállalni.
És most egy indiszkrét kérdés:: Ezt vajon melyik káslerivadék találta ki? Be kell engednem, ellenőrzés céljából a dokit? Ha nem, akkor hívhat rendőrt vagy feltörheti a lakásajtót? A feleség (többévi házasság esetén) duplán számít? Számítanak-e, mint szorzók, az önvédelemből végrehajtott numerák? Végső esetben az orvosadminisztrátornénivel kell a kontrollt abszolváltatni?
Csomó kérdés, ami fúrja az oldalamat...
Kookas
@Veleda: és hol marad a kék tabletta?
Veleda
@Kookas: Na az fog majd sokba kerülni.:)))))))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.