Magyarország egykori miniszterelnöke interjút adott a Magyar Időknek. A beszélgetés hosszú, és úgy általában arról szól, hogy minden, ami Magyarországon baloldali volt, az rossz volt, minden, ami jobboldali volt, az jó volt, de erről Boross Péter évtizedek óta szeret adomázni. Amiért most mégis szemlézzük az interjút, az az elvándorlás problémájára adott válasza. Boross szerint egyszerűen nem mondták el a külföldön tanulási lehetőségeket kereső fiataloknak, hogy itt jobbak a körülmények:„– Idehaza milyen célok megvalósítását tartja fontosnak? – Sokat beszélnek arról, hogy a fiatalok elvándorolnak külföldre. Ez nem igaz, ám kétségtelenül sokkal több lehetne a visszacsábítás. Meg kellene mondani nekik: a külföldi egyetemek túlnyomó részben sokkal kevesebbet nyújtanak tudásban, mint a hazaiak. ”Boross annak ellenére állítja ezt, hogy évek óta komoly forráskivonás történik a magyar felsőoktatásban, ahol újabban a politikai alapon történő tisztogatás is megjelent és a számára nem tetsző...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Szegény vénhülye talál az első 500 sincs magyar egyetem !!!
Az esze 0000000.%
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@kereső: ja,és igy lett belőle orbán főtanácsnoka.
Eladott Ország
A Magyar Idők nevű pártújságban egy csodálatos interjú jelent meg Boross Péter egykori miniszterelnökkel, aki szerint szükség volt a (sokadik) fideszes kétharmadra, hiszen ezáltal végre eljöhetett a várva várt rendszerváltás Magyarországon. Lássuk, mit mondott pontosan ez a nagyszerű ember: Óriási a jelentősége, hogy ilyen stabil a fidesz–kdnp-koalíció együttműködése. Meg kell nézni, hogy Németországban és másutt milyen összevissza tekergő politizálást eredményez, amikor kényszeralkuk jönnek létre, mert nincs szilárd többsége a kormánynak. A magyar kormány nem fogadtathatta volna el az új alkotmányt, egy sor fontos törvénymódosítást, és nem vezényelhette volna le a gazdasági felemelkedést, ha nincs meg a széles körű felhatalmazásból fakadó nagy többsége az Országgyűlésben. Ettől nem szabad, hogy a veszélyérzetünk kikapcsoljon, mert még mindig irtózatos erőfölényben van a világon a gátlástalan politikai elvtelenséget és immár aberrációkat is felvonultató ellenoldal. Ez mennyire így van kedves Péter. Ha nincs fidesz kétharmad, akkor nem írják át körülbelül 46 alkalommal a gránit szilárdságú alkotmányt és nem hoznak egy sor olyan törvényt sem, mely törvények simán alkotmányellenesek lennének, ha nem fércelik hozzá az alkotmányt. Valahogy tudtunk volna ezek nélkül is élni. A gazdasági felemelkedésnek – már ha létezik ilyen egyébként – a fidesz kétharmadhoz kb. annyi köze van, mint Mari néninek az angol királyi pár magánéletéhez. Ugyanis nem a kormány volt az, amelyik több ezer milliárd forintot pumpált a magyar gazdaságba, hanem a gaz, mocsok Európai Unió. Bár ha így haladunk és az EU egyszer csak fogja magát és kivet minket magából, akkor talán valóban lehetősége lesz a fantasztikus Orbán-kormánynak arra, hogy megmutassa micsoda gazdasági csodára képes saját erőből.
Jozefina
90 éves embernek már lehetnek némi elmezavarai!!?? Már évek óta ő is csak frázisokat mond, mellébeszél!!?? A fiatalok percek alatt megtudják az interneten, hogy hol, melyik egyetemen mit kapnak és ezt figyelembe is veszik!!?? Nyilatkozni is csak a Magyar időknek tud, mert más nem kiváncsi rá!!?? Több bölcsesség és több hallgatás!!!??
Eladott Ország
@Horizont: Orbán 10 ezer dollárt kapott Sorostól. Az akkor 25 éves Orbán ösztöndíjat kér, hogy politikai tanulmányokat folytathasson Oxfordban. Kutyából nem lesz szalonna, cigány az cigány.
ujszo.com/kozelet/orban-10-ezer-dollart-kapott-sorostol
Eladott Ország
Boross Péter 1982-ben kapott egy elég szép kitüntetést, a Szocialista Hazáért ezüst fokozatát, ami a fegyverestestületek tagjainak járt. Mi köze volt Boross Péternek 1982-ben a fegyverestestületekhez? Munkásőr volt. Ő volt a Dél-Pesti Vendéglátó Vállalatigazgatója, amelynek élére csak és kizárólag a hálózat által kiválasztott személy kerülhetett. A vendéglátás a szocializmusban az információs rendszer egyik központja volt. Nyilvánvalóan, ilyen helyeken lehetett megfigyelni legjobban az eseményeket. Azt mindenki tudta, hogy besúgó a mezőőr, besúgó a portás, a szállodai ajtónálló, a pincér, a főpincér, a teremőr, de ha ez mind besúgó – a vendéglátóipari helyeken az okosabb ember nemigen beszélt, főleg nem a bárokban –, akkor hogyne lett volna hálózati személy az, aki mindezt irányítja, ráadásul párton kívüliként, ’56-osként. Aki viszont elhiszi, hogy egy ’56-os valaki a forradalom leverése után jogi egyetemet végezhet, majd azonnal vállalatigazgató lesz egy ilyen cégnél, az igen naiv. Ezt a lehetőséget csak és kizárólag munkásőrök és olyanok kaphatták, akik betagozódtak a párt alá legálisan, vagy a szolgálatokon keresztül illegálisan. A „rendszerváltozás”/gengszterváltás előtt közel harminc évig egyes számú vezető volt, tevőleges kapcsolatai voltak, nemcsak a titkosszolgálatokkal, hanem a politikai vezetőkkel is, akik odajártak hozzá potyázni és egyéb könnyed szolgáltatásokért.
nezelodo
Az ex miniszterelnök úr csak ismeri a minőségbeli különbségeket a hazai és más nyugat-európai egyetemek között, annyinak koptatta a padjait a sörcsapoló tanszékeken!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.