A válaszadók majdnem háromnegyede érintett, azaz vándorolt ki, vagy vállal tartósan munkát közeli családtagja vagy ismerőse - írta a magyar válaszókorúak kivándorlással kapcsolatos véleményét vizsgáló kutatásra hivatkozva a Publicus közleményében. A megkérdezettek 15 százaléka tervezi, hogy a jövőben külföldön vállal munkát - ez nagyságrendileg 1,2 millió főt, a velük távozó kiskorú családtagokkal ez akár másfél millió főt jelent. A fiatalok körében különösen magas és növekvő, 41 százalékos ez az arány - ez mintegy 580 ezer főt jelent. A külföldön munkát vállalni szándékozók a legtöbben az alacsony fizetéseket említették mint okot a kivándorlásra, sokan érzik a jövőtlenséget, az előrelépés korlátosságát, valamint hogy elegük van a hazai politikai helyzetből. A megnövekedett kivándorlásért a legtöbbek szerint elsősorban a Fidesz és a kormány, a magasabb külföldi fizetések, valamint az alacsony hazai fizetések a felelősek.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Sebaj. Majd betelepítik a határontúli magyarokat.
colibri
@Commenter: Érdekes téma ez. Ugyanakkor rengetegen járnak át Romániába is dolgozni. Románok pedig magyar városokban a határ mentén sok-sok ingatlant vásároltak és egészségügyi ellátást is nagy számban vesznek igénybe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.