Nagyjából 1,2 millió munkaképes korú felnőtt, a velük távozó kiskorú családtagokkal együtt pedig közel másfél millió magyar tervezi, hogy a jövőben külföldön vállal munkát – derül ki a Publicus Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából.

Felmérés: 1,2 millió magyar készül kivándorolni
Fotó: Pixabay

A Vasárnapi Hírek megbízásából augusztus 10. és 17. között készült reprezentatív felmérésben a Publicus Intézet 998 fő megkérdezésével vizsgálta a magyar választókorúak kivándorlással kapcsolatos véleményét és szándékait.

A hvg.hu által szemlézett kutatás arra is kitér, a válaszadóknak csaknem a háromnegyede érintett a kivándorlásban, azaz saját maga vagy közeli családtagja, ismerőse települt ki vagy vállal tartósan munkát külföldön.

A megkérdezettek 15 százaléka tervezi, hogy a jövőben külföldön vállal munkát – a teljes aktív korú lakosságra kivetítve

ez nagyságrendileg 1,2 millió főt jelent, de ha hozzászámítjuk a kiskorú családtagokat akkor 1,5 millió főre is duzzadhat a létszám.

A kutatás által megkérdezett 30 év alatti fiatalok 41 százaléka, vagyis 580 ezer fő tervezi, hogy elhagyja az országot a közeljövőben. Ez az arány tavaly még csak 37 százalék volt. 

Az elmúlt évben az alacsony fizetéseket nevezték meg fő kivándorlási okként, idén a jövőtlenség, az előrelépés korlátossága és a hazai politikai helyzet is bekerült a fő motivációs tényezők közé.

105 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Lepényleső
Eddig sem igen világíthatott,hiszen itt mindig a sötétség uralkodott,amit mindig mindenki meglo-
vagolhatott?
SystemError
Mondom én, hogy 2 millió proli, náci országa leszünk, akik majd rájönnek, hogy az eddigi EU-s jutalék helyett nekik kell dolgozni és a saját adójukból megélni...
SystemError
@Manhattan: Szerintem egyre nagyobb az a halmaz, akik már nem csak anyagi okok miatt mennek el. Szerintem már az sem igaz, hogy jobb vagy baloldalról beszélünk. Sajnos az értelmiség fogja itthagyni az országot...
simmering73
...és akassza ki a táblát az ajtóra: "Fidesz által fertőzött terület"
Rockxy
Na, a publicius megkérdezett megint 1200 embert és abból azonnal kiderült, hogy hány millióan fognak meglépni.
De mekkora ricsaj lenne, ha a zorbánék betiltanák a külföldi munkavállalás lehetőségét?
SystemError
@durbincs: Ne izgulj, te biztonsan nem az értelmiséghez tarozol.. A nácik viszont meg ki fogják vetni a nyomorékokat maguk közül, ami nem jó hír számodra Szopófantom..!
karma1
@Rockxy: A fidesz kutyaszart tilthat be, de nem a kulfoldi munkavallalast! Ez unios jog, mindenkire egyforman vonatkozik: elmeletileg az Unio teruleten BARHOL vallalhat a magyar munkat - viszont nem mindegy, hova fizetik ezaltal az adot. Ez a miniduce nem is kepes kiszamolni, ha beledoglik se, hogy mennyi penz ment ki a magyar GDP-bol, mennyi adotol esett el a magyar allam.
karma1
Szoval pont azok fognak eltunni, akik akar mar munkat is talalhatnanak maguknak az otthoni munkaeropiacon, de mar hanyingeruk van a sorosozastol, meg a permanent hazugsagokbol.
Itt mar valoban csak a villanyt kell leoltania az utolsonak.
Csodalom, hogy az allitolag "nagy stratega" orban elfelejtkezik arrol, hogy a NER-nek is szuksege van a mukodesehez dolgozo emberekre.
Mert aztan csak annyit fogunk latni, hogy meszilolo agytalazza a kiurult Honvedban orbant egy-egy kirohanasa utan, mert meg Zacher is talal munkat az embergyilkos multjaval egyutt kulfoldon...
Pálinkás Pál
Nos nembaj...majd maradnak a ducenak a cigók,meg a félanalfabéták...vagyis a szavazóbázisa!! De remélem ha ez megtörténik ,nista segély magyarországnak,aztán majd a természet rendbeteszi a dolgokat , éhínség formájában...
Desischado
Igazuk van, aki teheti, meneküljön innen!
Yoda69
@Pálinkás Pál: Az lesz ami Romaniban volt Csaucseszku alatt. Sajnos meg messze a veg. orban evtizedekig elvegetalhat igy.
dr. prédikátor
Azért mennek el mert itt jobban élünk mint tavaly!!!Úgy e mocskos geci fityfaszos csürhe!!!
Pálinkás Pál
@Yoda69: Ha a vége is az lesz!!! Fene bánja!!
Yoda69
@Pálinkás Pál: Csak nem mindegy, hogy mikor. aromanok 30 evet szivtak csauval. Mi meg csak 10-nel jarunk ,de remelem nem lesz sokkal tobb. Az orszag mar igy is romokban, es genereciok kellenek majd a moralis rombolas helyrehozasahoz. A romanok a mai napig nem tudtak egyenesbe jonni.
menekült
Én nem az 0rbánra szavaztam, de pont őmiatta és a sok fideszes gazember miatt menekültem el. Ahogy @karma1: mondja, velem együtt rengetegen nem, vagy nem csak a több pénzért mentek el Magyarországról. Az a nyugalom, ami az országon kívül van egy csomó úniós országban, az megfizethetetlen!
1magyar
Na akkor maradnak a multik meg a milliárdosok! Nem lesz kiket kizsigerelni, saját maguknak kell dolgozni?
eszegfu
@Shikari: 9:43 A KSH, sőt a Magyar Idők szerint is jelenleg 325 ezer magyar dolgozik külföldön. De arról egyetlen adatot, vagy cikket sem találtam, hogy "éppen most" hányan jönnek haza! Hol láttad, hol olvastad?! Vagy megkérdeztek 1000 embert és ennek alapján itélték meg, hányan is tartanak hazafelé?
menekült
@Shikari: Ilyen cikket, akár hasonló, akár ellenkező előjellel, én is, vagy bárki, bármikor tudna írni. "Beszélgettem emberekkel..." ez annyira nevetséges!

Különben én beszélgetek emberekkel. Olyanokkal, akiket rettenetesen gyötör a honvágy. De olyan baromságot, hogy azért szavaznak a Fideszre, hogy majd egyszer hazamehessenek, egyik se mondott. Aki valóban haza akar menni, pláne 0rbán miatt, az hazamegy, de nem beszél marhaságokat.
menekült
@Shikari: Én nem hőbörgök, csak simán cáfollak. Páran hazajönnek, miközben 1,5 millióan készülnek elmenni. És el is fognak menni. Lassan tényleg meglesz a Fidesz 3/3-os támogatottsága. Amikor csak az a 2 millió se@@ marad az országban, akik rájuk szavaznak.
KisGenyo2
@Shikari: Jönnek, csak "lassan". Amíg 1 hazajön, addig 2 elmegy...
Commenter
az utolsó kapcsolja le a villanyt. Fölösleges. orbánéknak és híveinek már nem lesz nagyobb a sötétség.
Rockxy
@karma1: A zorbán nem nekünk dolgozik, ez abból is látszik, hogy a kilakoltatásokat nem akarja leállítani. Valaki igen elkapta a golyóit és nem a putin volt az.

Ha unijós jog a külföldi munkavállalás, akkor kik és hányan mehetnek ki dolgozni, hogy elégedett legyél vele?
karma1
@Rockxy: Valoszinu a bankok szorongatjak a tokeit, jol latod, - mert egyezseget kotott veluk, es 6 havonta allapotfelmeres van koztuk.
Az, aki a bankok erdekeit 10 millio ember erdekei ele helyezi, az hazaarulo.
Rockxy
@karma1: Évek óta mondom, hogy nem a politikusok irányítanak, hanem a tőke.
Azért próbál a zorbán is tőkét halmozni maga mögé, hogy megmaradjon a hatalma.
Ergo a tőke jelenti a háttérhatalmat.
Ez mindenütt így működik, bármennyire is elmebeteg az, aki a háttérhatalomról beszél. :)
eszegfu
@Shikari: Kösz. a linket, bár egy kissé komolytalan, hogy finom legyek. "... beszélgettem néhány kint élő ismerősömmel és megkérdeztem, kire fognak szavazni..Mind azt felelte:
“csakis a Fideszre, mert szeretnénk hazamenni”... vagyis NÉHÁNY ismerőssel! Mennyi lehetett 1000, vagy 5000 "ismerős"?!
Majd..."Aztán beszélgettem hazatérő magyarokkal, hogy miért döntöttek a hazaköltözés mellett..." Mégis hány "hazatérő magyarral beszélhetett"?!
Ez a szám (?), ha egyáltalán a fentieket lehet számszerüsiteni, kérlek szépen egyenlő a nullával, ha a 350 ezer kint dolgozó magyarral szembeállitom. Ebből a legnagyobb sajnálatodra sem kerekedik ki, hogy "Épp most jönnek haza..."!
Hellcat
Ha a lámpát a tiborcz csinálta akkor már előtte se lehet látni semmit szóval...1,5 MÉG azon felül akik már elmentek az kurva sok...össze fog omlani az ország...nem lesz aki eltartsa a nem keresőket.
r2d2
Most ment 2 ismerősöm Izlandra... fűtésre nincs gondjuk!!!
karma1
@r2d2: A legnyugisabb hely a vilagon. Es mindenki mindenkit ismer...:o))))
Commenter
@karma1: hallomásból tudom, hogy új zéland is elég nyugis...
karma1
@Commenter: En hal'Istennek tapasztalatbol...:o)))) Azerrt Izland meg nyugisabb...:o))) Csak tele van gejzirekkel. (Igaz, az itt is van egy rahedli...:o)))
Yoda69
@Shikari: En hazajottem volna, de nincs munka. Ugyhogy nem jovunk.
Commenter
@Yoda69: igazad van. ne is gyertek amíg ezek hatalmon vannak.
Rockxy
Van a témáról egy régebbi vicc, jól példázza a lumpen mentalitást.

- Maga miért nem akar dolgozni? Már vagy harminc helyet ajánlottunk magának!
- Én? Ezeknek?
- De ahogy nézem a papírjait, maga már a Kádár rendszerben sem dolgozott egy percet sem!
- Én? Azoknak?
eszegfu
@Shikari: 11:47 Igazad vaaaan! A Magyar Idők is egy libsi portál ugye?! Meg a KSH is!! A Te linked pedig egy "libsifigyelő", melyben egyetlen szám sincs, nem tényeken alapul, még csak nem is 1000 nagyságrendü "mintavételen" ... vedd már észre! A számok Számodra nem igazán birnak jelentőséggel... nem is értem, hogy lehetsz Te, ma, itt vállalkozó?! Már a gatyád is rámehetett...gondolom én...
Nessy
@eszegfu: Ki miben hisz, abban üdvözül!
JAJMÁR
Ezt a szép országot itt hagyjátok a lőriknek? hrrr... Hungaricum ... :-(
eszegfu
@Shikari: Ez magától értetődik! Pusztán tudatositani szerettem volna Veled, hogy sem a KSH, sem a Magyar Idők nem "libsiportál", aminek én hiszek!
Edmond Dantes
Én semmit nem értek.Itt van ez a tehetséges vállalkozó zseni,ez a Tiborcz.Nyugaton euróban vagy dollárban kereshetne minimum annyit,mint idehaza forintban.Az istenért nem akar kimenni!!! De ez a Mészáros sem.Pedig ha ezek ketten elindulnának a vibráló tehetségükkel,összeszarná magát Bill Gates,Zuckerberg és az egész Rothschild család!! Sebaj ha százezrek elmennek,de szerencsénkre ők ketten maradnak.
pécsi
Ha ez igaz, akkor a bukott baloldal -remélhetőleg a milliárdos Fletóval együtt!!- távozik az országból. Hajrá !
kereső
Az Eurostat (európai statisztikai hivatal) által 2018.május 28.-án publikált felmérés adatai szerint Magyarország munkaképes felnőtt lakosságának 5,2%-a él és dolgozik tartósan az únió más tagállamában.Ez megközelitőleg 509.000.-Fő. -a velük együtt távozó kiskorúak(gyermekekről nem készült felmérés).
Magyarországon a felnőtt lakosság 22,6%-a rendelkezik felsőfokú végzettséggel, a távozók között ez az arány 34,5%.
Ennyi.
csipetke
@Pálinkás Pál: 5:47 Csak videó is készüljön róla,hogy nézegethessük...:)
csipetke
@eszegfu: 11:36 Mindannyian tudjuk,hogy a habony-médiában a cikkek túlnyomó többsége hazugság.Csikari csak azt olvassa,így gőze sincs a valós helyzetről.Feleslegesen vitázol vele,úgyis csak a fidesz-propagandát tolja.Bár hasznos is lehet a vita,abban az esetben,ha alacsony a vérnyomásod...:)
eszegfu
@csipetke: Jót nevezettem!:)))))))) Éles a meglátásod is!:))
eszegfu
@csipetke: 15:18 Mi van kolléga/kollegina "megszelesedtél" Te is?!:))
SystemError
@Shikari: Ha valóban jönnének haza és ennek hitelérdemlő statisztikai bizonyítékai lennének, akkor a fidesz tele plakátozta volna már az országot ezzel közpénzen. Alternatív valóságokról szóló hírportálra úgy látszik még a fidesz sem ad, pedig a hírhamisítástól sem riadnak vissza. Még a hírhamisításhoz is kell valami féligazság, de úgy látszik ebben annyi sincs. Nem nyert a mai propaganda!
SystemError
@durbincs: Kösz, hogy rám ugrasz egyből, így mindenki számára nyilvánvaló, hogy igazam van. Nem jöttél még rá, hogy az ellenszenved pozitív megerősítés mások számára Szopófantom? :)
SystemError
@durbincs: Neked valami komoly baj van megítélőképességeddel, de így szórakoztatóbb, hogy hülyét csinálsz magadból! :)
SystemError
@durbincs: Ismerjük már ezt a kis beszari Szopófantomot, hogy csak a sötétben mer bármit csinálni, az is szopás!
SystemError
@durbincs: Melyik zártosztályon lehet mobiozni?
kokopelli
@eszegfu: .én beszélgettem egy magyar házaspárral bevásárlás közben,akik haza
akarnak menni 1év után azért,mert ugyan összegyüjtöttek pár ezer €-t a melójuk után
házra spórolgatva,de a bank nem ad rá kölcsönt! Megpróbáltam elmagyarázni,hogy
hamis álmaik vannak 1év után! Egy év után az "őslakosság" sem kap egy keresővel,!
Csak akkor,ha van már pl. egy telek,vagy a nagyszülők is aláírnak valami biztosítékot!
Külföldi,kevés pénzzel,egykeresővel... reménytelen!
karma1
@kokopelli: Kedves, ne akarjal meggyozni senkit sem, ha ennyire hulye. Ha valaki nem erti meg, hogy a hitelkepesseget FEL KELL EPITENI,- es ahhoz ido kell, nem is keves- akkor azoknak hiaba beszelsz. Azonnal akarni kolbaszbol a keritest - ez barhol a vilagon lehetetlen. Es mi az, hogy "egy keresetbol," , ha ketten vannak? MINDENKI tud munkat talalni, ha reszmunkaidot valahol, akkor is. A bank minden esetben a hazapar MINDKET tagjanak a kredibilitasat vizsgalja, mert "egyutt sirunk, egyutt nevetunk" van: egyutt kapjak ugyanis a kolcsont a banktol es egyutt is kell visszafizetniuk.
csipetke
@eszegfu: 15:26 Időnként mellényúl az ember...
xberg
Ezért a rémhírért mennyit fizettek?
kokopelli
@karma1: ..nem akarok itt meggyőzni senkit ( ;-),csak tájékoztatni akartam a "csatolt
részeket",hogy tudatlan naív emberek is próbálkoznak! Sajnáltam őket,éppen ezért! :-)
simmering73
És ha eszük van, soha többet nem jönnek vissza.
tulipan
@Manhattan: Tévedsz! Kaland-vágyból, mér a Kádár rendszerben is itthon maradt a "zember"!
tulipan
@Rockxy: Ugyan úgy elmenne, aki akar, mint a Kádár-rendszerben is tették!
tulipan
@durbincs: : Mi van narancsos seggnyaló Sügér?? Újabb agymenésed van? JÓ, akkor ott van, ez meg a Tied!
az alul-iskolázott falú réme meg ez a szerencsétlen csak úgy születettt de kinek is számíthatsz Te ls a hozzád hasonlók? mert a szüleidnek nem? hisz benned isten büntetését látják ?
rettenet orbitál szörnyben ? 130cm magassággal szőrös talpakkal 52 lábmérettel ? csak
elálló kajla lapátfülekkel ? bukott kisegíró bizonyítványokkal ? 30IQ-val...
csak hajrá , rá hajrá ?
tulipan
@simmering73: Nem is jöhetnek, hiszen, amint lehet - kár hitelre is - lakást, kocsit már ott vesznek, ezek pedig, mind mind hosszútávú befejtetések, aki okos,szorgalmas és igyekszik, az megtalálja a számítását! Aki meg buta és lusta, na, az szokott haza jönni!
tulipan
@durbincs: : Mi van TE szerencsétlen,narancsos seggnyaló Sügér?? Újabb agymenésed van? JÓ, akkor ott van, ez meg a Tied!
az alul-iskolázott falú réme meg ez a szerencsétlen csak úgy születettt de kinek is számíthatsz Te ls a hozzád hasonlók? mert a szüleidnek nem? hisz benned isten büntetését látják ?
rettenet orbitál szörnyben ? 100 cm magassággal, szőrös talpakkal 52 lábmérettel ? csak
elálló kajla lapátfülekkel ? bukott kisegíró bizonyítványokkal ? 30IQ-val...
csak hajrá , rá hajrá ?
Yoda69
@tulipan: Ne koptasd ra a klaviaturat. Felesleges.
Ez egy rohadt hazaarulo fizetett troll.
tulipan
@Yoda69: Tudom én! Azért is van EKKORA pofája!!!
tulipan
@Shikari: Jönnek? Ki a fene? Te már láttál akár csak 1-et is? Te rohadék NARANCSOS ÚJKOMMUNISTA! Most, itt, még,minden vonalon, ez a tolvaj, csúszó-mászó, féreg, agyatlan, narancsos horda, mint Te is. aki tagja vagy és szapolod azokat, akik LÁTNAk, nem csak hozzád hasonlóan BAMBULNAK, űzi mocskos, RABLÓ, kisded játékait és aláássa a magyar nemzet eddigi létét! ÉPPEN Te és a hozzád hasonlók, akik mindezzel egyetértenek, rosszabbak vagytok,. mint a Tatár horda és a Török dúlás együttvéve és példaképetekhez, a náci Hitlerhez "méltóan", álnemzeti hablaty "védelme" alatt, teljesen szétveritek-szétlopjátok az országot!!! Nem tudhatom, mi marad utánatok? Lehet, hogy semmi és mint 1100 év alatt, már annyiszor, a teljes reménytelenség sokáig úrrá lesz, de ne reménykedj és vigyázz, nem ÚSSZÁTOK MEG!!!

"S sírt, hol nemzet süllyed el
Népek veszik körül,
S az ember millióinak szemében gyászkönny ül.”
kokopelli
@Yoda69: Már írtam,hogy a scheggdugasz "qurbincs" meg az alulmeg-
világított "Csikar-e" ugyanaz a személy!Egyedül is lehet valaki ennyire
hülye! Lehet,hogy "skizó"! ? ;-))
Aki Én
@Shikari a szellemi mélyszegény: Megtaláltam a csatornádat. Nagyon ütős :)

www.youtube.com/channel/UCdOsJ-j22gel4U1DMbAX5bA
tulipan
@Shikari: Te undorító, horogkereszets,vitaképtelen dögbuta náci romány vándorcigány! Hahahaha
simmering73
Az illiberálfasiszta kotorékgörény kiugatott a lyukból.
tulipan
Nocsak? Talán most (már) mégsem nyel le a NÉP, minden szemétséget???
www.azenpenzem.hu/cikkek/vissza-a-cafeteriat/5338/
tulipan
@Shikari: TE HÜLYE, narancsos seggnyaló horogkeresztes NÁCI!Tán csak enm AZT KÉPZELED, HOGY neked
tulipan
@Shikari: a leghalványabb fogalmad is van, arról, hogy mi IS vita? Ne röhögtess má'!!! Hahahaha Tudod a köködés.amit ITT műveslz,az nem VITA
tulipan
@Shikar:i Ezért is fröccsen mindig vissza rád, a saját kiköpdösöt nyálad!!! Hahahaha
tulipan
@durbincs: Na te hülye narancsos seggnyaló halfarok Sügér! Véletlenül se izgulj, te biztonsan nem az értelmiséghez tarozol.. A nácik viszont meg ki fogják vetni a nyomorékokat maguk közül, ami nem jó hír számodra Szopófantom..!
tulipan
@Shikari: Köszi a rmutatkoztást, Te sörtét, bunkó Náci narancssegnyaló Barom! Ezért is fröccsen mindig vissza rád, a saját kiköpdösöt nyálad!!! Hahahaha
magyarbakancs
Én is egyszer elmentem de nem volt jó nem az a korosztály vagyok ki csak úgy itt hadja a hazáját.
Megértem ki elmegy de képes voltam kimenni a Reptérre ,hogy lássam a repülőt ami hazafelé szál.
libellle
@Desischado: Ja itt a kovetkezö 4 évben + 2.000000 munkaeröre lesz szükség. Inkább többre mint kevesebbre a mi gazdaságunk valóban növekszik nem papiron ugy mint a magyar gazdaság.
libellle
@Shikari: hahahaha ruskik által finansierozott fake new-s de nem baj pont ilyenekre van szükséged ugyanis a valoság meghaladja szellemi képességidet.
libellle
@kokopelli:" Egy év után az "őslakosság" sem kap egy keresővel,!" teljesen mindegy, hogy nemet vagy más állampolgárságu. Akkor kapsz kölcsönt amikor fiatal vagy és legalább a felét a vásárlási összegnek feltudod mutatni. Ugyanis az ingatlan árakat illetöen még legalább 30 évik kell a kölcsönt fizetni.. Amennyiben egy ingatlan 350. 000€ ./. 150 000 igy még mindig kell ( ovatos vagyok a számokkal) 1.000 € havonta és azt legalább 20 évig kammatól függ fizetni. . Ahhoz, hogy ezt kitudjon fizetni egy család legalább 2.500 € netoo fizetésre van szükség. De mi történik amennyiben munkanélküli lesz???
tulipan
@Shikari: Üres propaganda! ÁTVERÉS! Nehogy bedöljetek! A maguk idején Kádárék is ilyen cikkek IRATÁSÁVAL próbálták az embereket befűzni/rászedni!!
tulipan
@Shikari: Te TUDATLAN, OKTALAN BAROM TAKONY!
libellle
@Shikari: tudod te szegény, neked nem érdemes semmit irni, téged csupán sajnálni lehet.
szep napot
A tobbseg kimegy, korbenez, hazajon. A hazajonrol nem keszulnek statisztikak.
tulipan
AH! Óóóóh! Nézzétek igy forgatja vérvörös köpönyegét, sebesen a hazug Dagadék!!!
A fideszesek megszavazták a liberális demokráciát méltató határozatot, úgyhogy most nem téma a kizárásuk az EPP-ből
tulipan
@Shikari: Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin, a KGB tisztje, EZT TANULTA !!! KOMMUNISTA világszemléletébe ez pontosan beleillik! TE HÜLYE, NEM LEHET CSODÁLKOZNI! Eszerint viszont benned is a munkásmozaglom régi harcosát fedezhetjük fel! Gondolom, még munkásőr is lehettél? TE ROHADÉK,SZEMÉT, NARANCSOS NÁCI ÚJKOMMUNISTA!!!
kokopelli
@libellle: (12:04)...tisztában vagyok vele,mert párszáz hónapot eltöltöttem a "frank"-
oknál!Nekem összejött simán annyi pénzem,hogy beszállhattam volna egy házépítésbe,
de inkább éltem!... "eccer élünk"!Inkább utaztam,és azt legalább adósság nélkül! ;-)
A régi közmondás "Élj mint egy király,hogy ne az utódok csinálják helyetted" vagy
"Költsd el amit kerestél,hogy ne te legyél a leggazdagabb halott a temetőben"!
kokopelli
@SystemError: A kormány számolni nem de kaszírozni megtanult! Azok mennek v. men-
tek el először,akiknek a legkönnyebb volt elhelyezkedni! Logikus!Ha belevesszük,hogy a
a balkáni-háború menekültjei,valamint a kitelepített volganémetek,a szudéta-ill a sziléziai németek és az erdélyi szászok voltak a leggyorsabbak (1990 körül),akkor az ma már nem
olyan könnyű,mint akkor volt!...de meg kell próbálni!!!
Eladott Ország
Végtére száguld a gazdaság mint a hétszentség, egyre emelkednek a bérek. Már majdnem elérték a nyugati bérek felét és az külön jó hír, hogy az árak viszont már elérték a nyugati árszínvonalat. Tehát félig már utolértük Ausztriát. A munkaerőpiac hasít, lasszóval keresik a munkavállalókat. A kiszámíthatóság jóformán tökéletes, hiszen ki lehet számolni, hogy az átlagbérből se lakhatáshoz nem lehet jutni, se megélni nem lehet normálisan. De nem baj, mert az átlagbért nagyon kevesen vihetik haza, annál jóval kevesebből kell gazdálkodnia a családok többségének. Főleg azokon a településeken, ahol nemhogy munkahely lenne, infrastruktúra is alig van. De nem baj, több helyen van közmunka. Csak jóban kell lenni a polgármesterrel és szeretni kell a Fideszt zajosan, akkor akár évente több hónapra is van megélhetés. Erre már tényleg lehet alapozni, érdemes szülni mint a sorozatvető.
Eladott Ország
Abban is nagyon igaza van a kormánynak, hogy Magyarországról arányaiban kevesebben vándoroltak ki, mint mondjuk Romániából, vagy több más országból. Arról meg nem érdemes beszélni, hogy az alacsonyabb kivándorlás egyik oka: a többi országból jóval korábban megindult a kivándorlás, nálunk ez 2010 után kezdődött, de legalább azóta is jó ütemben halad. Az sem érdekes, hogy Romániából például az átlagnál alacsonyabb iskolai végzettségűek húztak el, tőlünk pedig a szakemberek és diplomások. Ahány ház, annyi szopás. Nem ügy. Az már kicsit kínosabb (szerencsére erről nem szokott velünk konzultálni nemzetileg a mi szeretett kormányunk), hogy zömében fiatalok mennek el és néhány kint töltött év után utoléri őket az intelem és gyermeket vállalnak. Kettőt, hármat, van aki többet is. Ez feltétlenül jó, mert a többség Magyarországon is anyakönyvezteti a gyereket, így az ügyesen be tud kerülni a statisztikákba, mint a Fidesz egyik diadala a sok közül. A KSH ugyanis nem szokta zárójelben odaírni a születések száma mellé, hogy ebből x százalék külföldön született, külföldön él. Igaz, minek is. Hiszen a szülők – ha csak hivatalosan be nem jelentették a hivatalos szerveknek a külföldre távozást és van magyarországi lakcímük – szintén remek statisztikai adatot szolgáltatnak, mint itthoni munkavállalók. Biza.
Nessy
Mi nem leszünk bevándorló ország, mi kivándorló ország vagyunk!
tulipan
@durbincs: Mi a hézag, Te narancsos seggnyaló sügér, ortt Ploestiben ? Túlittátok már megint magatokat Shikarival a bányalóvezeletpálasszel?? Jújj de büdös húgyszagotok lehet Brrr!
tulipan
@durbincs: Mi a hézag, Te narancsos seggnyaló sügér, ortt Ploestiben ? Túlittátok már megint magatokat Shikarival a bányalóvezeletpálasszel?? Jújj, Ti kiheréltek, de büzös húgyszagotok lehet... Brrr!
kokopelli
@Eladott Ország: '89 után nagyon sok "Siebenbürgen-Sachsen" vádorolt ki rögtön
Erdélyből! Nem csak a fiatalok,hanem egész családok nagyszülőkkel is,akiknek nem volt
nehéz a nemzetiségüket (deutsch) igazolni! "Érdekes" módon nem fogadták őket ellensége-
sen az ország nyugati részén!
papa.49
Azok aki elmentek, és szeretnek dolgozni MEGÉLNEK KINT, és NEM IS AKARNAK HAZAJÖNNI véletlenül sem !!!
kokopelli
@kokopelli: kiegészítés a "Siebenbürgen" az Erdély-t a "sachsen" az szászok-at jelent!
(Klaus Johannis Románia ministerpresidentje is szász volt) (;-))
papa.49
@kokopelli: Kiegészítés a szász származásúakat a németek ,,kivásárolták,, a Csautól, értsd Nagyszeben, Fogaras, meg a környéke !!!
A jellegzetes szász portálra meg beköltöztek az oláhcigányok !!!
kokopelli
@papa.49: pedig hány évszázadon keresztül éltek együtt békében,amig egy olyan
rendszer jött,ami után a "pajtavajda" is áhítozik!Máshol max. segédportás lenne,de
csak állandó készültségben!
tulipan
@durbincs: Pl. Te a narancsos seggnyaló SÜGÉR kula is! Ugye?? Mond csak, nem undorodsz magadtól???
kokopelli
@papa.49: '89 után is sokan hagyták el Erdélyt a nagszülőktől az unokákig!
Előnyben voltak a német tudásukkal,és a kis "anyagi juttatással",ami a többieknek
nem járt!
Eriksson
Akárhogyis elméskedem, mindig csak az jut eszembe, hogy milyen jó a nyugati országoknak, hogy meg tudják vásárolni a tudást a szegényebb régiókból, akik kitermelik a kiművelt főket.
Mert mije volna a volt szoci országoknak? Tudásalapú jövője. De csak volna, ha a nyugatiak nem gondolnák úgy, hogy nekik nagyobb szükségük van rá.
Oszt panaszkodnak itt kérem az oktatás hiányosságaira?
magyarbakancs
@durbincs: látni a betűvetés-fonás nincs a vérébe,de a vetőmag meg hullik a szájából?
Ploesti-bánya tahó ? igaz babacsuka ? mert hát az is maga ? S Csak Átlátszó Süvegcukor ...
/S Csak Átlátszó Süvegcukor..ez most a másiknak / azt nehogy má még az 50IQ-ja ide fagyjon
maga fogyatékkal élő ? na @simmering73: -ról a bezzeg tahóról, meg kár is beszélni
magyarbakancs
@durbincs: Fölösleges vagy, mint süket gyerek mobilján a polifónikus csengőhang.
A vegetáriánus indián szó. Jelentése: béna vadász. A sláger az, ami a füleden megy be, és a könyöködön jön ki.
Öregembernek a félrelépés már csak a 10.emelet ablakából izgalmas.
A negyedik Martini után a férjem gusztustalan állatá válik. Az ötödik után elájulok.
Normális ember nem fekszik le aznap, amikor felkelt.
Dudálj nyugodtan, éppen tárat cserélek.
A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen...
A szerelem definiálhatóan amorfizálódott periférikus komplexum, ahol a pszedoindividuálisztikus egocentrumban kiváltja a de jó baszni érzést...
A szerelem olyan mintha behugyoztal volna a gatyadba, mindenki latja rajtad ,de csak Te erzed a meleget!
Évezredek óta hibás az a nyelvszabály miszerint lány-nyal, legény-nyel. Lásd a helyes szabályt: lány-nyel, legény-nyal
Nekiesett, mint vándordiák a ciberelevesnek.
Olyan csúnya, hogy a 380 sem baszná meg.
Olyan halovány vagy, mint a húszforintos nőnapi hóvirág.
Meg vagyok zavarodva, mint vasorrú banya a mágneses viharban.
Ön az állatok királya!
Veszély! Pont úgy vezetek mint te!
Sohasem felejtem el az arcokat. De a te esetedben kivételt kell tennem...
Vége a szerény korszakomnak!!!
Tanulj a szuleid hibajabol: hasznalj fogamzasgatlot.
Az sem igaz, amit kérdezel...
Mindig gondold meg mit teszel, lehet hogy ez az utolsó döntésed!
A szándékod olyan, mint a pohjanmai vasút. Egyirányú és mocskos.
Élsz és tanulsz, vagy ha nem, rövid életű leszel.
Olyan a hangod, mint amikor a szomszéd perzsamacskáját lábtörlőnek használják.
Lecsaplak, mint Liszt a zongorabillentyűt.
Ne nézzél rám ilyen bután, gázpalack a propán-bután!
Úgy mozogsz, mint egy angolkóros darumadár.
Az, aki vagy, olyan hangosan beszél, hogy nem hallom tőle amit mondasz...
Esetleg nem tartottad elég magas szintünek hozzád?
Minél több emberrel megismerkedem, annál jobban szeretem az állatokat.
Olyan kevés vagy, hogy téged még bruttósítani sem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.