A lap úgy értesült, Orbán Viktor erről még nyári szabadsága előtt döntött.

Egy kézbe kerülhetnek a kormánypárthoz köthető médiafelületek a 444 értesülései szerint. 

A lap úgy tudja, a döntést még nyári szabadsága előtt hozta meg Orbán Viktor, és Liszkay Gábor, a Mediaworks elnök-vezériigazgatója kezében egyesülnének. Liszkay a Hír TV visszafoglalása előtti napokban, július végén alapított céget Media Fundamentum Nonprofit Zrt. néven.

"A cég fő profilja a vagyonkezelés, jegyzett tőkéje pedig ötmillió forint. Ez a holding lesz a vezérlőpultja a központosuló kormányzati médiának" – olvasható a cikkben.

444: egy kézbe kerülhetnek a kormánypárthoz kötődő médiafelületek

Orbán Viktor a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn

Fotó, címlapi kép: MTI/Veres Nándor

A 444 úgy értesült, első körben a Mediaworks alá kerül még három megyei lap (ezek gyaníthatóan a nemrég megszerzett észak- és északkelet-magyarországi megyei lapokat kiadó cégek), majd a Media Fundamentum alá kerül be a Mediaworks, a Hír TV, illetve a hírek szerint újraindítani szándokozott Magyar Nemzet kiadói joga is.

Mindezek mellett odakerülhet az Echo TV, a Karc FM, valamint a Retro Rádió is, amely országos elérést biztosíthat, de az origo.hu is.

A bulvárlapok beszervezése a 444 szerint egyelőre még kérdéses, arról végső döntést a nyaralásból visszatérő Orbán Viktor hozhat majd. A lap úgy tudja, több médiatermék vezetőjével szemben van elégedetlenség a pártközpontban, ezért is indították el a központosítást, valamint a párhuzamosságok felszámolását – az érintettek jó része nem örül ennek.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A szélesebb közönségek ez persze nem érdekli, a birkákon kívül nincsenek érintettek.
Eladott Ország
Az ember észre sem veszi, ha az egyik fülére kicsit tompábban hall. Oda fordul a másik fülével, jobban koncentrál. Aztán megtanulja az agy szelektálni a dolgokat és természetesnek veszi, hogy kiszűrje azokat a hangokat, amelyeket már nem képes feldolgozni, mert nem hallja, csak valami távoli moraj számára. A látás romlásához is hozzá lehet szokni. Alkalmazkodik az ember. Távolabb tartja a könyvet, vagy közelebb hajol, szemüveget vesz fel, előkeresi a nagyítót is. Aztán leszokik az olvasásról mert túlságosan megerőltető, majd pedig kivitelezhetetlen. Mire majdnem teljesen megvakul és megsüketül, már nem éli meg traumaként. Megszokta. Természetes állapot lesz számára, hiszen minden nap csak egy picit lett rosszabb, nem arról van szó, hogy tegnap még tökéletes volt, ma pedig már sötét és néma csend van. Ez történik most. Egy országot vakít és süketít meg Orbán. Egy ország fogja azt olvasni, látni és hallani, amit a bűnbanda el akar neki mondani. Hamarosan nem lesz olyan média, amelyből ne Orbán Viktor hazug hörgése mosná az agyakat. És a néző, hallgató, olvasó nem érti, hogy rajta múlik, senki máson. Nem érti, mert nem volt ideje, sem lehetősége megtanulni, hogyan is működnek ezek a dolgok és mert kényelmesebb elhinni, hogy neki jár az ingyenújság, ingyentévé, ingyenrádió, ingyenportál, ingyenleves. Ilyen nincs. Iszonyatos árat fizet érte mindenki, az egész ország. De hamarosan nem lesz, aki ezt elmondja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.