A Mol bruttó 2-2 forinttal emeli a gázolaj és a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken – értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.

Tovább emelkedik az üzemanyagok ára
Fotó: Pixabay

A változással a gázolaj literenkénti átlagára 410 forintra, a benziné 403 forintra nő.

Legutóbb augusztus 29-én változott az üzemanyagok ára, akkor a benzin és a gázolaj átlagára egyaránt 3-3 forinttal emelkedett, így a benzin ára 401 forintra, a gázolajé pedig 408 forintra drágult.

Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között.

A benzin ára 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rockxy
Zorbán parolázott az olasszal.
Mit vártál, mi történjen ezután?
sokanvagyunk
@papa.49: Túl drágán vett focistát a Mol Vidi.
papa.49
Szűk 3 nap alatt 5 froncsi azért ez se semmi !!!
A taxisok meg kussban vannak, miért is mert ők olcsóbban kapják a ,,nyált,, a fuvarozók is árat emelnek, aztán a boltok is, a végén mindig az baszik rá aki megakarja venni az árut !!!
Hogy van ez ennek a buzitökgyalubandának nem KÉNE MÁR ELTAKARODNI A BÜDÖSPICSÁBA???
Szerintem már nagyon elkéne !!!
wpym
Mi ez a palotaforradalom? Mintha az autón kívűl más nem lenne: a görkorcsolyától az űrsiklóig kurva sok eszköz közül lehet választani.
wpym
@papa.49: Így igaz, ezért kellene az üzemanyag helyett a gépjárműadót emelni. A bevétel nő, a lakosságot pedig nem érinti vásárláskor. (Az autós vásárló pedig járhat pl. kerékpárral, tömegközlekedéssel, stb...)
namihami
@wpym: És ezt az adót csak személyautóra terhelnéd? Mert ha teherautóra is érvényes, akkor ott vagy, ahol a part szakad. Azonnal lenne néhány (és jogos) per a diszkrimináció miatt. Először itthon, aztán kinn.
És úgy mellékesen, Te mivel mész bevásárolni? Vagy mennyit vásárolsz és hány napra veszed meg pl. a tartós dolgokat? (liszt, rizs, ásványvíz, tészta, és hasonlók) Mert ez a bringa vagy tömegközlekedés oké a napi vásárláshoz, de nehogy már mindent naponta kelljen, részletekben bevásárolni.
namihami
@sokanvagyunk: FOCISTÁT???
A meccsei szinvonalán ez nem látszik.
wpym
@namihami: Csak személyautóra gondoltam, de a perek elkerülése végett, természetesen lehet úgy alakítani, hogy jó legyen.
papa.49
@wpym: Megint rossz helyre címezted az okosságodat , én a saját autómmal dolgozni járok, a szerszámokat (kb. 150 kg. ) te fogod utánam hozni esetenként 170 km re !!!
Hagyjál már békén az okosságaiddal !!!
Igenis érint és kedvezőtlenül minden ilyen aljas emelgetés, te meg nyugodtan járjál akár űrsiklóval, vagy görkorival !!!
wpym
@papa.49: Bocsáss meg, komám! Végül is ki nem szarja le a szerszámaid? Vidd a hátadon vagy válts szakmát. lol
namihami
@wpym: Azért ha elgondolkodsz azon (a vita stílusától eltekintve), ami közted és papa.49 között van, beláthatod, hogy van egy széles réteg, amelyik nem passziózik a 200 lóerős asztfaltszaggatójával vagy a gyerekét viszi vele oviba, suliba és aztán egész nap plázázik.
Pl. én is sűrűn használom a munkaeszközök szállítására a kocsit. Nem állítom, hogy a földhöz vág az a 2-3 forint, de bicskanyitogató a gondolat, mert ez a néhány forintot beszorzom az eladott mennyiséggel és az már tétel.
Nem is beszélve arról, hogy mi mindent zsúfoltak már bele ebbe a benzinárba.
Emlékszel az út melletti táblákra? ""Önöknek építjük, az önök pénzén.""--és most veheted a falumatricát. Arra az útra , amit neked építettek, a Te pénzeden. Oké, kis tétel, de szopatás. Egy újabb lehúzás a semmiért.
És ezek a kis b@sztatások adódnak össze. És ezek a ""kistételek"" ugyanúgy be kell hogy épüljenek pl. egy kuncsaftnak felszámolt árba, aztán az szívja a fogát. Ha nem számolom fel, akkor én.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.