Előfordul, hogy le kell engedni a medence vizét, mert belecsinált valaki.

Rongálás, medencébe ürítés, lopás – ezek a magyar szálláshelyek leggyakoribb problémái

Négy szálláshelyből háromban már legalább egyszer előírást sértett a vendég, ezek közül a leggyakoribb a rongálás volt, ezt követte a szobába, apartmanba becsempészett nem fizető plusz vendég, míg harmadik helyen a lopás szerepel a statisztikák szerint – derül ki a Szállás.hu augusztusban végzett online felmérésből, amit csütörtökön jutattak el az MTI-hez.

A felméréskor 1500 szálláshelyet és turisztikai szolgáltatót kérdeztek meg.

A közlemény idézi Keresztes Nórát, a cég marketing menedzserét, aki szerint a sort a fizetés nélkül távozók folytatják, majd a lezárt helyekre belógók, és gyakran előfordul a konyha vagy étterem, illetve a wellness részleg zárás utáni látogatása is.

Hozzátették, a medencés szállásoknál nemcsak a belógás lehet probléma, e helyeknek a harmadánál fordult már elő, hogy le kellett engedni a medence vizét, mert a vendég ott végezte el a dolgát.

Arról is beszámoltak, hogy a kihágások jellemzően nem igényeltek rendőri intézkedést: nagyjából tíz esetből egy miatt értesítették a rendőrséget. Ilyenkor általában a csendháborítás és az alkohol vagy drog hatása alatt álló személy agresszivitása, viselkedészavara az indíték, de volt már, hogy csalót lepleztek le, akivel szemben aztán eljárás indult.

A turisták számára programot, látnivalót nyújtó helyek kétharmadánál találkoztak már problémás vendéggel. A felmérés szerint a leggyakrabban rongálás, lopás fordult elő, illetve jellemező volt még, hogy a vendégek figyelmen kívül hagyták a nyitva tartási időt. Keresztes Nóra úgy vélte, ez utóbbi főként a fürdők számára jelent kihívást, de a múzeumoknál sem ritka a kertbe bemászó éjszakai vendég.

A megkérdezettek szerint a zárva tartó turisztikai attrakciót látogatók többsége megússza a biztonsági őrök határozott dorgálásával, azonban minden harmadik esetben rendőrt kell hívni. Kellemetlenkedő vendégek – többnyire inkább férfiak – a normál nyitvatartási időben is akadnak, rájuk leginkább az alkoholos befolyásoltság és a hölgy vendégek, illetve női személyzet zaklatása a jellemző – olvasható a Szállás.hu közleményében.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Ez az a réteg, akiknek a pénze már megvan rá, de a műveltsége még hiányzik.
Persze, néha a másik oldal se szent. Voltam már olyan helyen, ahonnan 1 óra múlva, a szó szoros értelmében, pánikszerűen menekültünk. Még a kicsomagolásba se kezdtünk, úgy pucoltunk onnan.
Szeparepa2
A szorgos szarbáni zombisító munka finom kellemes szignifikáns gyümölcsei ezek... Amúgy a medencébe, gyerekek és részegek, drogosok szarnak általában, ezt nem nagyon lehet kivédeni, máshol sem a világon, mivel nem tud az illető uralkodni magán ilyenkor, nincs ideje elszaladni a wc-re hát kínjában kirakja... Minden szálláshelynél nem lehet csinálni, hogy minden reggel-este vérvétel, hogy a vérben milyen nem odavaló kemikália van, a gyerek meg ha hülye akkor hülye, pláne nincs mit tenni, de egy kor alatt a szülő mellett kell legyen, és egy értelmes kultúrszülő ezt képes jobbára kontrollálni... De amúgy ez az oda-vissza hatás ugyebár. Nyilván a legtöbb szálláshely korrupt magyar néptől elrabolt fizeSS maffia pénzen épült, vagy lett bekebelezve... legalább ennyivel viszonozza nekik a nép a kifosztását és nyomorba döntését...
vacsi
@namihami: " a múzeumoknál sem ritka a kertbe bemászó éjszakai vendég."
Ezeknek akkora kultúréhsége van... már hogy hiányzana a műveltségük?
papa.49
@namihami: Nálad a pont...
De véleményem szerint akik ilyenek azoknak soha nem is lesz műveltsége !!!
Yoda69
Megvedjuk a kulturankat. Oszt jonapot .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok