A tömeges migráció befolyásolja az európai biztonság helyzetét – mondta a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Benkő Tibor az elmúlt két napban részt vett az Európai Unió védelmi minisztereinek találkozóján. A miniszter az M1-en azt mondta: abban mindenki egyetért, hogy Európa biztonságának szavatolása az európai országok kötelessége. Emellett abban is egyetértés van, hogy a tömeges bevándorlás nem jó, s befolyásolja a lakosság többségének biztonsági helyzetét.

A magyar honvédelmi miniszter szerint is kellene egy európai haderő

Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszédet mond a Nemzeti Közszolgálati Egyetem újonnan végzett honvédtisztjelöltjei eskütételén az augusztus 20-i nemzeti ünnepen a budapesti Kossuth téren 2018. augusztus 20-án

Fotó, címlapi kép: MTI/Illyés Tibor

A miniszter kitért arra is, hogy Európában két pártra szakad a politika. Vannak, akik szerint szükség van a migrációra, míg más országok ennek ellenkezőjét állítják. Benkő Tibor szerint egyre több ország vallja, hogy az illegális migráció nem jó Európának.

Kérdésre válaszolva azt is kiemelte: az európai hadsereg rendkívül fontos lenne a biztonság fenntartása érdekében. Benkő Tibor kiemelte: Európának szüksége van olyan katonai képességre, haderőre, amellyel az európai biztonsági helyzetet tudja kezelni.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Benkő elvtárs a csúti kancigányba fedezte fel, a "Fehérek közt egy európait". De lehet hogy ő a Kinizsi Pál. Jó ebédhez szól a légvédelmi ágyú. Tegye fel a kezét, aki tudott arról, hogy Magyarország beszáll a fegyverkereskedelembe! Pedig lehet, hogy hamarosan Nemzeti Csúzli- és Parittyaboltok nyílnak. Azt csak remélni tudom, hogy a szakemberek tisztában vannak vele, hogy a kibertámadások ellen nem igazán hatékony fegyver a páncéltörő gránát. Bár fene tudja. Ha jó helyre lőnek vele, hatékony lehet az is. Csak Putyin meg ne sértődjön.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Eladott Ország: mire is költötték el azt a 54millió eurót,amit az EU a határvédelemre adott.Mert ezek szerint nem arra.Arra már nem futotta belőle.
Ezt a "szendvicset" meg a orfk főkapitányával,meg a vezérkari főnökkel etetném meg.
Clavigo
@Eladott Ország: Jooóóó van a zúúúgy.
kereső
" Emellett abban is egyetértés van, hogy a tömeges bevándorlás nem jó, s befolyásolja a lakosság többségének biztonsági helyzetét." -teljesen egyetértek az únió honvédelmi minisztereivel. Már csak azon kéne még dolgozni,hogy a tömeges bevándorlás megakadályozásáért egyfelé húzzon az a szekér. Ne lógjon ki a sorből senk!,vagy aki kilóg,annak koppintsanak már a körmére.
Eladott Ország
@Clavigo: Ellenben, Négycsillagos szállodában szálltak meg a TEK határvédelemre kirendelt kommandósai. Valószínűleg magömléssel is múlatták a hon védelmét.
hirtv.hu/ahirtvhirei/wellness-hotelban-laknak-a-tek-emberei-1310253
Eladott Ország
@kereső: Erre a migrációpárti hatalmak hozzájuk vágnak 54 millió eurót, mert nyilvánvalóan (!) bosszút akarnak állni rajtuk, külön Magyarországon és pláne Orbán Viktoron, rohadjanak is meg a Sargentini-jelentésükkel, ahol vannak. Erre már tényleg nem nagyon lehet mit lépni. Akinek még megmaradt a józan esze, vigyázzon rá! A déli határ védelmére a migrációs válság kezdete óta elköltött mintegy 900 milliós költségről szóló elszámolást látta valaki?
kereső
@Eladott Ország: mondom én,hogy azok a gaz migránssimogatók finanszirozzák a magyar maffiát.És ,röhej,de orbán majd ez ellen megy védeni személyesen a "magyarokat"-na,ja ők a magyarok,én/mi meg piréz.Fel is tettem magamnak a kérdést- igy pirézként van még nekem közöm az EU-hoz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.