A Magyar Orvosi Kamara elnöke, Éger István elnök azt mondta az RTL Híradónak, hogy sürgősen megoldást kell találni, mert a sürgősségiken dolgozó orvosok annyira leterheltek, hogy folyamatosan hagyják el a pályát.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Commenter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
A NER-kompatibilis Éger pajtás is felébredt,,,
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
" Sűrgősen megoldást kell találni "...Ezek szerint Gyurcsinak igaza volt,,mikor bele akart vágni az eü. megreformálásába ? Durván 10 évvel ez előtt...
Clavigo
Nem baj vazzze,,,, A betegeknek a jó lesz a 10 parancsolat,,,az eü-dolgozóknak a heti társastánc,,élőzenére (by cserágnes ),,oszt jó napot.
Commenter
@Clavigo: Gyurcsány Ferenc elmondta: az egészségügyi reform tizenöt éve várat magára, s a rosszul felépített és rosszul működő rendszer indokolatlanul sok adósságot halmozott fel az elmúlt években. Ennek az adósságfelhalmozásnak a fő oka a szakmai és politikai bátortalanság volt.

A rendszert úgy kell átalakítani – folytatta –, hogy annak minden szereplője biztonságban érezze magát, mindenki megkapja a lakóhelyéhez legközelebb eső, legjobb és legolcsóbb ellátást. Az egészségbiztosítónak szolgáltatásvásárlóvá kell válnia, függetlenül attól, hogy a szolgáltatást egy önkormányzat, magáncég vagy állami intézmény nyújtja.

A reform egyik pillére az alap- és járóbeteg-ellátás megerősítése, valamint a sürgősségi ellátás fejlesztése – tette hozzá Gyurcsány Ferenc. Fontosnak nevezte a szűrőprogramok kiterjesztését és mindenki számára elérhetővé válását is.

Gyurcsány Ferenc beszédében fontosnak tartotta kiemelni az egyén felelősségét, hiszen – mint mondta – az állam nem tud az emberek helyett egészséges lenni.
Clavigo
@Commenter: Addig is,,míg egyszer ez megvalósul,,, a 10 parancsolattal kiválóan tudjuk helyettesíteni az elmaradt reformokat..
Clavigo
@Commenter: Ez a Zország egy komplett Tébojda. ( nemzethhyy )

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.