Járműhiba és forgalmi akadályok borzolják a tanévkezdés napján az utasok és a BKK idegeit, reggel óta több vonalon is voltak ideiglenes leállások.

Szeptember 3-án indult el a 2018/2019-es tanév, ilyenkor amúgy is megnövekedik a népsűrűség a közösségi közlekedési járatokon (amelyeknek a tanév miatt változott a menetrendje). 

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Facebook-oldalán reggel fél nyolcig több nem várt esemény is történt, ami az utazóközönséget próbára tette.

Járműhibával és torlódásokkal indult a BKK-nál a tanév

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Kemenymate

Hajnal negyed hattól Albertfalva kitérő és Újbuda-Központ megálló közt szünetelt a villamosforgalom egy baleset miatt, a 17-es, a 41-es és a 47-es villamos helyett pótlóbusz járt egészen reggel hat utánig.

Járműhiba miatt az 1-es villamos északi szakaszán is fennforgás volt: reggel hattól az Árpád-híd és a Vágány utca/Róbert Károly között pótlóbusz szállította az utasokat. A zavart negyedóra alatt elhárították, de érkeztek jelzések az utazóközönségtől, hogy volt, akit Zuglónál leszállítottak a villamosról, aztán próbálhatott volna a következőre felszállni, ha felfért rá.

Hűvösvölgyben is több villamosjárat kiesett, ugyanis a szombati nagy esőzés alámosta a tavaly felújított szakaszon a síneket. Az 56-os, az 56A és a 61-es villamos helyett Hűvösvölgy és Budagyöngye között pótlóbusz jár pályahiba miatt. Az 59B villamos nem közlekedik. A pályahibát a tervek szerint a hét második felére elhárítják.

És hát ott van még az M0-s déli szakaszán elkövetett csomópontlezárás, ami miatt Csepel megbénult. 

"Lezárták az M0-ás autóúton a szigetszentmiklósi csomópont le- felhajtó ágát, mert egy új körforgalmú csomópontot alakítanak ki. Torlódásra kell számítani a II. Rákóczi Ferenc úton és a Csepeli úton is. Az érintett BKK-járatok (a 38-as, a 38A, a 138-as, a 238-as, a 278-as és a 280-as autóbusz) megnövekedett menetidővel közlekednek. 138B rendkívüli autóbuszjárat közlekedik a Szent Imre tér és a Hárosi iskola között" – írja a BKK a Facebook-oldalán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.