Iskolakezdésre "családbarát ország" zászlókkal díszítették fel Budapest hídjait, a kormányzat és a főváros közös, egy hónapig tartó akciója a családok éve szeptemberi programjait kíséri.

Iskolakezdésre "családbarát ország" zászlók kerültek Budapest hídjaira – fotó

A "Családbarát ország" és "Családok éve" feliratú zászlókkal díszített Margit híd 2018. szeptember 4-én. A családok éve alkalmából hét budapesti hídon csaknem ötszáz zászlót helyeztek ki, amelyek azt üzenik, hogy a kormány támogatja a családalapítást, a gyermekvállalást, a gyermeknevelést. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt közölte,

hét hídon csaknem ötszáz zászlót helyeztek ki hétfőn.

Ezekkel azt akarják üzenni, hogy a kormány támogatja a családalapítást, a gyermekvállalást, a gyermeknevelést, és arra hívják fel a figyelmet, hogy "családban élni jó".

Emlékeztetett arra, hogy

idén, a családok évében minden eddiginél több támogatás jut a családoknak, és számos kormányzati, civil, önkormányzati és egyházi program is zajlik.

Az államtitkár szerint ahogy a hidak is az átkelést segítik, úgy a kormányzati támogatások is a fiatalok átlépését kívánják könnyebbé tenni a családi életbe.

Novák Katalin a "családbarát kormányzati hidak", azaz támogatások között említette az adókedvezmények rendszerét, az ingyenes tankönyveket, az ingyenes, illetve kedvezményes iskolai étkeztetést, továbbá a nagycsaládosok jelzáloghitelének – újabb gyermekenként – egy-egy millió forinttal csökkentését.

Hozzátette:

a következő évre újabb akciókat tartogat a kormány.

Iskolakezdésre "családbarát ország" zászlók kerültek Budapest hídjaira – fotó

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a budapesti hidak felzászlózását a főváros részéről szimbolikus közösségvállalásnak nevezte a kormányzat családpolitikájával. Azt hangoztatta,

a főváros a kormánnyal együtt mindent megtesz azért, hogy a csaknem félmillió fővárosi gyereknek jó legyen itt élnie, és a családoknak könnyebb legyen gyermeket vállalniuk, nevelniük.

Olyan várost akarnak építeni, ahol a gyerekek is otthon vannak, és ami "nekik és róluk szól" – fogalmazott.

A főpolgármester-helyettes szerint a gyermekbarát és családbarát szemléletnek a város egészére ki kell terjednie minden tekintetben, így például az oktatás, a mobilitás, a várostervezés, a szociális szolgáltatások, a környezet, a szabadidő vagy a sport területén is.

A hét budapesti hídra kihelyezett zászlókon a Családok éve és a Családbarát ország felirat olvasható.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Nem tudom ki hogy van vele, de ha a családi pótlékban, iskolarendszerben, egészségügyben látnák a családok a támogatást, és nem göbbelsi zászlókban, talán jobban elhinnék a jó szándékot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Shikari: Sajnos az a közeg, elismerem, saját, de at ársadalom hibájából is tart ott, ahol tart.
A szocializmus és ez az izé, ami azután jött, szóval egyik se kényszerítette a társadalom egy rétegét arra, hogy ha ők már nem is, de legalább a gyerekeik valamilyen ismereteket szerezzenek. És ez az eddigi összvezetés hibája.
Egyébiánt ez is emberfüggő. Én ismertem olyan embert (cigány), aki azt és olyan munkát el tudott végezni, amire beállították. És ez a kertire éppúgy igaz, mint az építőiparira. Persze, kellett a gyakorlat, de akart is. És ez egyaránt áll fehér-, mint cigányemberre.
Egyébként hidd el, hogy a keleti rész sokkal rosszabb helyzetben van. Ha kapna is munkát a jobban fizető nyugati részen, akkor is a pénz nagyja elúszna a lakhatásra, utazásra és étkezésre. Ami már úgyis drágább, mintha otthon enne.
Hellcat
Szokásos propaganda...ugyan az mint a Mo erősödik bullshit...mivel érezni nem lehet ezért kiplakátolják...
namihami
@Shikari: Igen, az ottélő (elsősorban cigány, de ún. magyar lakosság egyrésze is) emberek beilleszkedési akarata is problémás. De amíg egy családban a gyerekek generációi arra ébrednek, hogy a szülők generációja se megy reggelente dolgozni, azért ez elsősorban az államrezon hibája.
És ebben a helyzetben kizárólag a munkahely-TEREMTÉS lehet megoldás. Amíg a munka lehetőségét se látja (úgy a felnőtt, mint a gyerek), addig mit várunk, mit remélhetünk. És ez a jelenlegi rendszer hibája. Mert ugyebár Te is emlékszel még (nem tudom, hány éves vagy) a szocializmus alatti ""fekete vonatokra"". Nem volt jó, de egy munkalehetőség és ezzel együtt egy viszonylag elviselhető otthontól távoli lakhatási lehetőség volt.
Többek között, ez szűnt meg mostanra.
namihami
@Shikari: ""de azt meg kell említsem, ha nagyon akar valaki dolgozni, van rá lehetősége.""
Valóban, ne hámozzuk a lufit, de mikor jártál Te mondjuk egy borsodi vagy baranyai faluban?
Még a szakképzetteknek se jut munka.
Oké, nem tanult, de enni, lakni azért neki is viszonylag emberi módon kellen. És az munkalehetőség lenne...
namihami
@Shikari: 50.000 forint---szép summa.
Fideszes korifeusok szerint IS. Csak azok napi ennyiből (vagy több) élnek.
Sajnálni nem kell, de ha így hagyjuk őket, akkor tényleg csak a bötrtönök száma fog drasztikusan emelkedni. Bár az a Fidesz-propagandának jó, mert javul az építőipar statisztikája. Végre nemcsak a családi kastélyok épülnek, szépülnek, hanem, igaz, a börtönnel kapcsolatban, de az építkezések száma is.
namihami
@Shikari: Na, ezért kéne az Orbánnak nem farkaslopósflórikkal körülvenni magát. Olyanokkal, akik a saját fajtájukat is meglopják.
Persze, kétoldalú a dolog, de egyrészt annak a családnak se pénze nincs a gyerek otthontól távoli taníttatására és (igazad is van) se akarata. És calóban ez is egy nagyon súlyos oldala a dolognak.
Se pénz, se igény. és ha ezen nem sikerül radikálisan változtatni, akkor ez az ország valóban a folyamatos lesüllyedés irányába fog robogni.--tovább.
Mert az ugye igaz, hogy a statisztikák ellenére, az ország egy komoly részének helyzete csak romlott az elmúlt (nemcsak Fidesz, de az IS) harminc év alatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.