Iskolakezdésre "családbarát ország" zászlókkal díszítették fel Budapest hídjait, a kormányzat és a főváros közös, egy hónapig tartó akciója a családok éve szeptemberi programjait kíséri.

Iskolakezdésre "családbarát ország" zászlók kerültek Budapest hídjaira – fotó

A "Családbarát ország" és "Családok éve" feliratú zászlókkal díszített Margit híd 2018. szeptember 4-én. A családok éve alkalmából hét budapesti hídon csaknem ötszáz zászlót helyeztek ki, amelyek azt üzenik, hogy a kormány támogatja a családalapítást, a gyermekvállalást, a gyermeknevelést. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt közölte,

hét hídon csaknem ötszáz zászlót helyeztek ki hétfőn.

Ezekkel azt akarják üzenni, hogy a kormány támogatja a családalapítást, a gyermekvállalást, a gyermeknevelést, és arra hívják fel a figyelmet, hogy "családban élni jó".

Emlékeztetett arra, hogy

idén, a családok évében minden eddiginél több támogatás jut a családoknak, és számos kormányzati, civil, önkormányzati és egyházi program is zajlik.

Az államtitkár szerint ahogy a hidak is az átkelést segítik, úgy a kormányzati támogatások is a fiatalok átlépését kívánják könnyebbé tenni a családi életbe.

Novák Katalin a "családbarát kormányzati hidak", azaz támogatások között említette az adókedvezmények rendszerét, az ingyenes tankönyveket, az ingyenes, illetve kedvezményes iskolai étkeztetést, továbbá a nagycsaládosok jelzáloghitelének – újabb gyermekenként – egy-egy millió forinttal csökkentését.

Hozzátette:

a következő évre újabb akciókat tartogat a kormány.

Iskolakezdésre "családbarát ország" zászlók kerültek Budapest hídjaira – fotó

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a budapesti hidak felzászlózását a főváros részéről szimbolikus közösségvállalásnak nevezte a kormányzat családpolitikájával. Azt hangoztatta,

a főváros a kormánnyal együtt mindent megtesz azért, hogy a csaknem félmillió fővárosi gyereknek jó legyen itt élnie, és a családoknak könnyebb legyen gyermeket vállalniuk, nevelniük.

Olyan várost akarnak építeni, ahol a gyerekek is otthon vannak, és ami "nekik és róluk szól" – fogalmazott.

A főpolgármester-helyettes szerint a gyermekbarát és családbarát szemléletnek a város egészére ki kell terjednie minden tekintetben, így például az oktatás, a mobilitás, a várostervezés, a szociális szolgáltatások, a környezet, a szabadidő vagy a sport területén is.

A hét budapesti hídra kihelyezett zászlókon a Családok éve és a Családbarát ország felirat olvasható.

Forrás: MTI

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Nem tudom ki hogy van vele, de ha a családi pótlékban, iskolarendszerben, egészségügyben látnák a családok a támogatást, és nem göbbelsi zászlókban, talán jobban elhinnék a jó szándékot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
abban biztosak lehetünk, hogy valamelyik a családhoz közeli vállalkozó gennyesre keresi magát ezen is! =))
Aki Én
Tudomásul kéne venni, hogy amíg több a megszorítás, elvonás, mindenkit érintő korrupció ebben az álkeresztény országban, addig a zászlóktól nem lesz több gyerek.
Tény az is, hogy a többség nem tolja a kormány szekerét, nem kajálja a hazug propagandát. Az élet és az elvándorlás ezt igazolja
nezelodo
Nem tudom ki hogy van vele, de ha a családi pótlékban, iskolarendszerben, egészségügyben látnák a családok a támogatást, és nem göbbelsi zászlókban, talán jobban elhinnék a jó szándékot.
kereső
Na a kormány letudta a "családok évét"-goebbels,ha élne habony-rogán pároshoz járna tanulni.
a "Család/Családok" meg köszönik szépen jól vannak.Nekik ez az év IS!már jól sikerült.
Eladott Ország
Bevallom, nekem Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára az egyik kedvencem. Amióta Selmeczi Gabriella eltűnt a színről (sajnálatosan a nyugdíjvagyonunkkal egyetemben), azóta Novák képviseli a nőiséget a kormányban. Szakmaiságot ugye nem nagyon tud képviselni, az értelem lángját se igazán tudja körbe hordozni. De kedves a mosolya és biztosan jó édesanya. Az sem mellékes, hogy nincs az az eszement baromság, amivel ne lenne hajlandó kiállni a kamerák elé és a kétség legapróbb jele nélkül felmondja a leckét. Mivel Novák Katalint soha nem gyötrik a kétségek, kénytelen vagyok én kételkedni. Nem az ő nevében, hanem a sajátomban. Az aktuális jó hír most az, hogy fideszék 13,3 milliárd forint európai uniós forrásból országszerte hat regionális központot és 67 helyi centrumot hoznak létre, amelyekben a gyerekvállalás előtt álló, illetve a szülés után a munkaerőpiacra visszatérni vágyó nőket is várják. A centrumok helyi szinten nyújtanak segítséget a nők rugalmas foglalkoztatásához, képzéseket és tanfolyamokat szerveznek, továbbá összekötik a munkavállalókat és a munkaadókat – közölte az államtitkár.
Nem a nőket kellene képezni – ha igen, akkor használható szakmát kellene tanulniuk, de arra oktatási intézmények kellenek, nem egy újabb kádertemető -, hanem a munkáltatókat kellene akár törvényi szabályozással rákényszeríteni arra, hogy amelyik munkakör betölthető rugalmas munkavégzés, vagy akár online munka keretében, azt alakítsák olyanná, vagy akár a munkahelyi bölcsődéket, óvodákat kellene támogatni. És szankcionálni kellene, ha egy munkáltató csupán azért nem vesz fel egy adott munkakörbe nőt, mert az szült, vagy szülni fog.
kereső
@Eladott Ország: na most erre elköltünk 13,3 milliárd forintot.Kérdezem én, a kis naiv,akkor miért IS vannak a megyei,járási "foglakoztatási szolgálatok"? / leánykori néven munkaügyi központok/.
" A centrumok helyi szinten nyújtanak segítséget a nők rugalmas foglalkoztatásához, képzéseket és tanfolyamokat szerveznek, továbbá összekötik a munkavállalókat és a munkaadókat – közölte az államtitkár."
Ugyanarra a feladatra minek még egy párhuzamos szervezetet létrehozni horribilis összegért?
Megáll az eszem.
Eladott Ország
@kereső: A fideszes csókosok majd lenyelik a uniós pénz/milliárdok nagy részét.
Klubtag
Rossz a sorrend. A "családbarátságot" meg kellene előznie az emberbarátságnak, majd a nők
tiszteletének (szaporodóautomatákká történő lealacsonyítás helyett). Na mindezen feltételek fennállása esetén jöhet a családról való értekezés - és ha ha az uralkodó politikai ízlés úgy kívánja - tőlem akár nemzeti, árvalányhajas mázzal is leöntve,
Shikari
"...említette az adókedvezmények rendszerét, az ingyenes tankönyveket, az ingyenes, illetve kedvezményes iskolai étkeztetést, továbbá a nagycsaládosok jelzáloghitelének – újabb gyermekenként – egy-egy millió forinttal csökkentését."

Úgy látszik egyeseknek szövegértési gondjai vannak és a segítség mást jelent a szótárukban!
cs.n.
@Shikari: Tehát ez egy olyan szuper ország, hogy kormányzati alamizsna kell a családoknak. Mert se könyvre, se kajára, se törlesztőre nem futná. És erre még büszkék is.
namihami
@Shikari: Nem adókedvezményt, nem ingyenkönyveket és pláne nem ingyenes étkezést kellene adni, hanem tisztességes fizetéseket. Ne azt éreztesse a plebssel, hogy eltartalak benneteket. Legyetek boldogok, hogy az istenetek egyáltalán gondol rátok. A dolgozó érezze, hogy a munkájából normális életet biztosíthat a családjának.
És a nagycsaládosoknak (már eddig minimum három gyerek) újabb FEJPÉNZ, mert szaporodik. Ezzel is, csakúgy mint az adókedvezménnyel, csak a gazdag családokat támogatja, amelyek eleve MEGKAPHATJÁK azt az összegű hitelt, amiből most, a bére emelése (adókedvezméby címen) mellett, a tartozását is csökkenti, az adófizetők zsebének kárára.
Mert ugye azt Te se hiszed, hogy ezek a pénzek csak úgy beesnek az ablakon. És még a verebek se tudják összehordani.
""Nincs ingyenebéd.""--- és ezt pont egy szoci politikus merte mondani.
Shikari
@namihami: Most akarják a segélyezést csökkenteni. Akkor minek a vinnyogás? Menjenek dolgozni!
Shikari
@cs.n.: Dehogy kell. Menjenek dolgozni és vállaljanak annyi gyereket, amennyit el tudnak tartani. Épp most nyírbálják a segélyt. Már megy a vinnyogás!
Qqberci
Nem a zászlókat kellett volna felakasztani...
Jozefina
Katalinasszony talán a párttársait ösztökélje a nemzésre, bár igazából kár lenne szaporodniuk!!!
namihami
@Shikari: A Dunától nyugatra ez nem is olyan nagy gond. Ott van munka, csak az nem dolgozhat, aki nem is akar. A keleti országrésszel van a probléma. Ott nincs munka. És a legtöbb segélyt éppen azon a tájon kell szétosztani. Nem ellopni (Farkasfüstösfajtársflóri) kellene a pénz, hanem munkahelyteremtésre fordítani.
De, amíg Újrakapmilliárdokatflóri kezében a kasszakulcs, addig marad, ami van. És mégcsak hibáztatni sem lehet őket, mert a legtöbbje ennivalóért sivalkodik és nem milliós iskolaköltségekért. Ennek a fotóluvnyának nem is lehet a vinnyogását, csak a felháborodását hallani. Amit pedig elsősorban magának okozott, azzal, hogy előbb járt a szája, mint az agya.
Itt a bibi...
Shikari
@namihami: Flóri nagyot szakított a közösből és keletre valóban több a lehetőség. Ettől függetlenül, ha akarna valaki dolgozni és van képesítése, meg tudja oldani. Akiket én emlegetek az a lumpen réteg, amelyik családi pótlékért szaporodik és semmit nem akar kezdeni magával.
namihami
@Shikari: Sajnos az a közeg, elismerem, saját, de at ársadalom hibájából is tart ott, ahol tart.
A szocializmus és ez az izé, ami azután jött, szóval egyik se kényszerítette a társadalom egy rétegét arra, hogy ha ők már nem is, de legalább a gyerekeik valamilyen ismereteket szerezzenek. És ez az eddigi összvezetés hibája.
Egyébiánt ez is emberfüggő. Én ismertem olyan embert (cigány), aki azt és olyan munkát el tudott végezni, amire beállították. És ez a kertire éppúgy igaz, mint az építőiparira. Persze, kellett a gyakorlat, de akart is. És ez egyaránt áll fehér-, mint cigányemberre.
Egyébként hidd el, hogy a keleti rész sokkal rosszabb helyzetben van. Ha kapna is munkát a jobban fizető nyugati részen, akkor is a pénz nagyja elúszna a lakhatásra, utazásra és étkezésre. Ami már úgyis drágább, mintha otthon enne.
Hellcat
Szokásos propaganda...ugyan az mint a Mo erősödik bullshit...mivel érezni nem lehet ezért kiplakátolják...
Shikari
@namihami: Bocs. Rosszul írtam. Keleten kevesebb a lehetőség. Nem is fogom itt ragozni az elesettség miértjét. Ha 500 év nem volt elég beilleszkedni, akkor az már beszédes!
namihami
@Shikari: Igen, az ottélő (elsősorban cigány, de ún. magyar lakosság egyrésze is) emberek beilleszkedési akarata is problémás. De amíg egy családban a gyerekek generációi arra ébrednek, hogy a szülők generációja se megy reggelente dolgozni, azért ez elsősorban az államrezon hibája.
És ebben a helyzetben kizárólag a munkahely-TEREMTÉS lehet megoldás. Amíg a munka lehetőségét se látja (úgy a felnőtt, mint a gyerek), addig mit várunk, mit remélhetünk. És ez a jelenlegi rendszer hibája. Mert ugyebár Te is emlékszel még (nem tudom, hány éves vagy) a szocializmus alatti ""fekete vonatokra"". Nem volt jó, de egy munkalehetőség és ezzel együtt egy viszonylag elviselhető otthontól távoli lakhatási lehetőség volt.
Többek között, ez szűnt meg mostanra.
Shikari
@namihami: Nem szeretném itt polírozni a semmit, de azt meg kell említsem, ha nagyon akar valaki dolgozni, van rá lehetősége. Persze úgy nehezebb, ha analfabéta és lusta is.
namihami
@Shikari: ""de azt meg kell említsem, ha nagyon akar valaki dolgozni, van rá lehetősége.""
Valóban, ne hámozzuk a lufit, de mikor jártál Te mondjuk egy borsodi vagy baranyai faluban?
Még a szakképzetteknek se jut munka.
Oké, nem tanult, de enni, lakni azért neki is viszonylag emberi módon kellen. És az munkalehetőség lenne...
Shikari
@namihami: Arra van a közmunka!
Egyébként a saját hibájukból nyomorgókat egy hangyányit sem sajnálom!
namihami
@Shikari: 50.000 forint---szép summa.
Fideszes korifeusok szerint IS. Csak azok napi ennyiből (vagy több) élnek.
Sajnálni nem kell, de ha így hagyjuk őket, akkor tényleg csak a bötrtönök száma fog drasztikusan emelkedni. Bár az a Fidesz-propagandának jó, mert javul az építőipar statisztikája. Végre nemcsak a családi kastélyok épülnek, szépülnek, hanem, igaz, a börtönnel kapcsolatban, de az építkezések száma is.
Shikari
@namihami: Magyarországon mindenfelé keresik a szakembereket és nem is kell hozzá Oxfordban végezni. Klímás, hegesztő, csőszerelő stb. nagyon kellene. Ezt borsodi faluból származva is el lehet végezni és itthon és külföldön jól fizet.
Aki nem él ezzel a lehetőséggel, mert analfabéta és lusta, annak a támogatását sem tartom jó ötletnek. Az tényleg éljen meg ötvenezerből!
namihami
@Shikari: Na, ezért kéne az Orbánnak nem farkaslopósflórikkal körülvenni magát. Olyanokkal, akik a saját fajtájukat is meglopják.
Persze, kétoldalú a dolog, de egyrészt annak a családnak se pénze nincs a gyerek otthontól távoli taníttatására és (igazad is van) se akarata. És calóban ez is egy nagyon súlyos oldala a dolognak.
Se pénz, se igény. és ha ezen nem sikerül radikálisan változtatni, akkor ez az ország valóban a folyamatos lesüllyedés irányába fog robogni.--tovább.
Mert az ugye igaz, hogy a statisztikák ellenére, az ország egy komoly részének helyzete csak romlott az elmúlt (nemcsak Fidesz, de az IS) harminc év alatt.
Shikari
@namihami: Mondj egy időszakot, amikor az említettek tanulni akartak és azt meg is tették!
durbincs
@Qqberci: tényleg ily buta?de mért nem áll ki a napra?azt ott fonnyadjon már el,maga,parazita?
Blödli Ákkcentussal ,1000km-ről ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. September 23., 08:08
Kórházban volt Pécsi Ildikó
Itthon - 2020. September 23., 07:43
Unokázós csalókat kaptak el a budapesti zsaruk