Az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás Magyarországgal szembeni megindítására szólították fel nemzetközi civil szervezetek kedden az Európai Parlament (EP) képviselőit, kiemelve, hogy a magyar kormány semmibe veszi az európai alapértékeket és a jogállamiság követelményeit.

Sargentini-jelentés – Nemzetközi civil szervezetek kérik Brüsszeltől, hogy indítsák el az eljárást Magyarországgal szemben

Fotó: MTI/EPA

A nyílt levelet többek között a Human Rights Watch, az Amnesty International, a Riporterek Határok Nélkül (RSF), az Emberi Jogi Szervezetek Nemzetközi Szövetsége (FIDH), a Civil Society Europe, a Nyílt Társadalom Alapítványokhoz tartozó European Policy Institute, a Jogászok Nemzetközi Bizottsága (ICJ), valamint a Climate Action Network Europe írta alá.

Hangsúlyozták:

a jelenlegi magyar kormány letért az emberi jogok, a jogállamiság és az alapvető szabadságjogok tiszteletére alapuló, közös európai útról, amelyre vissza kellene terelni az országot, máskülönben csak tovább fog romlani a helyzet, ráadásul a modell terjedni fog Európában.

"Az európai vezetők próbálták kibékíteni, rábeszélni, figyelmeztetni Magyarország kormányát. Ezek az erőfeszítések azonban hiábavalónak bizonyultak. A határozott fellépés hiánya valójában felbátorítatta Magyarország egyre autokratikusabbá váló vezetését" – fogalmaztak.

Az EP plenáris ülése várhatóan jövő szerdán szavaz a Judith Sargentini holland zöldpárti jelentéstevő által összeállított, szakbizottsági szinten már jóváhagyott magyar különjelentésről, amely szerint fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és módszeres megsértésének, így indokolt a hetes cikk szerinti eljárás megindítása.

Szakértők szerint szoros szavazásra kell készülni, mert az elfogadáshoz a leadott voksok több mint kétharmadára, illetve az összes képviselő abszolút többségének támogatására (vagyis legalább 376 szavazatra) lenne szükség.

Az atomfegyverként is emlegetett jogállamisági eljárás megindításának szakértők szerint ebben a fázisban inkább politikai, mintsem jogi jelentősége van. Ha az EP megszavazza, akkor az uniós tagállami kormányokat tömörítő tanács négyötödös többséggel dönthet arról, fennáll-e a veszélye annak, hogy Magyarországon csorbulnak az EU alapértékei.

A hetes cikk olyan többlépcsős eljárást tesz lehetővé, amely – az uniós alapértékek súlyos és módszeres megsértése esetén – végső soron akár az érintett tagállam szavazati jogának a felfüggesztésével is járhat.

Ehhez azonban az összes többi EU-tag egyhangú támogatására van szükség, amit az elemzők szinte kizártnak tartanak.

Forrás: MTI

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Aki manapság kis hazánkban a "demokráciára" támadna, az a semmit támadná! Esetleg a demokrácia paródiáját, amit pártunk és kormányunk csinált belőle.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
Visszanyal a Stop Soros, a civil szervezetekre kivetett migránsadó, a menekültekkel való "bánásmód" a pávatánc, az arcos harcoskodás a régi vágású kereszténydemokrácia, a megboldogult illiberális demokrácia és társai, a választások megbuherálása stb. ami végtelen hatalmi gőggel, gonoszsággal és tudatlansággal párosul. Remélem megindítják az eljárást, legalább valamiben elsők leszünk azunijóban és nem utolsók.
kereső
@Shikari: akarod mondani- a demokrácia inverzét?
kereső
@Commenter: nem nyal vissza. Az EPP nem fogja hagyni-és benne a németek nem fogják hagyni/hálából/.
Commenter
@kereső: Az EPP-n belül több az ellensége mint hinnéd. Remélem sem a hőse salvini, sem kaczinsky haver nem lesz elég ahhoz hogy megmeneküljön. A németek pont a történelmük miatt, nagyon remélem alaposan megnézték azt amit a nomád show ürügyén művelt és mondott és most már nem fogják hagyni. Miheztartás végett. Nekik fontosabb Macron mint az új türkménhungarobasi.
csak úgy....
@Shikari: ki lesztek baßarintva az eu. ból !:) vezényli :Fischer Iván ? te ennyire hülye?
Commenter
@csak úgy...: Fischer Iván örömmel fog vezényelni a nótájuk elhúzásához...
kereső
@Shikari: mivel, te nagyokos?Karmesterként vezényelte az Örömódát?
Nessy
Aki manapság kis hazánkban a "demokráciára" támadna, az a semmit támadná! Esetleg a demokrácia paródiáját, amit pártunk és kormányunk csinált belőle.
CsipkeRózsa
@Shikari: ma, 13:48

Fischer Iván nem köcsög, és nem a magyarságot támadta, hanem Orbán Viktort kritizálta. Talán hallgatnia kellene mindenkinek, akinek nem tetszik Orbán ténykedése?

Egyébként,Fischer Iván nemzetközi sikereivel az országnak hoz dicsőséget.
Commenter
@Nessy: nagyon tévedsz. Aki a demokráciát támadja az a régivágású hungarikumnak is mondható kereszténydemokráciát támadja. :(((
CsipkeRózsa
@Shikari: Fischer Iván nem a diktatúra után vágyakozik, ő demokráciában szeret élni, mint ahogy a legtöbb ember.
Eladott Ország
Ami Magyarországon történik az csak és kizárólag az EU beleegyezésével történik. Minden gazdasági rezzenésünk tőlük függ, minden grafikonunk, ha csak felemelnék az ujjukat Orbán és a rezsimje összeomlana. Ezek a nagyhatalmak nem akarnak konkurenciát, olcsó munkaerőt akarnak. Az EU-s székhelyű multik, középcégek és KKV-k ezrei vannak bedrótozva a magyar gazdaságba. Feldolgozóipar (gépjárműgyártás), kereskedelem, pénzügyi tevékenység, telekom-IT, csak pár fő darab a legjelentősebb GDP alkotó nemzetgazdasági ágak közül, amelyekben nagyon erős az EU-tagországok befektetési hányada. Legelsősorban Németország számít. Amíg a németek elvannak a gazdasági eredményeikkel kishazánkban, addig a politikai feszültségeket nem fogják törésig feszíteni. Érdemi elfordulást a NER megtűrésétől akkor várhatunk, ha valami nagyon durva gazdasági (OLAF-díjas) ügy bizonyosodik be, és/vagy politikailag védhetetlen lépést tesz . A Stop Soros törvényt félek, hogy csak határesetnek fogják venni.
Commenter
@kereső:hvg.hu/itthon/20180220_manfred_weber_menekultek
kár volt pont most éheztetni a menekülteket mostanság, mert ezt még az orbánnal szemben egyébként elnézőbb Webernek sem annyira tetszik. A "csúnál" is lassan betelik a pohár. De a nem mellékesen lengyel Donald Tusk-nál már a nagy csata előtti napon betelt ezt ki is posztolta a Twitterre.
Hellcat
Európa erős embere olyan erős, hogy lassan kibaszatja magát az EU ből...
kereső
@Eladott Ország: választások előtt készült riport/felmérés a magyarországi német vállalatoknál- a cégek német vezetői úgy nyilatkoztak,hogy ha tehetnék szavaznának- orbánra. Akkor miről IS beszélünk, ezek nem kis vállalatok vezetői voltak,hanem otthon befolyásos német vállalatok vezetői.A profit minden.A többi nem számit. Nem tudom Merkelnek meddig?De amit csinál,azt kell mondjam,hogy az "európai" álom- a magyar európai álom elárulása.
csak úgy....
@Commenter: A nyugati töke mindíg is csípte az orbánhoz hasonló "keleti" politikusokat !
Nekik scheiß egal,hogy ha holnaptól magyarország magyarisztán lesz,míg a sámán biztosítja nekik az olcsó és szakszervezet mentes munkaeröt !
...és éppen ezért a nyugati politikusokra nem számíthatsz! Míig az "isten adta nép" a viktorra szavaz,ö addíg marad...
csipetke
Már épp illő lesz,hogy az eu orbán orrára koppintson.Ha megindítják a 7-es cikkelyt,lehet,hogy mi is szívni fogunk,de megéri,ha orbán visszavesz magából.A kis pökhendi puhos törpe túl sokat gondol magáról.Valamiért azt gondolja,hogy neki mindent szabad.
steve82
@Shikari: "Azért, mert szereti a demokráciát, a döntő többséggel választott magyar kormány ellen uszít minden fórumon és ezzel a magyarság érdekei ellen tesz és Magyarországot járatja le." És te mit a francot csinálsz? Mesélj még! Te kis csicska! :)
csak úgy....
@steve82: Arról neki fogalma sincs...,egyedül van és unatkozik.
tudode
Elképesztő, hogy az EU nem érti meg a lelkivilágát ANNAK, akinek BELEIVÓDOTT a zsigereibe a PAPIJA durva bánásmódja. de annyi ÖNKRITIKÁVAL talán emiatt sem RENDELKEZIK, hogy ez a PÁLYA nem az övé, mert hasonlóan a PAPIJÁHOZ hadicselei miatt
.
-- a nyugaton MINDIG báncsák,
.
-- keleti BARÁTAI díszőrséggel fogadja, mint tür-köt is, és
.
-- csak az a CINKELT KÁRTYA van a kezében, mint az egyszeri Rákóczi téri örömlánynak, hogy HÁNYSZOR SIKERÜLT, és HÁNYSZOR nem akármiznie, bevetve a papinál bevált HADICSELEIT!
csak úgy....
@Shikari: tibim! legalább ne légy közönséges bunkó ha nem bírsz nehéz kérdésekre válaszolni! egy boldog karácsonnyal ,szokták ezt nálatok rendezni...
Eladott Ország
@csipetke: ma, 14:42; Orbán Viktor és népi, valamint nemzeti zenekara ugyan eddig vigyorogva dörzsölgette a markát, hiszen a hetes cikkely bevezetéséhez egyetértés kell, a fővezér azonban megállapodott Lengyelország hasonlóan illiberális vezetésével, hogy jól megvédik egymást, vétóznak és akkor nem lehet megindítani az eljárást. A pofáraesés azonban csak késett, nem maradt el. Az Unió jogászai – lám, nem csak a magyar kormányban vannak ilyenek – ugyanis nem a hetes cikkelyre, hanem az alapszerződés 322. cikkére óhajtanak hivatkozni. Ennek alapján az uniós támogatások kifizetésének feltétele az alapjogok betartása és a bírói függetlenség. Ezek hiányában a tagállamok lakosságának 65 százalékát képviselő többség szavazatával korlátozni lehet, vagy akár be is lehet fagyasztani a támogatások folyósítását. Így már kevés lesz, ha lengyel-magyar két jóbarát.
Commenter
@kereső: kéretik ezért hálásnak lenni: www.youtube.com/watch?v=QOEyPeyoD3A
mert e nélkül nem lenne európai nagyhatalom Németország.
És kéretik ezt nem tűrni tovább, mert a végén még rajtuk is csattan az ostor:
www.youtube.com/watch?v=yWN3CbdeUNw
Eriksson
Sargentini asszony demokráciája nem a magyarok demokráciája. Nem egy államban élük, nem is értheti, de nem is akarja érteni a magyarok problémáit.
Akárhogy nézzük, a magyarok demokráciája a Fidesz, mert az emberek csaknem fele rájuk szavazott, a parlamenti helyek 2/3-a az övék.
Sargentini asszonyra senki nem szavazott, hogy Magyarország érdekeit képviselje. Miért kellene törvényeinknek az ő szavát követnie?
Ugyanez vonatkozik az Unió többi nagyhangú megmondójára, mert amit ők akarnak ránk erőszakolni és ahogy, az a diktatúra.
Commenter
@csak úgy...: De most már a saját érdekükben sem scheiB einerlei, mert ha hagyják akkor valami olyasmi indulhat el amit ők sem szeretnének...ez sem a CDU sem a CSU politikai értékrendjébe nem fér bele már,ez már túlment az olcsó munkaerő határán. Amúgy is van más migráns is, lengyel, török, meg ott vannak a "saját" törökjeik is.
Jozefina
Sajnos az eljárás az EU részéről már elkerülhetetlenné vált!!!
A baj, hogy ennek is a magyar emberek fogják a kárát látni!!!
De kíváncsi vagyok arra is, hogy mit lép az EU bíróság, ahol állítólag feljelentették orbánt!!!??
Aki ennyire leépíti egy országban a demokráciátl lezülleszti az önkormányzatokat, maga alá tapossa a sajtót, a Tv-t, rádiót, a bíróságok szinte kézivezérléssel működnek orbán kénye-kedve szerint, ahol az állampolgár csak egy zsák krumplit ér a választások előtt, ahol orbán oligarhákat tart maga körül, a NB elherdálja a rábízott nemzeti vagyont, és még sorolni lehetne, az oktatással, egészségüggyel, kilakoltatásokkal. Ezekre nincs mentség. Ezt el kell ítélni és ennek véget kell vetni.Ez már diktatúra!!? Ha most kérné Magyarország felvételét az EU-ba szóba sem állnának vele.
Gondolom az EU vezetőinek az sem tetszik, hogy kizárólag diktátorokkal, távol keleti országokkal próbálkozik "barátkozni"!? Veszélyt jelent a NATO-ra nézve is!!? Orbánt mindenféleképp félre kell állítani!!!
csak úgy....
@Commenter: A németek nem úgy mennek szavazni mint a magyarok,ezt az utóbbi 30 évben tapasztaltam! A nyugatiak a mai napig másképp gondolkoznak mint a volt DDR esek.
Ki gondolta volna,hogy a liberális FDP 7% al kerül vissza a német parlamentbe? Az,hogy az Afd. bekerült és statisztikailag már 17%nál tart? A német az anyagi biztonságára fog szavazni és nem a nagy nemzeti hovatartozásra...,talán mert öket ezzel a szöveggel ,ugyan úgy megetették mint a magyarokat,nem tudom !? A "migráns kérdés" innen nézve nem tragédia!
Szerinted orbánék migráncs és megvédünk szöveg nélkül ,meg a soros gyurka nélkül ?
Commenter
@Eladott Ország: és/vagy politikailag védhetetlen lépést tesz megtette. a biskeki új világrend alakult performansszal remélem bevitte magának a kegyelemdöfést. Kamikaze miniszterelnök, hogy néhai mentorát idézzem.Azt sem tűrhetik hogy mindenkit de mindenkit aki nincs mellette, azt folyamatosan Soros ügynöknek, szövetségesének bélyegezze, mert a beszédtémánál épp látom hogy előjött a vacak mantra.
cs.n.
Ma már többször megszakértették a fideszes "szakértők" a közmédiában, persze szerintük hazugság, rágalom, stb. Persze ők még az eget is letagadják, ha úgy kívánja a pártérdek. Én átfutottam, bárki megteheti, itt van magyar nyelven: www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-%2f%2fEP%2f%2fNONSGML%2bREPORT%2bA8-2018-0250%2b0%2bDOC%2bPDF%2bV0%2f%2fHU
Egyáltalán nem áll olyan távol a valóságtól, mint ahogy szajkózza a pártmédia.
Commenter
@csak úgy...: igaz, de remélni lehet hogy elmeszelik.
csak úgy....
@Eriksson: állítólag az infarktusok következménye,hogy egy rövid idöre nem kap oxigént az agy és a leépült szövetek a mai orvostudomány állítása és tapasztalatai szerint,nem pótolhatók...
csak úgy....
@Commenter: nem lenne jó vége! angellánkat berendelné a pötyitek...
Eriksson
@csak úgy...: De megfelelő gyakorlás mellett a többi idegrost átveszi a kiesettek funkcióját.
De mi van akkor, ha valaki egyáltalán nem használja gondolkodásra az agyát, és a még egészséges idegrostok is elhalnak?
Commenter
@csak úgy...: majd kiderül ha beborul...
Commenter
@durbincs: mert süt a nap. van még fél pizzája. küldje át a biskeki éhezőknek.
csak úgy....
@Eriksson: te most ösmerkedni akarsz vélem? eriggy má...,rajtad már a rostos Sió sem segít,pedig az is rostos...
www.youtube.com/watch?v=L65ZWiAkbzU
csak úgy....
@durbincs: említettem muki,hogy nyazsgem? még érvényben van!
Commenter
@durbincs:mert esik a jég meg az eső. ellopták a napot, itt rományban osztjónapot!
csak úgy....
@durbincs: ezt szoktad régen a zasszonynak is rebegni,kefélés elött és közben? biztosan keresett magának egy igazi buta parasztot,mikor elege lett belöled...
csak úgy....
@durbincs: csak nem leningrádról írogatsz? csak az akcent és az 50 es IQd miatt kérdem !;)
szerintem te nem is tudsz magyarul, a sablon baromságaiddal keresed a kenyered?
Kopacsi bacsi
@Nessy: Pártunk és kományunk a kurva kommunista világban volt te berom Kommunista!!
Kopacsi bacsi
@Nessy: Pártunk és kományunk a kurva kommunista világban volt te barom Kommunista!!
steve82
@Shikari: Tudtad, hogy most a kutya se kiváncsi rád? És a kutya se fog rád emlékezni, mert csak nick név mögé bújt, érdemleges munkát nem végző és bárkire cserélhető kis shenki vagy! :)
csak úgy....
@Kopacsi bacsi: na itt van a kukázós kopácsi bácsi ...arra válaszolj te hibbant,hogy köll e neked horthy emlékmü az utcátokba ?
csak úgy....
@steve82: Látom,hogy tik sem lesztek barátok a tibivel...,csodálkoznák ha csodálkoznák! ;)
Commenter
@csak úgy...: ne etesd a trollt...látod cseppet sem zavarja a kukabúvárt (hogy egy klasszikust idézzek) hogy újra itt van a kurva kommunista világ csak most nem vörös, hanem narancs nemzethy köntösben.
CsipkeRózsa
@cs.n.: Az általad belinkelt jelentés nagy terjedelmű, valóban csak átfutni lehet rajta, de így is érdemes.
csak úgy....
@Commenter: Csak akkor etetem öket,mikor rájuk érek ! ;) Hidd el,hogy egy érzéketlen bunkót is lehet 1000km röl pofán csapni! Nem adom föl...
www.youtube.com/watch?v=kSwnatqhKog
Commenter
@csak úgy...: az ő bulijuk inkább ilyen:
www.youtube.com/watch?v=L7Jx20A3mr8
semmi LGT csak gyopáros hazafiasch, trollos műromantika...
cs.n.
@CsipkeRózsa: Azért linkeltem be, mert bár sok szó esik róla, a tartalmát nem nagyon kötik az ecceri állampógár orrára, csak valami homályos izéként van róla szó, amit úgy lehet csűrni-csavarni, ahogy tetszik. Mert az ecceri állampógárt olyan hülyének nézik, hogy megelégszik Lomnicikkel meg Alapjogokért központos pöcstarisznyákkal ahelyett, hogy egy hivatalos, magyar nyelvű pdf-be belenézzenek.
csak úgy....
@Commenter: Gondolod,hogy az LGT ...stb után,minden szarra vevö a magyar? Ne ábrándíts ki még jobban a nem is tudom minek nevezzemböl... ? magyarisztán?
csak úgy....
@Commenter: mátu kezdve útállak! ;) legalább figyelmeztethetté vóna,hogy kapcsoljam bé a biztonságos övet!
steve82
@csak úgy...: Honnan jött, hogy Tibi? : )
csak úgy....
@steve82: Hogy hogy honnan? ez a böcsületes neve ennek a marhahusinak!
Csak nem gondoltad,hogy schikari a tibi? ;) Csak nem a családfa kutakodó egyesülettöl ? ;)
Commenter
@csak úgy...: mea maxima culpa! :( Azt hittem mindig be van kapcsolva a biztonsági öved ha orbán-kormány topichoz szólsz hozzá!
Szóval üléstámlákat függőlegesbe, övet becsatolni:
www.youtube.com/watch?v=XGY7_HtZiQA
ezek garantáltan nem az illuminált állapotban dalolászó pincehuszárok!
Commenter
@Mirabilis:már tegnapelőtt is megindíthatták volna!
steve82
@csak úgy...: Hehe, hát azt nem gondoltam :)
Desischado
Engem az érdekelne, hogy mi van az állítólagos Hágai feljelentéssel? Nem tudom mi lesz a 7 cikkellyel, de pofán csaphatnák már végre orbánékat!
Commenter
@Desischado: Engem az érdekelne, hogy mi van az állítólagos Hágai feljelentéssel? Szerintem most ad acta, de ha megindul az eljárás végre a 7. cikkely alapján akkor már nem csak egy ügyvédcsoport fog feljelentést tenni. Mehet Radovan Karadzic mellé.
Desischado
@Commenter: Adná az ég, hogy így legyen! Ideje lenne már, ha vége lenne a sikerszériájuknak.
RonaGyuri
Megvalósult Őfeneségesértés bűne,

fűszerezve a már Karinthy által megénekelt műfordítási leleményességekkel

„Jöttem a Gangesz partjairól,
Hol álmodoztam déli verőn,
A szívem egy nagy harangvirág
S finom remegések: az erőm.”
ez ugrott be ma reggel mikor a derék M1 esti angol-nyelvű híradójának ismétlésére pillantottam és a képernyő feliratát megláttam. Pontosan nem tudom felidézni de az biztos, hogy „Nicolas Bay:”, „Orbán”, „Sargentini”, „criticize” és „maligne” szavak szerepeltek benne. Már a criticize sem semmi, ami ugye kritizál, de a maligne az rágalmazás, démonizálás!! A lényege az volt, hogy az M1 szerint Nicolas Bay, aki a Nemzetek és Szabadság Európája képviselőcsoport társelnöke Brüsszelben és mint ilyen részvett a Sargentini jelentés összeállításában azt ezekkel a szavakkal illette volna.
Nos utána keresvén a dolognak – ahogy az lenni szokott – a világsajtó nem tud a dologról, de a közTV azt állítja, hogy ők beszéltek a pasassal és nekik azt mondta volna „ Sargentininek az volt a célja, hogy bírálja és befeketítse Orbán Viktort”!
Nos egyfelől ugye elkövette az Őfenesége sértés galád bűnét. Azonban egy fokkal pikánsabb a dolog, mert gondolom nem magyarul beszéltek a derék francia baráttal. Amiről magyarul a bírálat és befeketítés szavak ugrottak be nékik. Azonban sikerült ez nekik angolra fordítani kritika és rágalmazás értelemben!
Ahogy a „költő” mondja:
„O, Dichter der alten Juden
Was schlafst du im Flußsalz so tief?
Hörst du nicht den stolzen Herzog
Der dir in Ohren rief?”
simmering73
Ideje lenne már elhegedülni ennek a bitang kormánynak a nótáját.
Desischado
@simmering73: Én boldogan vállalom, bár sajnos, nem tudok hegedülni, de örömmel megtanulok a szent cél érdekében!
Commenter
@Kopacsi bacsi: ez így van. Párt is van,kormány is van a mai világban. Sőt több párt is van. Nem úgy mint a barom, kurva kommunisták idején.
Eladott Ország
Sargentini-jelentés. Ezzel kel és ezzel fekszik a komplett propagandamédia. Hangolnak az EP választásra és nem fogják kihagyni ezt az alkalmat sem, hogy Orbán Viktort a harcost, a hőst bevilágítsák minden irányból. Elég egyértelműen igyekeznek úgy beállítani a jelentést, mintha az a migrációról szólna és mintha az Unió, pontosabban Soros György támadást intézett volna Magyarország, a magyar emberek ellen ezzel a jelentéssel, hogy megtörje az ellenállást és rákényszerítse Magyarországot a migránsok befogadására.
A Sargentini-jelentés NEM a migrációs politikáról szól. A 12 pontból egy, egyetlen egy tér ki erre a kérdésre. A 12 pont a következő:
(1) az alkotmányos és a választási rendszer működése;
(2) az igazságszolgáltatás és más intézmények függetlensége, valamint a bírák jogai;
(3) a korrupció és az összeférhetetlenség;
(4) a magánélet védelme és az adatvédelem;
(5) a véleménynyilvánítás szabadsága;
(6) a tudományos élet szabadsága;
(7) a vallásszabadság;
(8) az egyesülési szabadság;
(9) az egyenlő bánásmódhoz való jog;
(10) a kisebbségekhez tartozó személyek – köztük a romák és a zsidók – jogai, valamint
a kisebbségekkel szembeni gyűlölködő kijelentésekkel szembeni védelem;
(11) a migránsok, menedékkérők és menekültek alapvető jogai;
(12) a gazdasági és szociális jogok.
Ha valaki képes és hajlandó reálisan végiggondolni a jelentés szövegét, akkor rá fog jönni, hogy ez a jelentés az uniós értékeket és a magyar emberek demokratikus alapjogait védi. Rólunk és értünk szól, olyan dolgokat fogalmaz meg, melyeket mi is látunk, átélünk, megszenvedünk.
Commenter
@RonaGyuri: Nicolas Bay? nem Bay of Pigs How weird...
csak úgy....
@simmering73: @Desischado: Már a 60as évektöl a hippik "hegedüléssel" tiltakoztak ,szerintem jó ötlet! :)
csak úgy....
@Eladott Ország:09:09 Ezt le tudod fordítani shikarira vagy durbincsra? eselleg a többi ,kezdö és alig gondolkodó számára?
Eladott Ország
@csak úgy...: tegnap 18:55; A Sargentini - jelentést úgy tudom "lefordítani shikarira vagy durbincsra, hogy megértse?" Az eljárás azért indult Magyarország ellen, mert telibeszarja a fidesz bűnöző, politikai prostituált banda a demokráciát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.