Esőzésekkor vízben úsznak a falak és az aula is a Hunyadi Mátyás Általános Iskolában.

A Népszava cikke szerint eléggé durván beázik az egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola, a tanárok inkább nem kapcsoltatják fel a villanyokat egész nap, hiába futnak a vezetékek – elvileg – külön kábeldobozban. A gyerekeket omladozó vakolat, átvizesedett falak, a csöpögést felfogni hivatott vödrök és rongyok fogadták a tanévnyitó után.

Inkább nem kapcsolnak villanyt, annyira beázott egy egri iskola

Fotó: Facebook/Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola

Az intézményben uralkodó állapotokról egy szülő készített fotókat:

Hadiállapotok egy egri iskolában

Vizes falak, omladozó vakolat, földre terített felmosórongyok, vödrök. Az idei tanévnyitó után ez a látvány fogadta az egri Hunyadi Mátyás Általános iskola tanulóit, amikor beléptek a tantermekbe. A borzalmas állapotokról az egyik szülő fotókat is készített, amit megosztott a Népszavával, mellé téve aggályait is.

Egy másik szülő szerint már tavaly is az volt, hogy esőzésben nem lehetett felkapcsolni a villanyokat az iskolában.

Az iskola igazgatója szerint a szülők egyébként nem is készíthettek volna az engedélye nélkül felvételeket az iskolán belül, mert "az iskola állapota nem közügy".

Az Egri Tankerületi Központ vezetője a Népszava megkeresésére azt válaszolta, nincsenek életveszélyes körülmények az iskolában.

A napokban történt szélsőséges, nagy esőzéssel járó időjárás következtében keletkezett a belső falakon beázás. Az Egri Tankerületi Központ mindig szem előtt tartotta az ott tanuló diákok és pedagógusok biztonságát, ezért a tankerületi központ egy nagyobb, 31 millió forintos beruházással végleges megoldást biztosít az intézménynek, amelynek kivitelezési munkálatai már folyamatban vannak, és még 2018 őszén be is fejeződnek.

A lap szerint ennek ellentmond egy szülőtől érkezett levél, amelyben ez olvasható:

Teljesen eláztak a falak, beázott nem csak az aula, de a szekrények a folyosón, benne a gyerekek ruhái, cipői. Az aulában állt a víz, mikor már nem tudták vödrökkel felfogni, elkerítették szalaggal azt a részt: így maradt egy fél aula kb. 800 gyerekre. Persze nem merek szólni, mint más szülő sem, de jelzem, a tanárok is csak csendben zúgolódnak és persze nagyokat nyelve elnézést kérnek.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Az iskola igazgatója igazgatójának a a szövege igazi fideszes megnyilvánulás! Mi az, hogy nem közügy az iskola állapota, ahova sok gyerek jár nap mint nap??
namihami
Nevezzék át (valamilyen) felekezeti iskolának és máris ott a pénz (és a vállalkozó) az iskola felújítására.
görbetükör
Fő, hogy Tiborc kap sok milliárdot a kastélya felújítására. :(
desiro57
Na a köcsögök ezért járatják a gyerekeiket magán iskolákba...
Cicamama55
A fejetlenség, töketlenség eluralkodott az országban! Itt semminek nincs gazdája, senki semmiért nem felelős!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.