Szabó Tünde fotóival kezdődött az egész, most a kollégákon volt a sor.

"Milyen iskolába jár a gyerek?" – Csattanós választ adtak a magyar államtitkárok a kíváncsi újságnak
Fotó: Pixabay

Kedden derült ki, hogy Szabó Tünde sportért felelős államtitkár egy olyan magániskolába járatja két gyerekét, amelyben csak egy gyerek éves tandíja kétmillió forint körül van. A dolog azért keltett sokakban visszatetszést, mert az államtitkár augusztusban még hosszan sorolta, mennyit fektettek a közoktatásba. Ezek szerint nem eleget.

A 444.hu kérdésére – miért nem állami intézménybe íratta gyermekeit, és miért vállalta nyilvánosan, hogy magánintézménybe járnak? – Szabó Tünde később ezt felelte:

A gyermekeim taníttatása nem köz-, hanem magánügy. Kérem a nyilvánosságot, hogy gyermekeim, családom magánéletét tartsák tiszteletben.

A válaszon felbuzdulva a 24.hu még egy rakat államtitkárt és néhány minisztert is megkérdezett arról, hogy milyen iskolába járnak a gyerekei.

Olyan nevekről van szó, mint például

Szijjártó Péter külügyminiszter, Palkovics László innovációs miniszter, valamint Czibere Károly, Fülöp Attila, Hoppál Péter, Novák Katalin, Pacsay-Tomassich Orsolya, Rétvári Bence és Vitályos Eszter Emmi-államtitkárok. 

A kérdésre nem mindenki válaszolt, de aki méltóztatott, az ezt az egyenszöveget küldte el:

A gyermekeim taníttatása nem köz-, hanem magánügy. Kérem a nyilvánosságot, hogy gyermekeim, családom magánéletét tartsák tiszteletben.

Hogy valóban közügy-e a téma, azon lehet vitatkozni, de az tény, hogy az oktatásukra fordított pénzt nem a versenyszférából termeli ki a család kenyérkeresője, hanem az adófizetők pénzéből.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ludmilla
AMÍG KÖZPÉNZBŐL DÚSKÁLTOK A KÖLYKEITEKKEL EGYÜTT,VAN KÖZÜNK HOZZÁ
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Az államtitkár gyereke magánügy. A miniszter gyereke magánügy. A miniszterek elnökének gyereke magánügy. Csak a te kölyköd közügy, őt kell faragni vésővel és kalapáccsal, erőszakkal és vallással. Mert te nem tudod megfizetni a drága magánóvodát, magániskolát. Te alkalmatlan vagy a gyereknevelésre. Neked nincs közöd ahhoz, hogy mit tanítanak a gyerekednek és mit nem tanítanak. Nem szólhatsz bele, ha nem tudod megfizetni a vételárat. Akkor a gyereked az államé, a kormányé, a Fideszé. És nem tudod megfizetni, mert beszorultál a minimálbérbe, a hiteltörlesztőbe, a közmunkába, a kilátástalanságba. Mert ott gürcölsz a pénztárgép mögött, a könyvtárban, a kórházban, vezeted a mentőt, oltod a tüzet, őrzöd a határkerítés tövében az étel helyett kapott penészes kiflit, üríted a kukákat, varrod a ruhákat órabérben, takarítod az árkokat. Te rossz szülő vagy, mert nem tudod megadni a gyerekednek a szabadságot. Nem tudod megvásárolni. És ez így van jól. Ezeknek így van jól. A lelkészeknek, papoknak, államtitkároknak, strómanoknak, fizetésért bárki seggét kinyaló propagandistáknak így van jól. Ameddig neked havi milliós fizetésért hazudnak a pofádba a bayerzsoltok és géfodorok, ameddig ezek azzal üvöltik tele a füledet, hogy jönnek a migránsok és az uniók, elrabolják a szabadságodat, megtámadták az országodat, elveszik a gyereked jövőjét, védekezz, harcolj, addig ezek veszik el a jövődet, a jelenedet és a gyerekedet. Az életedet és a lelkedet. A te gyerekedet itthon faragják a papok, egyentankönyvből tanulja meg a cselédsors szükségességét és elkerülhetetlenségét. Megtanul imádkozni és félni a pokoltól, megtanulja elfogadni a sorsát, hazafias verseket és dalokat fog magolni és tudni fogja a kötelességét a kormánnyal szemben. A te gyereked nem fog más nyelveket megtanulni, sem az internet világában nem fog otthonosan mozogni, számára nem nyílik meg a világ.
Commenter
@Grafix69: 25 év börtön is kevés lenne nekik fejenként , annyi bűnt követtek el .Óriási szerencséjük van hogy EU tagok vagyunk. EU tagországban ugyanis börtön jár az ilyen bűnökért kirgiz-hun tipusú demokráciákban vagy akár Kínában nincs börtön csak halálbüntetés.
CsipkeRózsa
@egyvandor: Már megtelt, nincs több államtitkári hely.
Commenter
@Kopacsi bacsi: hát igen. pénzből sosem elég...
Eladott Ország
Volt az ókor, a középkor és van a Matolcsy-kor. Vagy kör, már a fene sem tudja. Minden napra jut valami ínyencség, valami bicskanyitogatóan gejles gagyi a hülye magyar kisember arcába. Mert mi – hülye magyar kisemberek – jól bírjuk, ha idiótának néznek. Ha mellette még ki is fosztanak, azt direkt szeretjük. Mindeközben dübörög az advent előszele keresztényeknél, demokratáéknál , karácsonyi bejglikkel, államtitkáréknál magánügy van, közpénzből fizetve.
Eladott Ország
Kásler Miklós, az EMMI vezetője, Szabó Tündéhez hasonlóan olyannyira bízik a magyar oktatás színvonalában, hogy sem gyermeke, sem pedig unokái nem töltöttek egyetlen percet sem a magyar állami közoktatásban. Noha Kásler naponta zeng dicshimnuszokat a megreformált, világszínvonalú magyar közoktatásról, mégis inkább választott magániskolát a gyermekének. Tehát a siralmas közoktatás jó a pórnépnek, de nem az én fiamnak, sem annak gyermekeinek? Hogy is van ez Kásler úr? Olyan ez mint az egészségügy, világszínvonalon teljesít, a kormány tagjai mégis inkább magánorvoshoz járnak, hiszen ők maguk sem bíznak a rendszerben. Akkor sem lehetnének képmutatóbbak, ha egyébként az lenne a céljuk. Egyszerűen szánalmas, amit évek óta csinálnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.