Tápiógyörgyén előre figyelmeztették, hogy Szaúd-Arábiából érkeznek hatósági személyek a település mellé kiképzésre, vagyis nem migránsok. És a rendőrség is tud róluk. A gyűlöletkeltő kommentek büntethetőségére is felhívták a figyelmet.

Magyarország, 2018.

Előre szólt a tápiógyörgyei önkormányzat Facebook-oldalán egy helyi cég, hogy a következő hetekben-hónapokban Szaúd-Arábiából érkező vendégek fognak megszállni náluk. (A bejegyzést azóta eltüntették az oldalról.)

Előre szóltak a településen, hogy közel-keletiek jönnek, de nem migránsok, nyugi

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A 444 szerint a következő szöveg volt olvasható a bejegyzésben:

Tisztelt Lakosok!

Az alábbi, tájékoztató közleményt a Tápiókisker Kft. megkeresésére közöljük: (...)

Tisztelt tápiógyörgyei lakosok!

Tájékoztatom Önöket, hogy a Györgyey Kastély Panzióban 2018. szeptember 10-től november 15-ig, a Szaud-Arábiai Királyi testőrség tagjai laknak. A rendőrök magyarországi kutyás kiképzésre érkeznek. Az általuk, Magyarországon vásárolt kutyákat Cegléd mellett képezik ki.

Az itt lakók tehát nem „migránsok”, ők a Magyar Köztársaságtól kapott, érvényes, hivatalos beutazóvízummal tartózkodnak hazánk területén. Az itt tartózkodásukról már előzetesen értesítettük a Nagykátai Rendőrkapitányságot.

Kérjük Önöket, fogadják megértéssel itt tartózkodásukat.

Kérdéseikre szívesen válaszolunk. (...)

Az önkormányzat a poszt alatt külön felhívta a figyelmet, hogy a gyűlöletkeltő kommentek törvénybe ütközőek, szóval mindenki ezt figyelembe véve kommentálja a hírt.

Tisztelt Lakosok!

Kérünk mindenkit, hogy véleménye megfogalmazásakor fogalmazzon úgy, hogy az jogszabályi értelemben ne minősüljön valamely osztály, nemzetiség, vagy hitfelekezet elleni gyűlöletre izgatásnak!

- volt olvasható a bejegyzésben.

A dolog előzménye a 444 szerint, hogy januárban Cegléden lett nagy rémüldözés abból, mikor ugyancsak Szaúd-Arábiából érkezett rendőrök tűntek fel a városban – ők is kutyás kiképzésen voltak.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

menekült
Egy kulturált hozzászólás:
"Tisztelt Szalkai Péterné!

Özv. Kiss Józsefné vagyok. Köszönjük, hogy szólt. Én csak annyit szeretnék kérdezni, hogy ezek az arabok azért pár nőt csak megerőszakolnak a faluban, ugye? Mert akkor ennek megfelelően öltözködnék a napokban.

Köszönettel!

Özv. Kiss Józsefné vagyok"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@cikicakk55: Igyekszök,oszt tanulékony is vagyok ,-no meg óvastam Tamási Árontól az Ábelt! :)
cikicakk55
Azt én is olvastam,igaz,hogy nagyon rég,mert kötelező olvasmány volt. Ezért is nem ragadt meg sok belőle,mert minden ami kötelező sokkal nehezebb,min az önkéntes választás.Még sem tudok így még írni sem.Szerintem neked a beszéd is ugyan így menne.Emlékszem,mikor az Üvegtigris első része ment a tv-ben a fiam osztályában minden fiú úgy beszélt mint Sanyíííííí. Még a hang színük is olyan volt a kölköknek. Na de azt látták és hallották.Egy könyv alapján nehéz lehet ennyire ügyesen megtanulni ezt a nyelvezetet.Ne érts félre,nem elítélem azokat akik így beszélnek,hisz ez egy természetes tájszólás,nekik meg mi beszélünk furcsán. Minden esetre a tartalom is olyan remek,mint ahogy leírod.
simmering73
A fidesz alapjaiban irtotta ki a morált ebben az országban.
nezelodo
Gyűlöletet, félelmet kelteni, fajgyűlöletet szítani csak a kormánypártnak szabad, ahelyett, hogy már a régen meglévő törvényeinket tartanák be csendben és hatékonyan, ahogy egy demokratikus országban szokás. Ja de azzal nem lehet választást nyerni, és felforgatni a szövetségi rendszereinket.
anima
Fideszes Ku-Klux-Klan
A néger is ember - ezt tudtad, fidesznyikes?
badboy
@menekült: A remény hal meg utoljára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.