Karbantartási munkálatok miatt lesz némi pótlóbuszozás szombaton és vasárnap.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint a hétvégén (szeptember 8-9.) a H8-as (gödöllői) HÉV megosztva fog közlekedni az Örs vezér tere és Cinkota, valamint Kerepes és Gödöllő között karbantartási munkálatok miatt.

Hétvégén megosztva jár a gödöllői HÉV

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/Takkk

Cinkota H és Kerepes H végállomás között H8-as és H8Y jelzésű pótlóbusszal lehet utazni, melyeken a kerékpár szállítása megengedett. A H8-as HÉV pontos menetrendjéről a BKK honlapján részletesen lehet tájékozódni.

null

null

- A H8-as és a H8Y pótlóbuszra Cinkota H végállomásnál a Szabadföldi úton a 992-es éjszakai autóbusz Cinkota H megállójában; Kerepes H végállomásnál a 992-es éjszakai autóbusz megállójában lehet felszállni.

- A H8-as pótlóbusz Kistarcsa, kórház H érintésével közlekedik és a HÉV-állomások 992-es éjszakai autóbusz megállóhelyein áll meg.

- A H8Y pótlóbusz az Auchan Liget 92-es autóbusz megállóhelyének érintésével – Kistarcsa, kórház H megállóhely érintése nélkül – közlekedik, továbbá a HÉV-állomások 992-es éjszakai autóbusz megállóhelyein áll meg.

- A H9-es HÉV a teljes útvonalon, az Örs vezér tere és Csömör között közlekedik.

A pótlóbuszokon nincs FUTÁR fedélzeti egység, így valós időben nem, csak menetrend szerint lehet követni a járműveket.

Jegyinformációk

A HÉV-ről a pótlóbuszokra vagy viszont történő cinkotai átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből).

A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számkockával rendelkezik, amelyet korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

- A HÉV-ről a pótlóbuszokra vagy viszont történő kerepesi átszállásnál a megváltott HÉV menetjegyekkel lehet tovább utazni.

- A H8Y jelzésű pótlóbusznak a H8-as HÉV menetrendjében nem szereplő Auchan Liget megállóját díjszabási szempontból Kistarcsa, Kórház HÉV megállónak felel meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.